Hamburg prema FOSS-u?

poruka: 10
|
čitano: 1.296
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Hamburg prema FOSS-u?

21.10. u Hamburgu u organizaciji OSB (open source business alliance) i lokalne političke stranke zelenih bit će predstavljena ideja da grad Hamburg kao i Munchen administraciju prebace na FOSS.

Kako grad sudjeluje ambicioznom projektu 'grad bez automobila' za što su procijenili da će im trebati 20-ak godina, logično je da je Hamburg pravi izbor i za sljedeći FOSS grad u Njemačkoj nakon Munchena.

http://news.softpedia.com/news/Hamburg-Might-Be-the-Next-Major-City-After-Munich-to-Ditch-Windows-and-Microsoft-Products-461044.shtml

https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/hamburg-greens-call-switch-open-source

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 21:34 (hrvooje).

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hamburg prema FOSS-u?

Na desetke,možda i stotine administracija prelaze,planiraju ili prešle su prijelaz na otvorene sustave.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Hamburg prema FOSS-u?

Ma to su samo decki koji obecavaju™

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
Hamburg prema FOSS-u?

https://joinup.ec.europa.eu/node/105069

Gradić na zapadu Njemačke, Gummersbach sa 50 000 stanovnika, je prešao na Linux u administraciji. Koriste Suse sa Mate DE. 

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Hamburg prema FOSS-u?

Suse+Mate  ?   A je im kombinacija  ....

:-)

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Suse+Mate  ?   A je im kombinacija  ....

:-)

Suse je jedna od ozbiljnijih, standardnih distri, tako da je vrlo logičan izbor (dok je ubuntu tamagučast mada je nekad bio the standard), upravo povezano s 'Matom' tj gnome2... pa nije neobično da se upravo taj DE odabrao. Suse je OK, ali mi je danas server-clijent sistem neprimjeren za sve ostalo osim ovakvu namjenu, tako da to rješenje nije zamjena za klasične desktop/office potrebe, tad mogu i ostale distre ali naravno najvažniji je soft/aplikacija koja se koristi. Sve ostalo je sporedno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 13:19 (ihush).
17 godina
Hamburg prema FOSS-u?

Najjači su mi ovi što udaraju TD za prenesenu vijest. Pa nisam ja kriv što je vijest takva :) haters gonna hate

4 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Hamburg prema FOSS-u?

@hrvoje

Nemoj mi reći da tebe zabrinjava TU ili TD  ....... {#}

@ihush

Nisam u detalje gledao tu vijest, pa neznam da li su se odlučili na besplatni opensuse ili na plaćeni Suse..

Moja iskustva sa besplatnim opensuseom nisu baš nekaj uspješna. Naravno da ja nisam mjerilo niti referenca

ali su vjerojatna takva i iskustva ostalih prosječnih korisnika.  Imam osjećaj da tvorci opensusea njega koriste  kao probni poligon za plaćenu verziju,

a isto mi se čini da najviše energiju  ulažu u kombinaciju opensuse+KDE , dok sve ostalo nije toliko u njihovom fokusu.

Osobno, kod te kombinacije mi se nesviđa podvojenost upravljanja mnogim funkcijama koje se moraju na više mjesta podešavati ( yast,kde settings) 

da bi sve proradilo kako spada ( vremenske postavke, jezične, mrežne....). Čak i za update javlja kroz dvije aplikacije . Definitivno za opensuse treba daleko više vremena uložiti

u početno konfiguriranje nego što to jedan ubuntu zahtjeva.  Isto često po instalaciji zeza mrežni manager, wifi, bluetoth , i nije to ništa teško za riješiti , čak i odmah se pojave detaljne upute

na matičnim stranicama, ali ipak to kvari dojam.....  Vrijeme podrške je isto znatno kraće ( 18 mj do 3 god) naspram ubuntu lts (5 god).

Također mi je dobro u canonicalu što će povremeno izdavat novi iso sa ispravljenim pogreškama  za verzije koje su još pod podrškom, a opensuse pukne iso image i drži ga dok ne izađe slijedeća verzija, a sve ispravke rješavaju updateima..

Daleko od toga da je suse loš izbor , ali ima svoje prednosti i mane, kao i sve u životu..

{#}

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

.. , ali ima svoje prednosti i mane, kao i sve u životu..

{#}

-da. Nigdje u letimičnom browsanju nije spomenuto dal je free.. ali kako se zeleni pale na riječ Open, nekako se predpostavlja OpenSUSE.

opaska, propustio si ... thin client, sve ostalo je tad nevažno (jer radi s 'jačom tipkovnicom' + monitor + kabel), samo briju na destop experience i FOSS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Hamburg prema FOSS-u?

http://www.pro-linux.de/news/1/21390/linux-migration-der-stadtverwaltung-gummersbach-abgeschlossen.html

za 'thin clients' koriste Fujitsu Futro

@bunkermax

Ništa mi ne smeta, samo mi je smiješno ;) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 21:51 (hrvooje).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice