HAKOM unaprijedio interaktivnu kartu

poruka: 2
|
čitano: 8.169
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

"ZAGREB, 21. veljače 2014. – Od danas je svim građanima omogućen internetski pristup novom i proširenom interaktivnom geoinformacijskom pregledniku HAKOM-a za prikaz područja elektroničke komunikacijske infrastrukture u Republici Hrvatskoj. Prethodni preglednik sa samo jednom tematskom cjelinom, koji je omogućavao pregled dostupnosti širokopojasnog pristupa kreiran prema smjernicama Europske unije za potpore ulaganjima iz EU fondova, nadograđen je s još dvije: objedinjenim planom operatora mreža pokretnih komunikacija i objavom namjera gradnje svjetlovodne distribucijske mreže.

Preglednik za objedinjeni plan operatora prikazuje lokacije postojećih samostojećih antenskih stupova u Republici Hrvatskoj te planove elektroničkih komunikacijskih zona sva tri operatora mreža pokretnih komunikacija, dok preglednik objave namjere gradnje omogućava prikaz projekata gradnje svjetlovodnih mreža. Ove dvije tematske cjeline su potpuna novina na HAKOM-ovom interaktivnom portalu, a i dosadašnji pregled dostupnosti širokopojasnog pristupa je doživio poboljšanja. Tako je sada dostupnost širokopojasnog pristupa moguće prikazati u slojevima i prema osnovnoj podjeli pristupnih tehnologija.

Interaktivni geoinformacijski preglednik HAKOM-a dostupan je na http://mapiranje.hakom.hr/"

Dodali su više informacija, ali i dalje ima pogreški, npr. moja kuća jedina u susjedstvu je u bežičnoj kategoriji premda imam sasvim normalan ADSL, centrale su u zoni 2-20Mbps i slično.

A i dokazuje koliko se ISP-i trgaju da prošire optičku mrežu, evo lijepo se vidi da će u čak 10 ulica na nevjerojatnih 500m2 dovesti optiku. Novi Zagreb, naravno (i već uobičajeno), i nešto sitno oko Jaruna...

Najviše se, izgleda, bude uložilo u bežičnu komunikaciju, tzv. "elektroničke komunikacijske zone" (nisam siguran na što točno misle pod tim). Najveće mogućnosti za operaterovo "niste u zoni dostupnosti" zbog susjedove breze koja smeta signalu, ali i najjeftinije.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Presporo to ide, ako ovako nastave do 2142. god nećemo vidjeti optiku u većim gradovima Hrvatske...

A i ovo malo što "ulažu" ulažu u maglu, zato sunca ni ne vidimo.

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 16:00 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice