zbog sve većeg broja korisnika na facebooku(preko 500 milijuna) greenpace se okomio na facebook jer za svoje servere troši previše električne energije(upravo za održavaanje tolikog broja korisnika). Tako je Greenpeace odlučio pokrenuti peticiju da natjeraju facebook da se okrenu obnovljivim izvorima energije.
Ako facebookov broj korisnika neprestano poveća do 2020.godine mogli bi trošit čak oko 1.963 milijardi kilowatt-sati što je više od potrošnje francuske, njemačke, brazila i kanade zajedno

Facebook je dosta izložen medijski i javno tako da na njega lako vrše pritisak i svi to primjećuju. Koga briga kolko moj stari komp u podrumu troši?
) ali mi najviše koristi da komuniciram sa frendovima, jer su mi svi na jednom mjestu, a ne da njih par mi je na msn-u, pa drugi sa na google talku, pa treći na skype-u, ko će ih sve pohvatati...ovako na face-u su svi i više manje uvijek vise pa mi je lakše nego da 150 IM programa imam instalirano za istu svrhu. Tako da za takve svrhe on je meni odlićan, a one like fore/grupe me ne interesiraju, samo sam u grupi od faksa gdje barem mogu naći neke relevantne informacije koje mi trebaju.