Intel pokazao prednosti DX12

poruka: 7
|
čitano: 2.135
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
protjeran

hm?! duplo vise nego obecavani mantle...zanimljivo! trenutno dolazi hrpa najvecih naslova s podrskom za mantle pa predpostavljamo da bu bitka tam oko nove godine "tko jaci taslaci"{#}...{#}LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Čuj 70%?! Pa ovi ne znaju ni slagati!

Moj PC  
11 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Re: Intel pokazao prednosti DX12
phoenix2003 kaže...

Čuj 70%?! Pa ovi ne znaju ni slagati!

Under DirectX 11 the demo runs at just 19FPS - switching over to DirectX 12 that jumps up to 33FPS. That’s over 70% quicker on the exact same hardware, just operating with updated DirectX software.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
16 godina
rustweaver kaže...
..

btw, ako imaš kakvih infoa...(?)

ovo zvuči kao da nije ovisno o dx12-HWu, nego čisto soft, cpu-overhead, pa (možda) i stariji HW (dx-9-10-11) može nešto profitirati s dx12?? Ili je to isključivo s integriranom VGA u CPU.. i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw, ako imaš kakvih infoa...(?)

ovo zvuči kao da nije ovisno o dx12-HWu, nego čisto soft, cpu-overhead, pa (možda) i stariji HW (dx-9-10-11) može nešto profitirati s dx12??

Pa i jest cpu-overhead, odnosno smanjivanje istoga. To je cijela bit DX12 koji slijedi trendove (mantle, metal...). Hardver stariji od DX11 gotovo sigurno ne, DX11 hardver bi trebao moći.

Nemam nekih informacija, sorry. Programiranje za taj me API zapravo ne zanima. Možda da pogledaš ovo:

http://blogs.msdn.com/b/directx/archive/2014/03/20/directx-12.aspx

Drastično umanjivanje procesorskog vremena potrebnog za slanje komandi grafulji je trenutno all the rage u svakom aktualnom API-ju (AMD je sa mantleom uspio podići solidnu medijsku prašinu, iako se sam API baš i nije primio).

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
16 godina
rustweaver kaže...
..DX12 koji slijedi trendove (mantle, metal...). Hardver stariji od DX11 gotovo sigurno ne,..

-upravo kao mantle, nebi trebalo biti nikakve veze generacija HWa (jer nije nešto kao TextLighting i Shader kao uvijet), jednako kao AMD proizvođač može ograničiti na neku generaciju ali intel nema takav interes kao AMD za prodaju novih VGA (jeri ih ni ne prodaje kao diskretne..). Inače ne vidim razloga da neki stariji HW neovisno o verziji nebi jednako profitirao jer je ovo samo optimalnija upotreba (iliiiiiii je ipak nešto HW ovisno.. kod AMDa je to 'the-chip', umjetno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 22:44 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice