Senzacija oko štetnosti crvenog mesa

poruka: 50
|
čitano: 7.060
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Senzacija oko štetnosti crvenog mesa
phoenix2003 kaže...
... i slomite kičmu radeći fizičke poslove.

Je, da, pogotovo uz danasnju mehanizaciju.

Nema slade nego pojesti npr. salatu koju si sam posijao. Onaj koji nema mogucnosti, steta. Nekad je bilo da ti familija sa sela na taj nacin "opskrbljuje", svojevrsna simbioza, danas je toga sve manje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan
fredii kaže...
.........

Nisam otac, ali radije bih da mi dijete preboli sve bolesti, koje su normalne pojave (gripa, prehlada itd), i stekne imunitet, nego da nakon 30 godina oboli od gripe i odmah ga pokosi, kao što je bio slučaj prije par godina sa Svinjskom, gdje je čovjek od 30 god. preminuo jer nikada prije nije prebolio gripu. E zato sam rekao da su bolesti i korisne. 

Svinjski grip se pokazao ništa opasnijim od običnog gripa, samo su ga meniji napumpali da bi prodali vijest. Španski grip je taj koji je uzeo ogroman broj ljudskih života: https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panska_groznica

17 godina
phoenix2003 kaže...
fredii kaže...
.........

Nisam otac, ali radije bih da mi dijete preboli sve bolesti, koje su normalne pojave (gripa, prehlada itd), i stekne imunitet, nego da nakon 30 godina oboli od gripe i odmah ga pokosi, kao što je bio slučaj prije par godina sa Svinjskom, gdje je čovjek od 30 god. preminuo jer nikada prije nije prebolio gripu. E zato sam rekao da su bolesti i korisne. 

Svinjski grip se pokazao ništa opasnijim od običnog gripa, samo su ga meniji napumpali da bi prodali vijest. Španski grip je taj koji je uzeo ogroman broj ljudskih života: https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panska_groznica

Čovjek je obolio od Svinjske, a umro je samo zato jer prije toga nikada obolio od gripe, jer nije imao imunitet. Svi koji jesu, imali su veće šanse za preživjeti. Španjolska gripa je priča za sebe. Bila je smrtonosna, jer su posljedice rata bile svježe: Neuhranjenost, stres, umor. Sve je to oslabilo organizam.

Pročitaj knjigu "Bolest i povijest". Te kako su ljudi djecu osiguravali da ih ne pokosi epidemija.

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
15 godina
neaktivan
fredii kaže...

Čovjek je obolio od Svinjske, a umro je samo zato jer prije toga nikada obolio od gripe, jer nije imao imunitet. Svi koji jesu, imali su veće šanse za preživjeti. Španjolska gripa je priča za sebe. Bila je smrtonosna, jer su posljedice rata bile svježe: Neuhranjenost, stres, umor. Sve je to oslabilo organizam.

Pročitaj knjigu "Bolest i povijest". Te kako su ljudi djecu osiguravali da ih ne pokosi epidemija.

I dan danas postoje rizične grupe za koje je opasno po život da obole od običnog gripa pa se vakcinišu. Ne tebam nikakvu knjigu da bi znao da nema bolje prevencije od špeka i bijelog luka. Jesi li se kad zapitao otkud vjerovanje da bijeli luk ubija vampire? Nekad su ljudi vjerovali da bolesti izazivaju zli duhovi i vampiri koje je tjerao ni manje ni više već bijeli luk. U stvari on je liječio ljude tada a to uspješno radi i danas! Špek, bijeli luk, buđavi sir, crveni luk, feferoni, crno vino.... i nema straha.

14 godina

Senzacionalno objavljujem da sam danas "zaklao" prvu tablu slanine iz vlastite pušnice!

Senzacionalno je hrskavo krckala pod zubima pečena sa krompir polama!

Senzacija!

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je danas senzacija bila kada sam na brzaka utrčao u jednu prodavnicu kad ono vina na sniženju i imaš šta vidjeti: Ivan Dolac snižen u pola cijene. Pokupio sam zadnje tri boce sa police! Malo je koje zadovoljstvo poput rezanja suhog mesa i špeka i gledanja kroz prozor toplog doma kako napolju pada i puše! Koja štetnost? Veća je štetnost ko to ne prakticira, još uz to sira iz mijeha, bijelog luka i Ivan Dolac u pola cijene! 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Meni je danas senzacija bila kada sam na brzaka utrčao u jednu prodavnicu kad ono vina na sniženju i imaš šta vidjeti: Ivan Dolac snižen u pola cijene. Pokupio sam zadnje tri boce sa police! Malo je koje zadovoljstvo poput rezanja suhog mesa i špeka i gledanja kroz prozor toplog doma kako napolju pada i puše! Koja štetnost? Veća je štetnost ko to ne prakticira, još uz to sira iz mijeha, bijelog luka i Ivan Dolac u pola cijene! 

Ma tako je...sad idem na kobasice kod Šanjeka :D

Chill Now And Forever
16 godina

Kad vidim ljude po okolici,deru tablu slanine tjedno,kobasice/kulen/devenice,piju rakiju,nikad kod lijecnika bili pa docekaju +80 godina i vitki su/agilni.

Slika govori tisucu rijeci...

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Kad vidim ljude po okolici,deru tablu slanine tjedno,kobasice/kulen/devenice,piju rakiju,nikad kod lijecnika bili pa docekaju +80 godina i vitki su/agilni.

Najzdravije je biti bez pristupa internetu.

MM
15 godina
neaktivan

Slika govori tisuću riječi 2.0.

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Takvi u 90% slučajeva imaju pivsku trbušinu i rak koji im se približava.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900
17 godina

..

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
1domagoj1 kaže...
phoenix2003 kaže...

Nema slade nego pojesti npr. salatu koju si sam posijao. Onaj koji nema mogucnosti, steta. Nekad je bilo da ti familija sa sela na taj nacin "opskrbljuje", svojevrsna simbioza, danas je toga sve manje.

kujac simbioza, čisti parazitizam...

sjećam se dok smo živjeli u lici, rodbina iz zg nam je dolazila ljetovati

ujutro bi pokupili pršuta, pečenica, slanine, paradajza, domaćeg kruha (koji je stara pekla) i zapalili za posedarje, navečer bi opet došli na kopanju i kad bi išli doma natrpali bi gepek sa suhim mesom sve vičući - uf, nema do domaćeg, pa krumpira ličkog, pa domaćeg sira...

i tako bi se izmjenjivali cijelo ljeto, a često bi po istom receptu došli i na zimu, samo kaj bi onda bili na kopanji cijeli dan

gdje je tu faking simbioza

12 godina
picajzla0707 kaže...
1domagoj1 kaže...
phoenix2003 kaže...

kujac simbioza, čisti parazitizam...

sjećam se dok smo živjeli u lici, rodbina iz zg nam je dolazila ljetovati

ujutro bi pokupili pršuta, pečenica, slanine, paradajza, domaćeg kruha (koji je stara pekla) i zapalili za posedarje, navečer bi opet došli na kopanju i kad bi išli doma natrpali bi gepek sa suhim mesom sve vičući - uf, nema do domaćeg, pa krumpira ličkog, pa domaćeg sira...

i tako bi se izmjenjivali cijelo ljeto, a često bi po istom receptu došli i na zimu, samo kaj bi onda bili na kopanji cijeli dan

gdje je tu faking simbioza

Pa ima tu simbioze jer naime paraziti i domaćini žive u nekoj vrsti simbioze

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
nicky.sl kaže...

Pa ima tu simbioze jer naime paraziti i domaćini žive u nekoj vrsti simbioze

izvor wiki:

Simbioza (grč. "syin" = s, sa, "biosis" = živi) je bliska, često dugotrajna interakcija dvaju organizama različitih vrsta, zbog koristi barem jednog od njih. Od organizama, koji žive u paru, veći je obično domaćin, a drugi je parazit ili mutualist.

u pravu si, davno je bila osnovna škola i bio sam uvjeren da u simbiozi nužno obje strane imaju korist 

no dobro, sad sam i ja u simbiozi kad odem do punice u liku po krumpire i kapulu 

šteta samo što su vegetarijanci, pa nema ništa od čvaraka, kobasa, pršutića i ostalih neprežaljenih delicija 

15 godina
protjeran
Netko u lici je vegetarijanac??? Omg, tamo je vecina zaobljena u kuglu i crveni u licu.
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900
12 godina
EZY-E kaže...
Netko u lici je vegetarijanac??? Omg, tamo je vecina zaobljena u kuglu i crveni u licu.

Yebga, u svakom kukolju ima žita

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

Kao mesar zgrožen sam ovim naslovima, idem nešto pojesti!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Butcher kaže...

Kao mesar zgrožen sam ovim naslovima, idem nešto pojesti!

Podimi još malo, pa onda. Kad je "štetno", nek je ukusnije:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
EZY-E kaže...

hehe, nisu pravi ličani - reklo bi se dotepenci

nema veze, "simbioza" dobro dođe i za povrće, a dobro je i za odmorit živce vikendom jer je prekrasna priroda

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice