Opera se predomislila

poruka: 1
|
čitano: 612
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Opera se predomislila

Iako je odsustvo bookmarks menija samo jedan od brojnih nedostataka Opere 15, radi se o jednom od najvećih. Istina, takvo nešto je moguće dodati ekstenzijama, ali bookmarks meni je nešto što mora uvijek funkcionisati nezavisno od nadogradnji browsera – u prevodu, potrebno je da bude ugrađen direktno u Opera web browser od strane njegovih programera.

Shvativši isto, Opera Software je na svom razvojnom blogu objavila da, zahvaljujući intenzivnom feedbacku svih koji su bili razočarani verzijom 15 i njenim minimalističkim stilom koji je odbacio sve ono po čemu je ovaj browser prije bio poznat, stavlja prioritet na vraćanje pravih bookmarka u program. Do sada su dizajneri od korisnika htjeli da za svrhu memorisanja sajtova koriste isključivo Speed Dial i novu opciju po imenu "Stash", od kojih nijedna nije pogodna za upravljanje velikim brojem zabilježenih sajtova kojima će korisnik rijetko pristupati.

Šef razvoja Opere, Krystian Kolondra, kaže:

"Razumijemo da je potpuno uklanjanje bookmarka velika promjena za ljude koji ih aktivno koriste, pa ćemo zbog toga razvoj ove funkcionalnosti postaviti kao prioritet. Ne mogu vam reći datum kada će to biti gotovo, a neće biti riječ o kloniranju te mogućnosti iz Opere 12, ali sam vam želio poručiti da vas slušamo i da sam shvatio da odsustvo tradicionalnih bookmarka čini prebacivanje na Operu težim, bilo da prelazite sa Opere 12 ili drugog browsera".

izvor:info.ba

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice