Lumije na Androidu

poruka: 10
|
čitano: 2.439
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Lumije na Androidu

Ako ste i vi jedan od onih koji je bio na pragu kupovanja neke od lumia (npr. 920), ali ga je pri tome sprijecila WP platforma s nedostatkom aplikacija, ova vijest će vas slomit. Naime, NYT doznaje da su u Nokijinim odjelima postojali i oni koji su testirali Lumie na Androidu. Zamislite samo taj spoj hardvera i softvera s Nokijinim potpisom, koji je bio planiran za 2014. Da ga nije snašla onakva sudbina (za koju vjerojatno znate) tko zna šta bi bilo :((

http://www.smartphonehrvatska.com/2013/09/14/nokia-prijelaz-na-android/

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein; originID: rake_HR
Moj PC  
0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lumije na Androidu

google je prijecio nokiji da koristi svoje servise u eventualnom nokia android mobitelu

tako da ne krivite nokiu, ovo je jos jedan dokaz da su razmisljali o androidu

ali bez nokia servisa, u prvom redu mapa, ne bi islo

Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
Lumije na Androidu

Kao da nema dovoljno Android mobitela već i ovako. Da nema Nokia-e praktički bi ostali na Android ili iOS, ali ovako Nokia koliko toliko gura WP.

Why so serious?
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lumije na Androidu

MS je glavni krivac za neuspjeh Nokie kao hardwera, posjedujem Lumiu 920 isključivo samo zato što je to Nokia... Meni kao običnom lajku čini mi se da je ovo sve iscenirano u korist MS-a i da je gušio Nokiu zadnjih par godina samo zato da bi ih praktički preuzeo za "siću "... MS je dosta financirao Nokiu pa vjerovatno u svemu tome  bilo i da Nokia ne smije razvijati smartphone na Androidu. Inače, Nokia je odličan komad hardwera, nije ni WP8 tako loš OS (iako tu ima još dosta toga za napraviti), al nekak mi se čini ako MS ne ubaci u petu brzinu moglo bi sve otići u k...

Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Lumije na Androidu
gamer001 kaže...

Ako ste i vi jedan od onih koji je bio na pragu kupovanja neke od lumia (npr. 920), ali ga je pri tome sprijecila WP platforma s nedostatkom aplikacija, ova vijest će vas slomit. Naime, NYT doznaje da su u Nokijinim odjelima postojali i oni koji su testirali Lumie na Androidu. Zamislite samo taj spoj hardvera i softvera s Nokijinim potpisom, koji je bio planiran za 2014. Da ga nije snašla onakva sudbina (za koju vjerojatno znate) tko zna šta bi bilo :((

http://www.smartphonehrvatska.com/2013/09/14/nokia-prijelaz-na-android/

Netko je već to davno zamislio, ne brini. Na meego nokie se može instalirati android, dakle još od 2009 ili 10 ako se ne varam.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 23:01 (Jakovp).
16 godina
apoteka kaže...

google je prijecio nokiji da koristi svoje servise u eventualnom nokia android mobitelu

Glupost. HTC je imao Locations , dakle svoje mape uz Gmaps. Imao je Footprints uz Places...

i još neke servise uz Googleove.

A tu su i aplikacije koje su potpuno zamijenile Gapps.

I je tu Google radio probleme? Nije. Ko je htio koristiti Locations koristio je, ko je htio Gmaps koristio je.

Dakle ta stvar s nedopuštanjem je glupost. Priča kao htjeli smo mobitel s androidom ali nismo smjeli koristit svoje servise... Ajde , priča za mali djecu.

hobi:moj-android.net
17 godina
Lumije na Androidu

Ovako...koristim WP od pocetaka. Prvo je bila odlicna Samsung Omnia 7. Potom HTC 8X, takodje odlican, ali nekako sam imao zelju na Lumiu 920, najvise zbog displeja, a i storage na 8x je samo 16GB. Nabavim je izvana i sve super, dobar displej, mape itd...ali kuciste "krcka i skljoca".
(Nije izolovan problem, pogledati http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Lumia-920-is-very-Creaky-Is-this-Normal/td-p/1675670).

Na sve to, u roku od 7 dana, ispala mi je u futroli od nesto tanje koze, na beton sa visine stolice na kojoj sam sjedio, i onaj cosak koji je bio u futroli se nagnjecio (a kontao sam da mi futrola ne treba uopste za Lumia 920).

Prodam prijatelju kome sve to nije smetalo. Kupim u BH Telecom-u (oni nabavljaju od Mobisa, ovlastenog distributera Nokie). Dobijem jednu koja ne krcka, ali zato displej (tacnije bijela boja) je grozno prljavo zuckast (u poredjenju sa ovom prethodnom, iz inostranstva, koja je imala cistu bijelu boju i odlicne zive ostale boje).
Vratim u roku od 7 dana i dobijem novi. Displej na novom je jednako prljavo zuckast, ali jos uz to ima i ociglednu "fleku" na jednom dijelu, kao da je na jednom dijelu iznutra izguzvan. Vratio, i sada cekam da mi poniste kupoprodaju (posto nisam jos poceo otplacivati) a ne zelim dobiti jos jedan isti. Nakon toga planiram kupiti Samsung Ativ S, jer je hardverski skro identican Galaxy S3, a WP je na njemu. Prezivjecu bez mapa.

Sve u svemu - jako razocaran Lumiom 920, pogotovo zbog velikih ocekivanja.

Istina je da je sistemski software (neke stvari koje su stigle sa Amber updateom) odlicne, za razliku od HTC-a koji to nije dobio, Nokiine ekskluzivne aplikacije su odlicne, pogotovo Here Drive, WP se izvrsava (barem) jednako glatko kao i na 8X,  ali kvalitet izrade je kod ova 3 primjerka bio ocajan. Da li ja imam peh (a cesto imam), ili je prica o Lumii 920 fakat prenapuhana - ne znam. Jedino sto je na njima valjalo je WP8, e sad jos stavi Android na to...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:25 (knight).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skljoca ois kamere
tesko da ce kuciste kad je od komada
15 godina
neaktivan
nsoul kaže...
apoteka kaže...

Glupost. HTC je imao Locations , dakle svoje mape uz Gmaps. Imao je Footprints uz Places...

i još neke servise uz Googleove.

A tu su i aplikacije koje su potpuno zamijenile Gapps.

I je tu Google radio probleme? Nije. Ko je htio koristiti Locations koristio je, ko je htio Gmaps koristio je.

Dakle ta stvar s nedopuštanjem je glupost. Priča kao htjeli smo mobitel s androidom ali nismo smjeli koristit svoje servise... Ajde , priča za mali djecu.

nokia mape su daleko veci konkurent gmaps nego locations

uostalom navteq je i daleko koristenija navigacija

tako sam ja procitao i shvatio, mozda je i drugi razlog

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 15:04 (apoteka).
17 godina
apoteka kaže...
skljoca ois kamere
tesko da ce kuciste kad je od komada

Ne bih rekao, ovako nesto je:

Mozda manje glasnoce (ali tesko je skontati, zato sto on koristi mikrofon izbliza). I nije bilo rezervisano samo za bocni pritisak, nego i bocno i otpozadi.

Nekome je to svejedno, ali prethodno sam imao HTC 8X, koji ce cini bas kao "saliven" iz jednog komada, pa mi je ovo bilo jako iritantno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice