Technomax na korak do stečaja

poruka: 81
|
čitano: 13.065
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Technomax na korak do stečaja
Jar Jar Binks kaže...

LOOOLLL..počeli ste offtopičariti... {#}

Evo da se ja vratim na temu...Technomax nije korak do stečaja...nego je već jednom nogom u stečaju.

Radnicima nije isplatio plaće za 4. i 5. mjesec....a dečki već rade i 6. mjesec džabe...uglavnom...gazdi se gadno piše ako ga tuže...a najvjerovatnije i hoće.

Jer neisplata plaća je teško krivično djelo krađe sa kaznom do 100.000 kuna i zatvor...pa ti pjevaj {#}

A glavno da se gazda vozi u Mercu od 250.000€ {#} i zavlači ljude...sljedeći tjedan, pa sljedeći tjedan...pa za 10-ak dana...pa tako unedogled.

Da moj stari nije dobio preko 6 mjeseci plaču, tek sada nakon dvije godine odugovlačenja i redovitih kašnjenja plača firma u kojoj radi je otišla u stečaj pitanje je što če na kraju dobit ( 99% sigurno nogu u guzicu ), sumnjam da če itko baš previše odgovarat za to, od mog kolege žena je bila djelatnica popularnog Kamenskog i sada je doma i nikome ništa, imaju malo djete , bogu hvala što su koliko toliko normalno situirani i što je u firmi u kojoj radi za sada plača još redovita, inaće se može plakat.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Uzmimo za primjer gadget iPad, mislim da je dobar primjer za ovo, naime isti u SAD-u stoji oko 600$, kod nas se prodaje ta ista verzija za nešto manje od 4000 Kn za najjeftini model što je sasvim OK ako recimo uzmemo u obzir MB koji u SAD-u košta 999$ , a kod nas se prodaje od 8500 pa na više kuna, jer primječuješ disproporcije u cijeni ?

Gotovo sam siguran da Apple distributerima dirigira cjenu jer u suprotnom siguran sam da bi isti uređaj koštao najmanje 1.5 puta više, znaći od 5500 pa na dalje.

Prema tvojoj priči to znaći da HGSpot isl. nabavlja iPadove po kojoj cjeni onda ?

da u pravi su distributeri uvjetuju cijene za određenu državu i regiju, kako meni tako i velikim uvoznicima

ako želim biti autorizirani uvoznik i prodavač onda se toga moram držati inače mi mogu odbiti jamstvo (što povlači situaciju da sve eventualne kvarove snosim iz svog džepa)

protis, ADM i ostali mali web shopovi (kao primjer) tu malo izlaze iz igre jer dumpaju cijene na našem tržištu, ali to je politika dobavljača koji diktira kome će dati koliko rabata (i na taj način kontrolira cijene)

e sad postoje dvije metode, distributer nabije svoju maržu i ostavi mrvice maloprodaji (posljedica je rasulo na tržištu i anarhija koja sad kod nas vlada)

drugi način je da se da pristojne rabate maloprodaji i onda imaš uređeno tržište

u cijelu priču ulazi i naš zakon koji "brani dogovaranje cijena" i omogućava slobodni dumping, ali i to distibuter može kontrolirati rabatima ili policom jamstava

neki ultra jefitni webshopovi imaju super povoljnu cijenu jer kupe robu bez prava povrata, ili čak bez jamstva (odnosno oni to onda servisiraju iz svog džepa) e tu onda oni mogu raditi sa cijenama što žele, ali onda se nemojte iznenaditi kad traže dlaku u jajetu kad zatražite reklamaciju

a iz prve ruke znam da je Apple dao Hgspotu ravno 3% rabata na cijenu,(BTW, ako ja kao neautorizirani prodavač uzmem od appla robu meni će dati 5% rabata, ali nemam pravo na bonuse i porabate) tako da oni ne mogu spustiti cijenu ni da se na trepavice postave (postoje porabati kod appla, ali oni su uvjetovani ciljevima prodaje, ako ne prodaš xyz komada u određenom periodu dobiješ šipak, ako prodaš, e onda možeš dobiti bonuse i tek onda se priča isplati vremenom, ali na početku je čista pušiona sa applom), uz to imaju koma ugovor (doslovce ugovor sa vragom, ako ste mislili da t-com ima pokvarene ugovore onda se grdno varate)

također imaš i faktor 300.000+ nezaposlenih u RH (to su ljudi koji ne kupuju IT opremu jer nemaju čime i elektronika je prva stvar koje će se odreći) i IT tržište je sad pred slomom upravo zbog toga

edit:

zaboravio sam napisati odgovor na toje pitanje oko HGSpot dilanja robom

Hgspot nakon studenog 2009 i prvog sloma više nije bio uvoznik, svu je robu kupovao na lokalnom tržištu po vrlo nepovoljnim rabatima, tako da baš i nisu imali puno prostora za manevar (i dodaj na to pritisak banke i dobavljača koji su im uvjetovali MPC cijenu - i stavili omču oko vrata)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 22:10 (Darky).
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Jar Jar Binks kaže...

LOOOLLL..počeli ste offtopičariti...  {#}

Evo da se ja vratim na temu...Technomax nije korak do stečaja...nego je već jednom nogom u stečaju.

Radnicima nije isplatio plaće za 4. i 5. mjesec....a dečki već rade i 6. mjesec džabe...uglavnom...gazdi se gadno piše ako ga tuže...a najvjerovatnije i hoće.

Jer neisplata plaća je teško krivično djelo krađe sa kaznom do 100.000 kuna i zatvor...pa ti pjevaj  {#}

A glavno da se gazda vozi u Mercu od 250.000€  {#}  i zavlači ljude...sljedeći tjedan, pa sljedeći tjedan...pa za 10-ak dana...pa tako unedogled.

Da moj stari nije dobio preko 6 mjeseci plaču, tek sada nakon dvije godine odugovlačenja i redovitih kašnjenja plača firma u kojoj radi je otišla u stečaj pitanje je što če na kraju dobit ( 99% sigurno nogu u guzicu  ), sumnjam da če itko baš previše odgovarat za to, od mog kolege žena je bila djelatnica popularnog Kamenskog  i sada je doma i nikome ništa, imaju malo djete , bogu hvala što su koliko toliko normalno situirani i što je u firmi u kojoj radi za sada plača još redovita, inaće se može plakat.

Gle...pitanje je zbog čega kasni plaća...
Konkretno Technomax ih nije isplatio jer su mu banke i dobavljači sjeli na račun i pustili mjenice isto kao što se desilo i HG Spotu...

U tom slučaju banke i dobavljači sada spadaju u prvi platni razred, znači imaju pravo naplate...ukoliko radnici zatraže stečaj, onda oni imaju pravo biti prvi za isplatu ispred sviju.
Dakle, slična stvar je bila sa Pevecom, gdje radnici nisu dobili plaće 6-mjeseci, onda su oni pokrenuli stečajni postupak.

U tom slučaju, država ti garantira da će ti ona platiti zadnje tri plaće, a ostalo propada. Suma summarum, država će platiti radnicima Technomaxa zadnje tri neisplaćene plaće, plus naknada sa biroa ili zavoda za zapošljavanje ukoliko oni pokrenu stečajni postupak.

Ne trebaju svi radnici to napraviti, dovoljno je i da jedna osoba to pokrene.

Dakle tvoj stari je trebao istu stvar napraviti.

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
15 godina
neaktivan
Darky kaže...

a iz prve ruke znam da je Apple dao Hgspotu ravno 3% rabata na cijenu

Isti je imao i Technomax...kad je prodavao mjesec dana iPad i ostale ludorije od Apple-a.

15 godina
neaktivan
Jar jar nije bas kod nas tako jednostavna situacija oko pokretanja stečaja .

Darky hvala za odgovor .

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve sa da sloziti u onu - bara mala, a puna krokodila.

Islo je dok je islo. Uskoro cemo svi lijepo nazad na selo (tko ima nesto tamo) da bi prezivjeli, jer cijene hrane ce tek poceti divljati. Ostalima neka je Bog u pomoci, jer se beton ne jede.

Da skratim. Previse ih je na ovom malom trzistu. Islo je dok je bila potraznja, ali danas velika vecina ima racunala i ne trebaju bolja. Ista situacija kao sa elektrotehnikom. Nekada su dolazili na fakultet da si osiguraju radnu snagu, a sada viskovi na sve strane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo neka dođe.. 400 kvadrada vrta je u funkciji, još najmanje tolko imam prostora proširit..

ostalo se lako kupi ako fali.. urban agriculture već funkcionira u USA, pogotovo u detroitu, gradu kojeg je liberlani kapitalizam (i banke) pojeo..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Kome se fućka za preprodavače. Pa neće oni pokrenuti gospodarstvo. Gdje je industrija visokih tehnologija, gdje je PROIZVODNJA proizvoda i usluga?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
nixass kaže...

samo neka dođe.. 400 kvadrada vrta je u funkciji, još najmanje tolko imam prostora proširit..

ostalo se lako kupi ako fali.. urban agriculture već funkcionira u USA, pogotovo u detroitu, gradu kojeg je liberlani kapitalizam (i banke) pojeo..

U Detroitu jedino funkcioniraju duhovi...

A urban agriculture je jedna obicna utopija (trenutno se ona moze vidjeti i u Zagrebu i to vec godinama, ne treba se ici dalje).

Samo, kada dodje do tocke 'kljucanja problema' od toga nema nista.

17 godina

bitno da funkcionira kod mene, 5-6km od centra zg :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Jar jar nije bas kod nas tako jednostavna situacija oko pokretanja stečaja .

Kako nije...ajd me prosvijetli {#}

Ukratko, ja sam djelatnik Technomaxa i mi podnosimo stečaj {#}

17 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...

Dakle tvoj stari je trebao istu stvar napraviti.

Mogao je i dati izvanredan otkaz zbog neisplate plaća tj. kršenja ugovora o radu pa pokrenuti ovrhu radi naplate zarađenih, a neisplaćenih plaća.

15 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Mogao je i dati izvanredan otkaz zbog neisplate plaća tj. kršenja ugovora o radu pa pokrenuti ovrhu radi naplate zarađenih, a neisplaćenih plaća.

Tako je...a to ćemo i mi napraviti...dakle kupite nešto još u nas dok smo tu :)))   {#}

17 godina
Tcherot kaže...
D.N.R. kaže...

Ali ako nista drugo doci ce i kod nas vrijeme kad ce kupac moc vratiti u roku 10 dana uredjaj bez da navedene razlog ,mozda sam jer mu se dlanovi znoje ....

Ne reklamiram, ali informiram : Metro. Imaš i na njihovim katalozima istaknuto slijedeće:

-Primaju svaki uređaj bez pitanja unutar 14 dana i vraćaju novac ili mijenjaju.

-ako nemaju proizvod koji su reklamirali u katalogu, obvezali su se ponuditi uređaj iste klase sa popustom

-pronalazak bilo kakve greške u računu, vraćaju novac.

-nepoklapanje istaknute cijene proizvoda na polici i zaračunate u računu: proizvod poklanjaju

-pronađen proizvod na polici kojem je istekao rok trajanja, poklanjaju sa važećim rokom trajanja

-ako je red na blagajni, otvaraju novu i poklanjaju kavu u kafiću

plus već standardna besplatna dostava za stvari skuplje od blablabla...

ovo prvo moja cura oprobala u praksi, samo je račun pokazala, i nikakvih pitanja dalje nije bilo oko povrata novca. 
Tako da, stvarno nešto pto je na zapadu samo po sebi razumljivo, evo ovdje se mora naglašavati kao neznam kakva vrlina.
Ajde da nas jedna firma ne tretira ko stoku, nego sebi ravne. Bed je samo što naravno, primaju smao ljude sa iskaznicom.

Jar Jar Binks kaže...
Tom69 kaže...

Tako je...a to ćemo i mi napraviti...dakle kupite nešto još u nas dok smo tu :)))     {#}

Fu*k, žao mi vas je :(
Morate visit tamo praznicima i nedjeljama do navečer, tjednom od rane zore, za pravit majmune od sebe :(
Ah nekad kupim, kad mi je usput, ali neidem u te šopin centre, osim ako me ne odvuče bolja polovica, pa nađem ispriku da pobjegnem u "svoj" dućan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 19:59 (overhaul).
14 godina
neaktivan

ma koji si ti????

16 godina
neaktivan

jbte led svi bi samo švercali tehniku, uvoz bez izvoza, nema toliko kupaca koliko je njih

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam shvatio zadnje 3 poruke (posebno onaj nepismen dupli) ali dali tko zna, kod njih sam ubo

fullhd lcd Toshibu od 42", kako ću jadan nebio s garancijom ako što nagrabusi? Radi li dakle još technomax ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj uvoznika...  

Ako je technomax uvoznika.. well...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2011 22:42 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nisam shvatio zadnje 3 poruke (posebno onaj nepismen dupli) ali dali tko zna, kod njih sam ubo

fullhd lcd Toshibu od 42", kako ću jadan nebio s garancijom ako što nagrabusi? Radi li dakle još technomax ili?

Uvoznik Toshibe je Helikop iz Zagreba.

Nadam se da si sačuvao original ambalažu od TV-a, jer će ti trebati ukoliko budeš slao TV kurirskom službom na servis.

Ukoliko si je sačuvao, nazoveš Overseas Express, i fino ju tako spakiranu pošalješ na servis o njihovom trošku.

17 godina
Jar Jar Binks kaže...
overhaul kaže...

Uvoznik Toshibe je Helikop iz Zagreba.

Nadam se da si sačuvao original ambalažu od TV-a, jer će ti trebati ukoliko budeš slao TV kurirskom službom na servis.

Ukoliko si je sačuvao, nazoveš Overseas Express, i fino ju tako spakiranu pošalješ na servis o njihovom trošku.

Uh i taj Helikop mi je nekako sumnjiv sa svojom rentabilnošću :/
Hm imam ambalažu, ali raskupusanu u podrumu :)
Ma dobro, da kucnem u drvo, valjda bude dobar, jetio sam jer se samo jer je kupljena u Technomaxu,

kao i Pioneer hddvd recorder(ali je njemu mislim prošlla gara, no isto uredno radi)

Toshiba me barem sa laptopima dosad nije iznevjerila:)

17 godina

Technomax je propao/propada isključivo zbog gramzivosti i pohlepe vlasnika kao i ulizica savjetnika koji su mu u početku najveće krize svajetovali da otvori u istoj godini dva velika centra u Srbiji (Beograd i Novi Sad), te još par u Hrvatskoj. Kad je kriza krenula i ljudi počeli manje kupovati morao se podvijena repa povući iz Srbije, jedva spasivši nešto robe iz dućana i pri tome napravio ogroman dug koji je sada došao na naplatu. U početku je Petravić linearno snizio svima plaće 10%, pa onda po jedan djelatnik svaki mjesec na pola radnog vremena, pa dio plaće u Konzumovim bonovima, pa zadnja dva mjeseca nema ni plaće ni robe, već samo izložbeni uzorci.

Šuška se da je isti gazda otvorio novu firmu i novi račun te da bagra iz uprave prima plaću za razniku od šljakera po dućanima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 12:53 (frenchkey).

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice