Pokrivenost optičkim internetom u Zagrebu do 2016

poruka: 6
|
čitano: 2.100
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovo nije it vijest sama po sebi međutim danas dok sam šetao jednom naseljenijom ulicom u Centru Zagreba vidio sam neki uređaj koji je pretp. testirao prozirne niti.Pitao sam što se to radi jer nikad nisam vidio nešto slično a kabeli u šahtu su izgledali drugačije od onih strujnih.

Naime radnik mi je rekao kako se provodi optika u tom dijelu grada te kad sam pitao za svoje susjedstvo rekao je da će i ono biti pokriveno štoviše cijeli grad se namjerava pokriti do kraja godine.

U svoj toj euforiji nisam pitao tko je naručitelj,međutim ovo bi trebalo barem malo nivelirati cijene

Mod ovo slobodno može prebaciti u predstavljanje iako to mali broj ljudi čita.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pokrivenost optičkim internetom u Zagrebu do 2
Ikarus01 kaže...

Ovo nije it vijest sama po sebi međutim danas dok sam šetao jednom naseljenijom ulicom u Centru Zagreba vidio sam neki uređaj koji je pretp. testirao prozirne niti.Pitao sam što se to radi jer nikad nisam vidio nešto slično a kabeli u šahtu su izgledali drugačije od onih strujnih.

Naime radnik mi je rekao kako se provodi optika u tom dijelu grada te kad sam pitao za svoje susjedstvo rekao je da će i ono biti pokriveno štoviše cijeli grad se namjerava pokriti do kraja godine.

U svoj toj euforiji nisam pitao tko je naručitelj,međutim ovo bi trebalo barem malo nivelirati cijene

Mod ovo slobodno može prebaciti u predstavljanje iako to mali broj ljudi čita.

T-Com je naručitelj, a Vipnet ih ganja.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

hvala na povratnoj informaciji,imaš možda izvor?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 15:04 (Ikarus01).
17 godina
Ikarus01 kaže...
Mitch kaže...

hvala na povratnoj informaciji,imaš možda izvor?

Ajmo reć privatan što se tiče Vipneta, žele postat #1 i baš zato su kupili jedina tri ISPa sa svojom infrastrukturom - Amis, B.net i Metronet

Amis ima praktički čitav Novi Zagreb do kraja godine pod optikom (vlastitom), B.net ima hibridno-koaksijalnu iznimno raširenu (oko 75%), a Metronet sve zapadno od Kustošije i praktički čitav centar (kvadrat Zap. kolodvor- Cibona - Sv. Duh-Radnička).

T-Com je krenuo jako agresivno s ugradnjom optike, a pisalo se o tome negdje 2014.

Treba vidjeti što će bit s G.fast, 1000 mbita preko bakra, a T-Com bi mogao krenuti u to jer su najavili barem 100mbita za još 150k korisnika ove godine.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 15:20 (Mitch).
14 godina

Ja sam meanwhile jos uvijek zapeo na bakru 10 mbit/ 512 kbit i nista bolje nije ni dostupno :D Ali napokon B.net prtlja nesto po kvartu i valjda ce kroz iducih par mjeseci stic i kod mene. Pise na provjeri dostupnosti da je "uskoro dostupno". A za optiku zivi bili pa vidjeli, al ne ocekujem u iducih 5 god :P

(Šestine)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Teško je u ovoj zemlji bilo što očekivati.

Najavili su prvi HD kanal "najkasnije" do 2012. Danas je 2016., jedina koja emitira je Nova i to odabranim providerima.

Sramota, mislim da smo jedina zemlja u EU.

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice