Facebook kupuje Opera Software?

poruka: 23
|
čitano: 2.937
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prema posljednjim glasinama iz TNW, Opera Software traži potencijalne kupce, neki od kojih su Yandex, Google i najvažnije, Facebook.

Iako nema dodatnih detalja, izvor blizak norveškoj tvrtci navodi da je Opera Software prestala zapošljavati nove ljude, što možda sugerira da se sprema nešto veliko.

Ovo će naravno uzrujati velik broj Operinih vjernih korisnika, jer će ovo dovesti do prestanka razvoja, u dosadašnjem smjeru, jednog od ponajboljih browsera današnjice.

Nadam se da se ovo neće dogoditi, jer je Opera predvodila u browserskim inovacijama i po meni bila najbolji browser.

Izvor: TNW, FavBrowser

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
Moj PC  
8 0 hvala 6
17 godina

Google ne jer bi gledali u korist Chromea. Facebook bi Operu prilagodio svojoj društvenoj mreži i napravio bloatware. Ako već mora onda neka kupac bude neka druga tvrtka.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Facebook kupuje Opera Software?
Lovac kaže...

Google ne jer bi gledali u korist Chromea. Facebook bi Operu prilagodio svojoj društvenoj mreži i napravio bloatware. Ako već mora onda neka kupac bude neka druga tvrtka.

Da, iako bi možda Google sve i da ju kupi projekt ugasio a sve korisno prebacio u Chrome. Iako izvor navodi da to EU ne bi dozvolila. Šteta bi bila da Opera, browser s tolikom tradicijom nestane ili se pretvori u neko smeće.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
17 godina
neaktivan

Ako se OPERA ugasi ja gasim internet

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nestao je i NetScape Navigator - ostao Firefox - nema tragedije.

Ako nestane Opera - doći će možda Symphonia - naslijednica Opere - a bolja, lijepša, brža i modernija.

Evolucija čini svoje.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

Nestao je i NetScape Navigator - ostao Firefox - nema tragedije.

Ako nestane Opera - doći će možda Symphonia - naslijednica Opere - a bolja, lijepša, brža i modernija.

Evolucija čini svoje.

Kakva Symphonia? Nikad čuo nisam za takvo nešto. Do sada je Opera bila jedna od pokretača evolucije, neznam kako će to biti bez nje.

16 godina
protjeran

Karikiram - gašenjem NetScape Navigatora nastao je Firefox (prvozvana Mozilla Navigator, kasnije Mozilla Firefox).

Tako da - i da se Opera ugasi - nastalo bi nešto novo - ja sam samo nadjenuo ime Symphonia, jer eto paše uz Opera.

Makar je za mene Opera jedan od browsera koji mi nikad nije pasao. Bio je bolji dok se plaćao. Manje dodataka - ali stabilniji (doba 56k) od ostalih.

Danas je konkurencija prevelika. Chrome je fantastičan, Firefox je sve bolji i bolji, a Opera.. ko Opera...

14 godina
Don Kihoty kaže...

Makar je za mene Opera jedan od browsera koji mi nikad nije pasao. Bio je bolji dok se plaćao. Manje dodataka - ali stabilniji (doba 56k) od ostalih.

Ovdje se slažem. Zadnjih par verzija Opere je jednostavno.. Kasni za konkurencijom. Ni FF nije ništa bolji.

Upgrade-ovi izlaze rjetko, verzija 11 je aktivna već godinama.

Opera 7 je bila moja prva verzija opere koju sam probao, pojavila se 2002/2003.

Who fucking cares
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ne brini, glavesine Facebooka ce se dodatno osigurati da autori Opere nece proizvesti "Symphoniu" ili nesto slicno

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
Lazarus Long kaže...

Ne brini, glavesine Facebooka ce se dodatno osigurati da autori Opere nece proizvesti "Symphoniu" ili nesto slicno

Ako se Oracle nije mogao osigurati da autori OpenOfficea ne proizvedu LibreOffice, ne vidim po cemu bi se onda "beba" kompanija kao sto je FB uspjela osigurati da autori Opere ne proizvedu Symphoniju? FOSS je nezaustavljiv, uvijek ce se nesto pojaviti i iskociti.

Btw, Don Kihoty svaka cast na ovom Symphonia, imas smisla za imenovati projekte :D, kad ce mi drugi put trebati naziv za neki, PM-am te :P

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
protjeran

Np Domagoj - tu sam - skoro uvjek. ;)

13 godina

..wtf

Nek sklone prste od opere samo.

<3 opera

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Od tih tri kupaca najbolje zvuči yandex...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 21:52 (g12356).
17 godina
g12356 kaže...

Od ta tri kupca najbolje zvuči Yandex...

Oprosti, ali nisam mogao odoliti

15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
g12356 kaže...

Od ta tri kupca najbolje zvuči Yandex...

Oprosti, ali nisam mogao odoliti

A,dobro,ajd ne vidim dok postam,a za yandex čujem jednom godišnje.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
neaktivan

A jbg. kad se pogleda opera je po meni fantastican browser (stovise i sad pisem preko nje) ali je po statistikama uvijek zadnji na ljestvici (inace od 2-6% koliko sam skuzio) pa ak bi netko i kupio operu mozda bi ju samo usavrsio, samo da to ne bude facebook...

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne sikirajte se , ja cu kupit Operu{#} i promjenut ime u travijata

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Operu volim zbog speed dial-a, a mana je sto se stranice prilikom izrade ne optimizuju prema njoj.
17 godina
neaktivan

Mora Zuck negdje spiskat 174 milijunčića koje je ušparao lifrajući dionice:)

World Championships: 7, GP started: 293, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ovdje se slažem. Zadnjih par verzija Opere je jednostavno.. Kasni za konkurencijom. Ni FF nije ništa bolji.

Upgrade-ovi izlaze rjetko, verzija 11 je aktivna već godinama.

Opera 7 je bila moja prva verzija opere koju sam probao, pojavila se 2002/2003.

Kajgod, imam instaliranu Operu 12 sa HW akceleracijom (možeš birat između D3D10 i OpenGLa), nativni x64 build koji može upogoniti i x86 plugine. Zadnji build je optimiziran za SSSE3 za one koji imaju bolji CPU od GPUa. Opera je najbolje razvijan browser trenutačno.

Early adopter
16 godina
neaktivan

Pa možda sklope i dogovor da Opera izbaci prilagođeni preglednik sa integracijom Facebook-a, nešto slično onom za Nitendo.
Možda iz Opere vide saradnju (ili neku prodaju) kao priliku za dobar marketing Opere.

Pre bih rekao da će se desiti neka saradnja, nego kompletna prodaja Opere.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Mora Zuck negdje spiskat 174 milijunčića koje je ušparao lifrajući dionice:)

Potpis.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
15 godina
neaktivan

Ako Facebook kupi Operu možda postane nešto kao RockMelt

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 20:33 (Marko :D).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice