Galaxy S4 vara na pojedinim benchmark testovima?

poruka: 12
|
čitano: 2.037
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Samsung u svome flagshipu Galaxy S4 (konkretno, radi se o internacionalnoj verziji s Exynos 5 Octa chipom) prema svemu sudeći namjerno omogućuje podizanje takta GPU-a prilikom pokretanja pojedinih benchmark aplikacija (GLBenchmark 2.5.1, Quadrant, AnTuTu).

Naime GPU inače radi na 480 Mhz, no prilikom pokretanja ovih aplikacija (samo njih) takt se poveća na 532 Mhz. To mu omogućuje oko 11% bolje rezultate na tim testovima nego što bi ih inače imao i time ga neopravdano stavlja ispred konkurencije.

Također, prilikom bencmharkinga navedenim aplikacijama, mijenja se i način rada procesora kod obje verzije (Snapdragon i Exynos). Procesor prilikom pokretanja navedenih benchmarka automatski skače na max frekvenciju iako sam benchmark test još nije niti pokrenut. No max frekvencija procesora je inače dostupna svim ostalim aplikacijama dok kod GPUa to nije slučaj. 

Otkriven je i dio koda u kojemu se vide navedene aplikacije i kako se GPU i CPU trebaju u njima ponašati.

Izvor 

detaljnije

Edit: Oglasio se i Samsung klik

 -- || \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 11:59 (Agent Rico).
Moj PC  
13 0 hvala 8
17 godina

Zašto izbacuju uređaje prema benchmarku? Totalno bezveze. Da se danas svaki auto radi prema vremenu na Nurburgring-u gdje bi došli?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

9 0 hvala 0
16 godina
Re: Galaxy S4 vara na pojedinim benchmark testovim
Mitch kaže...

Zašto izbacuju uređaje prema benchmarku? Totalno bezveze. Da se danas svaki auto radi prema vremenu na Nurburgring-u gdje bi došli?

Zato jer znaju da ima glupih ljudi kojima je bitniji benchmark nego sve ostalo. I da može reći , ja imam 100 više na benchmarku nego ti, i zato ja imam bolji mobitel.

hobi:moj-android.net
17 godina

Nije samo to, nego kod Samsunga, HTC-a i Sony-a vlada prevelik "pressing".

Kod Xiaomi-a i Apple-a je to drukčije. Stvorili su odličnu zajednicu i sigurno znaju da će se njihov sljedeći uređaj barem kod njih kupit. Zato i ne moraju eksperimentirat i mijenjat dijagonalu npr.

Kod ostalih je drukčija situacija, moraju pazit na sve i time su pod stalnim pritiskom i upravo zbog toga kasne s isporukama itd. Nije HTC One kasnio 2 mj. bezveze.

2 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...

Nije samo to, nego kod Samsunga, HTC-a i Sony-a vlada prevelik "pressing".

Kod Xiaomi-a i Apple-a je to drukčije. Stvorili su odličnu zajednicu i sigurno znaju da će se njihov sljedeći uređaj barem kod njih kupit. Zato i ne moraju eksperimentirat i mijenjat dijagonalu npr.

Kod ostalih je drukčija situacija, moraju pazit na sve i time su pod stalnim pritiskom i upravo zbog toga kasne s isporukama itd. Nije HTC One kasnio 2 mj. bezveze.

Kod svih je tako, sve dok ljudi ne shvate da je sve to nepotrebno. 

Što se dijagonale tiče, ajd sad imam 4.7" pa mi je ok, ali eto, 4.5" bi bilo ono , taman. Ali nije mi ni ovo previše.

Nemoj biti siguran da je kod applea tako. Da više uređaja koristi iOS, npr. Apple, Samsung, HTC, Sony... kaj misliš kak bi Apple zadržavao kupce? Isto tako, što jači hardver. Da je stvar obrnuta i da Android radi samo na Nexusu, ne bi ih imao 5", 3GB rama i octa procesore i slične gluposti. Ljudi bi kupovali Nexus i točka. 

A One je kasnio zbog toga jer su izgubili prioritet kod proizvođača hardvera, i nisu na vrijeme dobili sav hardver za sklopit uređaj. Ali druge godine bude drugačije, jer One je postogao veliki uspjeh, i mislim da više nebude problema u nabavi hardvera

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 16:01 (nsoul).
17 godina
nsoul kaže...

Kod svih je tako, sve dok ljudi ne shvate da je sve to nepotrebno. 

Što se dijagonale tiče, ajd sad imam 4.7" pa mi je ok, ali eto, 4.5" bi bilo ono , taman. Ali nije mi ni ovo previše.

Nemoj biti siguran da je kod applea tako. Da više uređaja koristi iOS, npr. Apple, Samsung, HTC, Sony... kaj misliš kak bi Apple zadržavao kupce? Isto tako, što jači hardver. Da je stvar obrnuta i da Android radi samo na Nexusu, ne bi ih imao 5", 3GB rama i octa procesore i slične gluposti. Ljudi bi kupovali Nexus i točka. 

A One je kasnio zbog toga jer su izgubili prioritet kod proizvođača hardvera, i nisu na vrijeme dobili sav hardver za sklopit uređaj. Ali druge godine bude drugačije, jer One je postogao veliki uspjeh, i mislim da više nebude problema u nabavi hardvera

To je istina, One postiže odličnu prodaju u Kini, ali nikako da se probije na USA kao jedan od dva vodeća.

Samsung je isto stvorio određen krug kupaca jer se godišnje dokazuje sa Galaxy S serijom, no sumnjam da će taj krug prerasti (ubrzo, mislim da bi mogao, ali ne tako skoro) onaj koji vodi Apple.

16 godina
neaktivan
Apple se (uz hardverske prednosti nad prijasnjim serijama iP) bar potrudi i razvijati iOS, ne kazem da im polazi za rukom (necu se petljat u to da ne pokrenem flame war, iako mi se iskreno cine briznijima sto se tog tice).
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I da, sad ce se vjerojatno pronaci nacin kak "napumpat" clock GPUa tih uredaja i u drugim graficki zahtjevnim aplikacijama (khm, igricama?). Vjerujem da je to tako jer s tim clockom uredaj trosi znatno vise nego s tih 100tinjak MHz manje (pa da istovremeno mogu pumpat i reklamu za trajanje baterije i snagu, jer kojoj bi "budali" kao palo napamet zaliti se na bateriju ako benchmarka). Jedino ako im tih 533 nije u potpunosti stabilno (u sto iskreno sumnjam), i drzim da nije tako, jer to bi bio fail. U krajnjem slucaju, opet korisnici mogu profitirati u igrama, bar homebrew dizanjem clocka na pravi maksimum, iako lazni marketing nije plus, ali eto bore se zestoko, riskiraju i busted
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...

To je istina, One postiže odličnu prodaju u Kini, ali nikako da se probije na USA kao jedan od dva vodeća.

Samsung je isto stvorio određen krug kupaca jer se godišnje dokazuje sa Galaxy S serijom, no sumnjam da će taj krug prerasti (ubrzo, mislim da bi mogao, ali ne tako skoro) onaj koji vodi Apple.

Nek ima svako svoj krug korisnika, ja sam odabrao proizvođača koji nažalost više nema taj svoj krug jer su se malo pogubili zadnje dvije godine. Ali sam svejedno prezadovoljan uređajem.

One u USA? teško, kad je Apple domaća tvrtka

Mojpismonosa kaže...
I da, sad ce se vjerojatno pronaci nacin kak "napumpat" clock GPUa tih uredaja i u drugim graficki zahtjevnim aplikacijama (khm, igricama?). Vjerujem da je to tako jer s tim clockom uredaj trosi znatno vise nego s tih 100tinjak MHz manje (pa da istovremeno mogu pumpat i reklamu za trajanje baterije i snagu, jer kojoj bi "budali" kao palo napamet zaliti se na bateriju ako benchmarka). Jedino ako im tih 533 nije u potpunosti stabilno (u sto iskreno sumnjam), i drzim da nije tako, jer to bi bio fail. U krajnjem slucaju, opet korisnici mogu profitirati u igrama, bar homebrew dizanjem clocka na pravi maksimum, iako lazni marketing nije plus, ali eto bore se zestoko, riskiraju i busted

Bez uvrede ali nisam razumio ništa od ovog :P

16 godina
neaktivan
Pisem s moba pa kuckam napamet jer nevidim kaj pisem :( bum uredio cim dodem na komp, stvarno zivcira kaj prek moba nemrem napravit odlomak, pa je sve zbunjeno zbijeno, ni visestruki razmaci se ne vide
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mojpismonosa kaže...
Pisem s moba pa kuckam napamet jer nevidim kaj pisem :( bum uredio cim dodem na komp, stvarno zivcira kaj prek moba nemrem napravit odlomak, pa je sve zbunjeno zbijeno, ni visestruki razmaci se ne vide

Kako ne? dvaput enter i prebaci u novi odlomak.

Nego, kužim kaj piše, ali ne kužim kaj si htio reći :P

16 godina
neaktivan
Koristim Operu mini jer mi na moru jako jako spor net. Poanta je da ce developeri sad clockat GPU na 533MHz i u drugim appovima te da ce krajnji korisnik u njima vidjeti vece performanse.. Drugi dio odnosi se na nepravedan marketing i mogucu nestabilnost
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice