Kakve su plaće u top 500 IT tvrtki

poruka: 8
|
čitano: 5.825
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Vodeći na listi naj poslodavaca je Microsoft Hrvatska s neto plaćom od čak 32 tisuće i 750 kuna (neto). Slijedi Avaya s malo preko 30 tisuća kuna, a među prvih pet najizdašnijih su i Cisco, EMC i SAP, s plaćama između 22 i 25 tisuća kuna

Izvor

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 13:25 (Jesper).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel to najveća neto plaća isplaćena u godini ili prosječna neto plaća? Mislim lupam gluposti s ovim pitanjem, jer ogromna je razlika između najviše isplaćene i prosječne neto plaće. 

PS.

koliko zaposlenih ima MS Hrvatska ? Zar se nije gotovo u potpunosti MS iselio iz hr? Negdje mi u sjećanju neka vijest da su odšetali od nas i da su gotovo 100% odmaglili. 

EDIT u tablici stoji 49 zaposlenih...

http://www.norgems.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 13:32 (woodgamesfx).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sumnjam da je najviša, jer je to smiješno malo za te firme, a znamo pouzdano koliko imaju pojedinci. Vjerojatno se radi o prosjeku, a tu upadaju menadžeri.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Mislim da nije prosječna, već najviša. No to je neto, ne bruto, i u to ne ulaze dodaci kao što su auto, mobitel i ko zna što već

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Kakve su plaće u top 500 IT tvrtki
woodgamesfx kaže...

Jel to najveća neto plaća isplaćena u godini ili prosječna neto plaća? Mislim lupam gluposti s ovim pitanjem, jer ogromna je razlika između najviše isplaćene i prosječne neto plaće. 

PS.

koliko zaposlenih ima MS Hrvatska ? Zar se nije gotovo u potpunosti MS iselio iz hr? Negdje mi u sjećanju neka vijest da su odšetali od nas i da su gotovo 100% odmaglili. 

EDIT u tablici stoji 49 zaposlenih...

MS je ostao u HR, ali je preselio svoje regionalno sjedište, i to ako se ne varam, u Beograd.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina

Čudna je nešto ta tablica. Ispada da je MS Hrvatska imao 74mio kn, a isplatio je 20mio kn neto plaća dakle više od pola prihoda im je otišlo na plaće(?!). Nije nemoguće, ali onda očito posluju s debelim gubitcima. Da su to najviše plaće opet je nemoguće jer ne vjerujem da CEO MS Hrvatska ima manje od 150kkn neto mjesečno + bonusi i troškovi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kakve su plaće u top 500 IT tvrtki
jozef kaže...

Čudna je nešto ta tablica. Ispada da je MS Hrvatska imao 74mio kn, a isplatio je 20mio kn neto plaća dakle više od pola prihoda im je otišlo na plaće(?!). Nije nemoguće, ali onda očito posluju s debelim gubitcima. Da su to najviše plaće opet je nemoguće jer ne vjerujem da CEO MS Hrvatska ima manje od 150kkn neto mjesečno + bonusi i troškovi. 

Mislim da si ipak malo pretjerao :)

psn id: mNik987
13 godina
neaktivan

to je pretjerao jer je zaboravio nulu dodati ,1,5milja kuna placa

kod nas u firmi sef ima 13k eura u kunama mjesecno a mi nismo ni u top 10000

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: