Nije argumentirano? Pa pogledaj popis igara koje si linkao da izlaze. Pa valjda pola je već izašlo na drugim platformama prije Switcha.
Ja anti-nintendo? Ja obožavam Nintendo, i neke njihove igre, ali oni recikliraju jedno te isto već 15 godina. Ono što sam igrao kao klinac izlazi i dandanas, što je previše je previše. Splatoon je prva nova igra u valjda zadnjih deset godina koju je Nintendo napravio. Treba malo više od toga. Pa pogledaj koliko su novih franšiza napravili Sony i Microsoft u zadnjih deset godina. Ali ovo što rade je čista glupost, prvo Wii U koji je bio daleko preslab i zbog toga uopće nema nikakvih igara za njega osim Nintendovih. Sori, ali kad kupujem konzolu očekujem da na njoj mogu igrati i naslove koji izlaze na svim platformama. I onda sada Switch koji je zamišljen kad nešto novo, ali je zapravo poboljšano staro. I opet su lansirali hardware koji neće podržavati vjerojatno niti jedan third-party developer jer je jednostavno preslab. Novi Nintendov koncept? Pa što mi vrijedi koncept ako mogu igrati samo Nintendove igre uz još koju indie igru?
Jedna igra ipak nije dovoljna da nosi platformu. Ja recimo Zeldu ne volim, dosadna mi je i nezanimljiva i jednostavno to ne mogu igrati. Osim zelde nema niti jednog drugog velikog naslova. Dolaze Mario Kart 8 i Lego City Undercover koji su izasli već otkad za Wii U, i nakon toga dolazi Splatoon 2 koji će izaći nekada na ljeto. Jedna nova igra meni jednostavno ne može opravdati kupnju nove platforme.
Kao prvo, to sto mislis da Nintendo i dalje reciklira jedno te isto, pokazuje da nisi informiran. Nova Zelda pretstavlja revoluciju u open world dizajnu. Ekipa iz GameSpota, Game Informera i drugih (ne pratim ih bas sve) su jasno rekli kako se nakon ove Zelde vise nemaju volje vracati Horizonu, jer je ova Zelda uvela toliko inovacija u koncept open world igre, da sve postojece igre postaju skoro neigrive. Naglasavam, ovo nisu moje rijeci. Osim toga, sam koncept hibridne konzole bi se mogao smatrati revolucionarnim, jer spaja TV i mobile gaming u jedan proizvod. Samo molim te nemoj reci da to nije 'big deal' dok ne probas, ok? Ljudi koji su testirali konzolu, kazu da se radi o odlicnoj inovaciji.
Da li bi me mogao informirati o kojim se to Sony/Microsoft fransizama radi? Nisam upucen, ali koliko vidim, najbolje PS4 igre su sve redom isti zanr, third-person action adventure. Ne znam, zvuci kao recikliranje istog. Gdje su dobri platformeri, gdje su igre tipa Mario Kart i Mario Maker?
Kao drugo, sudeci prema informacijama koje trenutno imamo, sve ukazuje na to da ce Switch imati dobru ponudu third party igrara. Ne samo da se konzola odlicno prodaje, nego Switch sada podrzava i Unreal i Unity game engine, sto znaci da ce mnogi developeri imati bitno laksi posao ako zele razviti (ili portati) igre za Switch. Izgleda da, opet, nisi informiran.