Baš sam ovih dana čitao neke tech internet stranice i zanimljvo je da su mnogi renomirani proizvođači matičnih ploča (Gigabyte, MSI i ASRock, Biostar), odlučili izbaciti nove proizvode za AM3+ platformu.
Prvi je od njih bio Biostar s TA970 Plus, onda Gigabyte s 990XA-UD3 R5, pa nakon toga MSI s prvom pločom koja podržava USB 3.1 za AMD chipset - 970A SLI Krait i na kraju ASRock koji opet nešto eksperimentira s µ-ITX faktorom s 970M Pro3 i Fatal1ty 970 Performance koja je klasičnog formata. Osobno me iritira što su sve 970 chipset (izuzev Gigabyte-a), no svaki novi refresh u polju AM3+ me osobno vesele, pogotovo ako podrže neke nove tehnologije.
Nedotaje još samo ASUS u cijeloj priči. No, s obzirom na to da je kompletna konkurencija izbacila neke modele, možda i oni nabace nešto (Crosshair VI Formula anyone?).
Sve je vjerojatno vezano uz ovu vijest gdje se AMD kladi, osim na dobitku kod GPU-a, na dobitke u CPU scenarijima kada dođe DX12 s Windowsima 10.
Što svi misle? Da li će AMD baš toliko dobiti na performansama obzirom da su ovo sve ipak stariji procesori (FX linija)? Osobno me za APU-e nije briga, no sudeći po testovima iz Star Swarma, igranje na integrušama bi moglo postati solidna opcija za one plićeg džepa. Ispričavam se ako negdje već ima vijest od nekog forumaša o ovoj temi.