Gasi se Winamp player

poruka: 19
|
čitano: 3.777
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Gasi se Winamp player

Winamp Media Player neće biti dostupan za download poslije 20. decembra, a njegov web sajt bit će ugašen. Vlasnička kompanija AOL nije precizirala zašto ukida razvoj legendarnog muzičkog playera, ali nije teško pogoditi da je razlog činjenica da više ne može obrnuti dovoljan profit na njemu usljed sve veće popularnosti streaming servisa i drugih playera.

Winamp je u svojoj prvoj verziji objavljen davne 1997. godine, a svega tri godine kasnije mogao se pohvaliti cifrom od 25 miliona registrovanih korisnika. Od tada je, međutim, dobio hrpu mogućnosti koje mnogim korisnicima nisu trebale, a samo su povećavale zahtjevnost playera.

Ukoliko imate namjeru koristiti najnoviju verziju ovog programa (trenutno aktuelna je 5.66), AOL napominje da je trebate skinuti sa zvaničnog sajta prije navedenog datuma gašenja.

izvor:info.ba

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Jednom sam ga probao davno nekada, nije mi sjeo jer je bio težak ko sveta zemlja po pitanju resursa...Koristim vec dugi niz godina AIMP, reklo bi se ripoff Winampa...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gasi se Winamp player

AIMP je super

http://www.soundstream.com/

4 0 hvala 0
17 godina
Re: Gasi se Winamp player
soundstream kaže...

AIMP je super

Slažem se, brži je i lakši od Winampa i ima hrpu funkcija. Odustao sam od winampa čim sam probao Aimp....

17 godina
Gasi se Winamp player

Mene je ova vijest sokirala! Winamp koristim jos od svog Pentiuma 200 MMX i ne mogu zamisliti da su tako jedan odlican program ukinuli. Ovo je za mene jos jedan dokaz da kvaliteta software-a vecinom stagnira, a ocito se i pogorsava zadnjih 10 godina. Iznimka su naravno igre, sto je u najmanju zalosno!

8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Nisam ga nikad ni koristio...

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Jos uvijek ga koristim i nikada necu ni prestati jer sam navikao na njega, jednostavno najbolji  Music player za mene :)

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
Gasi se Winamp player

Koristim ga otkad osobno znam za pc , od verzije 2.xx , j*biga steta 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

koristio ga od 2000 prakticki.. probao aimp i odustao od winampa. ali svejedno steta.. 

xfact
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Šteta. Više od 15 godina se družimo. Od kada je imao manje od 500kb i nije zahtjevao instalaciju. Još je bio na adresi http://winamp.lh.net :)

Jeste li svjesni da nije bilo Tomislava Uzelca (danas 2x2 Games) i njegovog AMP-a nebi ni postojao Winamp :) Respect!

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 12:08 (s1m0n).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Žao mi ga je! Kao da me napušta voljeni brat {#}!

Čuvat ću instalaciju dovijeka. Znam,postoji youtube i slično,ali nije to to!

Daniel

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Oproštajna :/

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

2 0 hvala 2
13 godina
Praetorian1 kaže...

Nisam ga nikad ni koristio...

Bas to. Uvijek sam koristio Windows Media Player i nikad necu koristiti nista drugo {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Jednom sam ga probao davno nekada, nije mi sjeo jer je bio težak ko sveta zemlja po pitanju resursa...

Slažem se. Neoprostivo!

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 3:03 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
Gasi se Winamp player

Nadam se da nisam jedini "frik" koji još uvijek koristi v3.0 {#} Također, imam i osobnu "zalihu" Winamp instalacija, mislim još od samog početka pa na dalje. (verzija 2.nešto je sa Hacker-ovog CDa broj 10, iz 1998.)

Ali šalu na stranu, ovo me stvarno šokiralo... Možda ne zbog samog programa (s obzirom na njegove nedostatke) koliko na njegovu popularnost.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
malina22 kaže...

Jednom sam ga probao davno nekada, nije mi sjeo jer je bio težak ko sveta zemlja po pitanju resursa...

Slažem se. Neoprostivo!

Jesi mi spustio svaka ti čast...Ja sam vinamp koristio 2005. godine a ti meni pokazujes iz 2011. godine, bilo bi čudo da se za 6 godina nista nije promijenilo. Ali kad si tako pametan baci pretrazivanje na googlu pa se javi.

15 godina
neaktivan

Winamp koristim tamo negdje od 1999, pregazio sam s njime sve moguće verzije i uvijek isto. Zašto? Zato što znam koje komponente su mi suvišne. Neću ništa pretraživati po internetu jer mi ne treba tražilica da bih znao da imaš još istomišljenika. Ono što ja tvrdim je da ti i dotični istomišljenici niste ni par minuta pozornosti priuštili podešavanju programa, jer da jeste dobili bi rezultate jednake mojima.

Evo još jednom, ovaj puta bez lyric plugina, grozota živa:

Hoćemo probati? Ukloni: winamp library, modern skin support, user interface extensions, video file support, visualization

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 18:30 (rustweaver).
14 godina
Gasi se Winamp player

Izgleda da je www.winamp.com ozivio i ceka se nova verzija!

2 0 hvala 0
17 godina
malina22 kaže...

Jednom sam ga probao davno nekada, nije mi sjeo jer je bio težak ko sveta zemlja po pitanju resursa...Koristim vec dugi niz godina AIMP, reklo bi se ripoff Winampa...

Moram priznati, da sam tek danas "otkrio" Aimp. Koristim Winamp od 2.x verzije, i uvijek sam se vraćao njemu, paralelno koristio Foobar, Songbird ali to nije bilo to. Nije gušt dok ne lupiš na tipkovnici J za pretraživanje pjesama ili Q za qeue :)

I ovi dodaci, systray, prikaz nove pjesme, last.fm scrobbling, copy file to clipboard itd, tag editor... Oduševljen sam je blago rečeno.

last.fm/user/jolly_bravo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice