Kraj Interneta kakvog poznajemo je stigao

poruka: 67
|
čitano: 15.145
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kraj Interneta kakvog poznajemo je stigao
Enkidu kaže...

Bravo za Europski sud pravde !!! Sva sreća da živimo u Europi gdje je civilizacija još uvijek jača od kapitalizma, za razliku od Amerike !

Ova presuda se ne odnosi na ACTA-u ali valjda sad ACTA nema više šanse u EU, neće valjda EU parlament protiv EU suda, to bi bilo nešto kao ustavna kriza... Čini se da pravda ipak ponekad pobjeđuje...

Živila europska civilizacija i živila sloboda !

takva presuda je donesena jer je podignuta od strane providera (pod pretpostavkom da bi takvim postupkom pao broj korisnika ....) i presudjeno je prema vazecim zakonima i odredbama ... no dolaskom ACTA stvar se mjenja ....{#}

15 godina

Selim se u Rusiju,

ma odakle im pravo da rade takva s**nja. Ko što jedan čovjek (pametan je) kaže Some Overpowered Political Assholes

Say hello to my little friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 21:26 (Krunoo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne mogu vjerovati u šta će se internet pretvoriti ako ACTA pobijedi, stvarno tužno.
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
generic9974 kaže...

takva presuda je donesena jer je podignuta od strane providera (pod pretpostavkom da bi takvim postupkom pao broj korisnika ....) i presudjeno je prema vazecim zakonima i odredbama ... no dolaskom ACTA stvar se mjenja ....{#}

Istina da je ova presuda donesena po trenutačnim zakonima, i da parlamenti donose zakone po kojima sudovi onda sude, međutim ovo je važan politički presedan, jedan važan internacionalni europski sud je donio zaključak koji je potpuno suprotan principima ACTA-e !

U teoriji sudska vlast radi po odlukama zakonodavne vlasti, međutim ima mnogo primjera gdje su odluke sudske vlasti utjecale na zakonodavnu i izvršnu vlast (npr. neki slučajevi u borbi za ravnopravnost crnaca u Americi, kao i neki moderni slučajevi na internacionalnim europskim sudovima).

Osim toga ACTA ovako kako je postavljen je jednostavno protiv zdravog razuma, za cilj dokidanja piratstva žrtvuje i privatnost i slobodni govor i dodaje troškove i latenciju u mreži, pa to jednostavno treba biti poremećen ili debelo podmićen za glasati za takvo što ! Ne mogu virova da će većina zastupnika parlamenta EU glasati za to kad neke zemlje EU imaju radikalno drukčije stavove na tu temu od Amerikanaca... Pa u Skandinaviji imaju legalne registrirane piratske stranke !

Skandinavci neće nikad prihvatiti cenzuru i nadzor ! Prije će izaći iz EU ! Mislim da je sva sreća šta mi ulazimo u EU baš kad se ovo događa, jer da je prije 5 godina američki veleposlanik naredio direktno nama i samo nama da potpišemo to mi bi odma potpisali bez pitanja, isto ko što i u svemu se naša vlast trudi ljubiti guzicu najvećoj svjetskoj sili još otkad smo se osamostalili, isto ko šta smo morali i slat vojnike u Afganistan i radit sve šta i ostali po svijetu rade, jer vidila žaba da se konj potkiva pa bi i ona... Od onih koji su već potpisali tu ACTA-u osim Amerike i Australije sve su neke banana zemljice koje bez pogovora slušaju šta Amerika kaže, a tako bi i mi da nije EU !

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:55 (Enkidu).
14 godina
neaktivan

Neće doći do toga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

za sve pirate

pjesma  :D {#}{#}

Samobor je lepa varoš :))
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 16:25 (geek_boy1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slovenija potpisala protupiratski sporazum ACTA izvor :http://www.partis.si/clanek/8917
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i Poljska :

http://rt.com/news/acta-poland-internet-government-745/

Crni dani stigli kume moj, crni dani ! Porobit će nas sve ovi neofeudalci, online sa ACTA-om i istovremeno u stvarnom životu sa svojim "liberalnim" kapitalizmom ! Naviknit ćemo se ko volovi na težinu jarma na vratu !

EDIT :

Majko mila evo su pobijedili gadovi ! Pa ovo je Armageddon !

http://geeks.thedailywh.at/2012/01/26/eu-countries-sign-acta-despite-protests-of-the-day/

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 19:56 (Enkidu).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nista skidaj sad sve sta se moze pitanje je vremena kad ce i hrvatska to sranje potpisati pa ce na hapsiti zato jer smo skinuli 1 film ili 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
geek_boy1 kaže...
nista skidaj sad sve sta se moze pitanje je vremena kad ce i hrvatska to sranje potpisati pa ce na hapsiti zato jer smo skinuli 1 film ili 2

Da će te hapsiti, teško. Pogotovo zato jer nemamo statički IP. Al' da će bit' sr*nja, bit će

Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
15 godina
neaktivan
al kak onda znaju cija je adresa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa ovo je katastrofa ako prođe, jel postoji ikakav nacin da se ACTA u europi zaustavi i kolike su šanse da ce se to dogodit, btw gasit ce servise kao piratebay i isohunt, tj torrent stranice? ja se nadam da ce se nac neka alternativa za piratstvo.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
geek_boy1 kaže...

Da će te hapsiti, teško. Pogotovo zato jer nemamo statički IP. Al' da će bit' sr*nja, bit će

Dinamički IP nije problem jer ISP-ovi imaju podatke kad je ko imao koji IP.

Hapsiti neće sitne downloadere nego krupne uploadere.

Međutim i sitni downloaderi su u opasnosti od doživotne zabrane spajanja na Internet !

13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa ovo je katastrofa ako prođe, jel postoji ikakav nacin da se ACTA u europi zaustavi i kolike su šanse da ce se to dogodit, btw gasit ce servise kao piratebay i isohunt, tj torrent stranice? ja se nadam da ce se nac neka alternativa za piratstvo.

Uvijek će se nać:) neće oni nas tako lako zaustavit, ako treba skupit ćemo pare i napravit server na antartiku, pa nek ga onda gase pi*ka im materina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:26 (Volvox).
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ja se nadam da ce se nac neka alternativa za piratstvo.

Naravno!

Samo sto ce ponovno biti dostupno uskom krugu informiranih ljudi, kao hobi i challenge....

A ne svakom papanu koji zna surfati i iskopirati jedan file preko drugog, i nema dovoljno integriteta da postuje tudji rad i muku.

Ako nis drugo, porast ce nivo inteligentnih usera interneta, jer ce ljudi morati nauciti sami kako crackirati svoj software ;-)

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:27 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
athlon64 kaže...

Uvijek će se nać:) neće oni nas tako lako zaustavit, ako treba skupit ćemo pare i napravit server na antartiku, pa nek ga onda gase pi*ka im materina.

Neće ti pomoć server na Antarktiku kad ti na temelju ACTA-e ukinu vezu na Internet zbog same sumnje na piratluk !

15 godina
neaktivan

ovo je kraj i za T com jer su na nama profitirali dok smo skidali filmove a , sad ce se svi vjerojatno vracat na manje brzine i promet ili ce u potpunosti ukinit internet jer im vise nece trebat (zamisli kome treba 20MB/s ili ova nova LTE tehnologija kada nece imati cemu posluziti nama korisnicima (piratima a to smo vecinom svi )

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:31 (geek_boy1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
geek_boy1 kaže...
ovo je kraj i za T com jer su na nama profitirali dok smo skidali filmove a , sad ce se svi vjerojatno vracat na manje brzine i promet ili ce u potpunosti ukinit internet jer im vise nece trebat (zamisli kome treba 20MB/s ili ova nova LTE tehnologija kada nece imati cemu posluziti nama korisnicima)

Streaming, legalni, na primjer? (Grooveshark, Spotify, Netflix)?

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
15 godina
Deus ex machina kaže...
athlon64 kaže...

Naravno!

Samo sto ce ponovno biti dostupno uskom krugu informiranih ljudi, kao hobi i challenge....

A ne svakom papanu koji zna surfati i iskopirati jedan file preko drugog, i nema dovoljno integriteta da postuje tudji rad i muku.

Ako nis drugo, porast ce nivo inteligentnih usera interneta, jer ce ljudi morati nauciti sami kako crackirati svoj software ;-)

iskreno to i nebi bilo loše, cua sam cak da je moguce ostvarit lokalne zatvorene piratske mreže,i da je to ostvareno preko kućnih modema,da ne lazem,bolje da ne može svaka seljaćina ukrast sta ga volja,onda to nece predstavljat toliki problem pa se vlada nece zamarat time,ali opet ACTA je propast, nadam se da još postoje šanse da se nece ostvarit.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
athlon64 kaže...

Naravno!

Kao prvo elitizacija Interneta nikako nije dobra stvar, trebao bi biti otvoren svima. A ljudi osim toga neće postati pametniji odjednom !

Kao drugo neće ni "uski krug informiranih ljudi" moći piratizirati jer će ti ISP skenirati sve fileove u prometu i filtrirati sve šta je copyrightano, a nećeš piratske fileove ni moći sakriti enkripcijom jer će enkriptirani fileovi biti zabranjeni ! Sve to stoji u ACTA-i !

Jedini način za dijeliti piratluk će biti pješke !

15 godina
Enkidu kaže...
Deus ex machina kaže...
athlon64 kaže...

Naravno!

Kao prvo elitizacija Interneta nikako nije dobra stvar, trebao bi biti otvoren svima. A ljudi osim toga neće postati pametniji odjednom !

Kao drugo neće ni "uski krug informiranih ljudi" moći piratizirati jer će ti ISP skenirati sve fileove u prometu i filtrirati sve šta je copyrightano, a nećeš piratske fileove ni moći sakriti enkripcijom jer će enkriptirani fileovi biti zabranjeni ! Sve to stoji u ACTA-i !

pa nisam reka da je to dobro lol,al mi je drago da postoje bar neki načini.

14 godina

Dobro da to uvedu, neka.

Ono što platiš to imaš i gotovo, danas se to olako shvaća, ono skineš neki skupi program (windows 7 ulitimate, a dovoljan je i home premium ili basic, adobe photoshop, office pro a ne basic, autocad), instaliraš i nikom ništa, sada kad bude trebalo plaćat sve vidit ćemo tko će prelazit na novije verzije., bit ćemo zadovoljni s onim kaj imamo i gotovo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:51 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

O cemu pricas, internet je elitiziran otkako postoji! Zelis li reci da ti netko u osami tvojeg doma moze skuziti/zabraniti da crackiras igru? Naravno da ne moze, nemoguce je. Zelis reci da ti netko brani nauciti kako scrackirati nesto? Ono sto ti ne kuzis je da je 99% ljudi na internetu obican konzument. Crackeri proizvode, konzumenti skidaju. Sve sto ce se dogoditi je unistavanje opcije da svaka susa skida s interneta samo zato jer moze.
Upravo to ovi zakoni pokusavaju sprijeciti... 

Neces vise moci besplatno downloadirati igru, film, muziku - barem ne lagano.

Naravno da ce biti nacina za one koji znaju.

Tako je to bilo prije: neki su odlazili u italiju i kupovali originale, a neki su se povezali u mreze i dilali piratluk.

Sto se tice enkripcije - gluposti i dezinformacije.

Vec godinama razmjenjujem bitne poslovne informacije kroz RSA sa offshore poslovnim partnerima u Kini, US, Holandiji... nitko nikad nije digao problem zbog toga. Dapace, unutar potpisa mojeg maila nalazi se moj public RSA kljuc.

tldr;

sve je OK dok je odnos kupovina/piratstvo oko 90%:10%. Kad se taj odnos obrne kao danas, tj. 90% pirata i 10% prodanih kopija - treba poduzeti korake da se to sprijeci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:45 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan

Ako budale izglasaju tu ACTA-u samo će izazvati kontra efekt kada se svi vratimo na fizički oblik piratstva....

Razmislite malo o tome...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Ako budale izglasaju tu ACTA-u samo će izazvati kontra efekt kada se svi vratimo na fizički oblik piratstva....

Neće nikad uspjet spriječit online piratstvo i to je činjenica.

Jedan čovjek je glup, a dva još gluplja, ali bezbroj ljudi ne moze nadmasiti tvoju glupost... - Ivan Molnar
15 godina
razorst3 kaže...

heh fizicki, jasno sta kazes al kod koga cu ja otic po piratski software ako ga nitko nema odakle skinit?

16 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Kako to mislis?

Unix kaže...

Neće nikad uspjet spriječit online piratstvo i to je činjenica.

Naravno... samo ce ga skresati da ne bude dostupno svakome, i obrne postotak. To je u mojim ocima odlicna ideja: bolji prozivodi, manje muke s DRM-om... ma sve...

@Enkidu

zaboravio sam na svoj glavni argument u vezi elitizacije: koristis li samo public trackere, ili imas pristup na neki privatni? Kako to da privatni imaju bolji content i vece brzine? Kako to da ti privatni nisu dostupni svima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:59 (Deus ex machina).
13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
razorst3 kaže...

heh fizicki, jasno sta kazes al kod koga cu ja otic po piratski software ako ga nitko nema odakle skinit?

Što su radili pirati prije širokopojasnih veza?

Skidali 700MB preko Dial upa??

Jedan čovjek je glup, a dva još gluplja, ali bezbroj ljudi ne moze nadmasiti tvoju glupost... - Ivan Molnar
16 godina
odjavljen

Kriptiranje torrent prometa

And here we go. Kripitirani promet između klijenata, DHT shareanje umjesto trackera, diskovi šifrirani truecryptom... Ako se ovako nastavi, DBAN će biti među obveznim softverom svakog internet/torrent usera.

Džaba ste sakupljali pozivnice i držali ratio na privatnim trackerima. Mislim da će uskoro u povijest...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kriptiranje torrent prometa

And here we go. Kripitirani promet između klijenata, DHT shareanje umjesto trackera, diskovi šifrirani truecryptom... Ako se ovako nastavi, DBAN će biti među obveznim softverom svakog internet/torrent usera.

Džaba ste sakupljali pozivnice i držali ratio na privatnim trackerima. Mislim da će uskoro u povijest...

Sekundarna mašina sa HDD od 1 TB, Live Linuxom i već navedeno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice