GPU razbija svaki password

poruka: 19
|
čitano: 3.503
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ukratko, vijest otkriva istrazivanje da su se danasnji GPU-ovi razvili do te mjere da mogu sa lakocom razbijati komplexne passworde koristeci aplikaciju imena IGHASHGP.

Navodi se primjer da se sa HD 5770 cipom sifra sa 8 cifara sa dosadasnje 43 godine moze probiti za 48 dana, a alfanumericka 5-cifrena sifra za samo 24 sekunde.

http://www.info.ba/tekstovi1_tekst.aspx?tid=13605&nadnaslov=&naslov=GPU%20razbija%20svaki%20password&podnaslov=Pitanje%20vremena.

Probijanje pass-a Probijanje pass-a

3 0 hvala 1
15 godina
Re: GPU razbija svaki password
the. Shelby kaže...

Ukratko, vijest otkriva istrazivanje da su se danasnji GPU-ovi razvili do te mjere da mogu sa lakocom razbijati komplexne passworde koristeci aplikaciju imena IGHASHGP.

Navodi se primjer da se sa HD 5770 cipom sifra sa 8 cifara sa dosadasnje 43 godine moze probiti za 48 dana, a alfanumericka 5-cifrena sifra za samo 24 sekunde.

http://www.info.ba/tekstovi1_tekst.aspx?tid=13605&nadnaslov=&naslov=GPU%20razbija%20svaki%20password&podnaslov=Pitanje%20vremena.

Sto tek HD 6990 radi{#}

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
protjeran
ivanoile kaže...
the. Shelby kaže...

Sto tek HD 6990 radi{#}

paaa..isto to???{#}

16 godina

A ako staviš dvije u komp, jel onda duplo brže probiju šifru?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina
neaktivan

Ništa revolucionarno - program u biti računa hash sumu određenog niza znakova i uspoređuje dobivenu sumu sa zadanom. Razlika u odnosu na dosadašnje programe tog tipa je u tome što koristi GPU za izračun, pa se sve odvija puno brže nego prije. Duljina lozinke je učinkovito rješenje protiv brute force probijanja.

Primjer: 2x2 RV870 GPU-a (tj. 2x ATI HD4870x2; 2,8 milijuna lozinki/s svaka) + dvojezgreni Intelov CPU s Hyperthreadingom (2x60+2x30 milijuna lozinki) - oko 6 milijuna lozinki u sekundi (vidjeti stranice programa), recimo 50 mogućih znakova (alfabet (samo mala ILI velika slova), znamenke, posebni znakovi).

Potrebno vrijeme za lozinku od:

• 6 znakova: oko 43 minute
  • 8 znakova: oko 75 dana
  • 10 znakova: oko 516 godina
  • 12 znakova: oko 1,3 milijuna godina
  • 14 znakova: oko 3,2 milijarde godina

Ubrzajmo na 600 milijuna lozinki u sekundi (100 puta brže - koristi se preko 400 GPU-a):

Potrebno vrijeme za lozinku od:

• 6 znakova: oko 26 sekundi
  • 8 znakova: oko 18 sati
  • 10 znakova: oko 5,16 godina
  • 12 znakova: oko 12 900 godina
  • 14 znakova: oko 32,3 milijuna godina
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 16:10 (hrx).

3 0 hvala 2
16 godina

Znači samo treba koristiti lozinku od 10 znakova i mjenjati svakih par godina {#}

17 godina
neaktivan

Ili upotrijebiti i mješavinu velikih i malih slova, čime se broj mogućih znakova penje na 76, a vrijeme probijanja (za 600 M/s lozinki) na oko 340 godina. Usput, za 8 znakova vrijeme probijanja iznosi oko 21 dan.

Ipak, treba uzeti u obzir da su navedena vremena koja su potrebna za izračun svih mogućih kombinacija. 50 mogućih znakova na 10 mjesta, uz mijenjanje lozinke svake godine, je prikladna zaštita.

Zaštita se može povećati korištenjem dvodjelne ili višedjelne lozinke - lozinka ima fiksni dio koji se ne mijenja i varijabilni dio koji ovisi o nekom parametru upotrebe lozinke - npr. ime web stranice ili aplikacije koju lozinka otključava - tako da ne postoji jedna lozinka nego svaka primjena ima (donekle) svoju lozinku. Naravno, potpuno različita lozinka za svaku primjenu je najbolje rješenje, ali bi moglo biti problematično pamtiti desetak lozinki od dvanaestak znakova i gdje se koja koristi.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:38 (hrx).
15 godina
hrx kaže...

Ili upotrijebiti i mješavinu velikih i malih slova, čime se broj mogućih znakova penje na 76, a vrijeme probijanja (za 600 M/s lozinki) na oko 340 godina. Usput, za 8 znakova vrijeme probijanja iznosi oko 21 dan.

Ipak, treba uzeti u obzir da su navedena vremena koja su potrebna da izračunaju sve moguće kombinacije. 50 mogućih znakova na 10 mjesta, uz mijenjanje lozinke svake godine, je prikladna zaštita. Zaštita se može povećati korištenjem dvodjelne ili višedjelne lozinke - lozinka ima fiksni dio koji se ne mijenja i varijabilni dio koji ovisi o nekom parametru upotrebe lozinke - npr. ime web stranice ili aplikacije koju lozinka otključava.

Da, zamisli tvoja kombinacija prva na redu. {#}

Peace means I'm reloading my gun.
15 godina
protjeran

I ja to skinuo i kako to koristit, on meni nešto piše onaj command prompt crni se otvorio i nešto piše, kako da probijem jednostavan password neki npr. 3 slova pass na fejsu?

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo trebaš nabaviti hash sumu te lozinke, a to nije lako (potrebno je probiti zaštitu servera s podacima o autentifikaciji korisnika). Zatim ju ubaciš u program uz pretpostavku o duljini lozinke i setu znakova, a tada slijedi čekanje da program nađe kombinaciju znakova koja ima istu hash sumu kao što je zadana suma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:20 (hrx).
15 godina
protjeran
hrx kaže...

Prvo trebaš nabaviti hash sumu te lozinke, a to nije lako. Zatim ju ubaciš u program uz pretpostavku o duljini lozinke i setu znakova, a tada slijedi čekanje.

Da al ja nemam nigdje za to upisat.

17 godina
neaktivan

Pročitaj uputstva (odjeljak "Usage" i "Brute-force attack examples").

16 godina

Nemojte pobrat karton, znate kako su modovi laki na okidaču

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jao brate mili prije ću sam pogodit password nego dok to naštimam. :PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Sve napisano razmatram s akademskog stajališta. Probijanje tuđih lozinki ne podržavam.

gjurki kaže...

Ako nemaš pristupa hash sumama, cijeli trud ti je uzaludan. Najbolje bi bilo da se ostaviš probijanja i koristiš stranice za povrat izgubljene lozinke - naravno, ako si vlasnik računa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:37 (hrx).
15 godina
protjeran
hrx kaže...
Diablo86 kaže...

Sve napisano razmatram s akademskog stajališta. Probijanje tuđih lozinki ne podržavam.

gjurki kaže...

Ako nemaš pristupa hash sumama, cijeli trud ti je uzaludan. Najbolje bi bilo da se ostaviš probijanja i koristiš stranice za povrat izgubljene lozinke - naravno, ako si vlasnik računa.

Ma ne mislim niš probijat:D samo sam želio vidit kako to u praksi radi.

17 godina
neaktivan

Onda probaj upisati ovo:

ighashgpu.exe -h:6f3cf86ae8701749cc7f6e3437ee3d5a -t:md5 -c:sd

Radi se o md5 hash sumi (tip -t:, suma se nalazi iza parametra -h: ), a sastoji se od malih slova i znamenki (-c:s(mall)d(igits)). Lozinka je loz123, a ako želiš druge, ovdje se nalazi jedan online generator md5 hash suma; samo kopiraj vrijednost koju ti izbaci i stavi ju iza -h:.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:58 (hrx).
16 godina
Jel to radi za WLAN :D

Ja imam lozinku tipa bFjk92POi. :)
3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
17 godina
gjurki kaže...
samo sam želio vidit kako to u praksi radi.

Razočarati ćeš se...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:59 (Elles D.).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice