Sailfish - novi OS za smartphoneove

poruka: 5
|
čitano: 1.109
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jolla projekt i njihov novi sustav za mobilne uređaje nazvan Sailfish OS. Iza Sailfish sustava je duga i složena priča “forkanja” a sve je započelo Maemo sustavom. 2005. godine Nokia je odlučila razvijati novi sustav za mobilne uređaje te ga nazvati Maemo. Maemo je opet svojevrstan “fork” Debian distribucije i koristi njegov sustav za upravljanje paketima. Do 2010. godine Maemo se našao na nekoliko Nokia mobilnih telefona, a zadnji je bio Nokia N900. Tada je odlučeno da se Maemo udružuje s Moblin sustavom i pokreće novi projekt Meego. Moblin je počeo s razvojem 2007. od strane Intela, a uglavnom je pronalazio put na netbook uređaje i neke pametne telefone. U Meego su mnogi polagali velike nade i zaista mislili da je to sustav koji će uspjeti.

Čitaj dalje...

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
1 0 hvala 5
13 godina
odjavljen

Iskreno-povraća mi se već od toga. Svaka šuša bi htjela imati svoj OS.

Da su ti tipovi uložili to vrijeme u Android, imali bi bolji OS.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
Re: Sailfish - novi OS za smartphoneove
Pranja kaže...

Iskreno-povraća mi se već od toga. Svaka šuša bi htjela imati svoj OS.

Da su ti tipovi uložili to vrijeme u Android, imali bi bolji OS.

po tebi ne treba isprobavati ništa novo, nego samo ići utabanim stazama. pa i android je jednom bio nešto novo. tada bi vjerovatno rekao 'da su tada uložili u symbian imali bi bolji OS'. uglavnom, ova priča se zakotrljala i do kraja godine stiže nam punokrvni linux na smartphone, a još k tome da će navodno pogoniti sve android aplikacije :)

iPhone:You're holding it wrong. Always!
16 godina
neaktivan

Nije da je tema mrtva već godinu dana...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Sailfish - novi OS za smartphoneove
hrvooje kaže...
po tebi ne treba isprobavati ništa novo, nego samo ići utabanim stazama. pa i android je jednom bio nešto novo. tada bi vjerovatno rekao 'da su tada uložili u symbian imali bi bolji OS'. uglavnom, ova priča se zakotrljala i do kraja godine stiže nam punokrvni linux na smartphone, a još k tome da će navodno pogoniti sve android aplikacije :)

Gdje ti nađe brate ovu temu iz 11. mjeseca prošle godine {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice