Dostupna opera 11.50 beta

poruka: 59
|
čitano: 5.647
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Super je. Nadogradio sam sa 11.11 i namjerno nisam praznio cookiese (obicno to radim kada nadogradim Operu. Ne znam zasto)

Opera je zapamtila sve. Speed dial radi, stare ekstenzije rade

Jos da vidim da li radi Silverlight

[edit: Nakon stavljanja slike]

Radi. {#}  Slika je bila 2800x2800 px

Geek For Hire!! --Will Work For Bandwith!!--
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 16:47 (Lazarus Long).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Dostupna opera 11.50 beta
Lazarus Long kaže...

Super je. Nadogradio sam sa 11.11 i namjerno nisam praznio cookiese (obicno to radim kada nadogradim Operu. Ne znam zasto)

Opera je zapamtila sve. Speed dial radi, stare ekstenzije rade  

Prije si navodio da ne koristiš nešto posebno speed dial, znači li to da su se stvari promjenile ?  {#}

16 godina
neaktivan

Super mi je novi izgled, ali još uvijek je sporija od chrome-a :(

Inače sam veliki fan Opere, ali u zadnje vrijeme koristim chrome, najviše zbog  mogućnosti googlanja u adress baru i naravno brzine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zitzko kaže... 

znači li to da su se stvari promjenile ?   {#}

Manje/vise. Danas sam neko vrijeme koristio Speed Dial i zatim sam ga iskljucio. Sto ne znaci da je los ...naprotiv.

Ali kod mene se radi o navici a ne objektivne potrebe

Jednostavno nisam navikao da koristim Speed Dial. Pamtim "nicknamove" za oko 10-15 stranica i tako surfam. Na pr. nick za ovaj forum je b za BOL bo, za gmail g itd. a ostalo preko bookmarks panela koji iskace sa lijeve strane (kada dodem sa strelicom) i "nestaje"

Vrijeme gledam na http://www.wunderground.com (Weather Underground) ili preko widgeta Touch The Sky

15 godina
Lazarus Long kaže...
zitzko kaže... 

znači li to da su se stvari promjenile ?  {#}

Manje/vise. Danas sam neko vrijeme koristio Speed Dial i zatim sam ga iskljucio. Sto ne znaci da je los ...naprotiv.

Ali kod mene se radi o navici a ne objektivne potrebe

Jednostavno nisam navikao da koristim Speed Dial. Pamtim "nicknamove" za oko 10-15 stranica i tako surfam. Na pr. nick za ovaj forum je b za BOL bo, za gmail g itd. a ostalo preko bookmarks panela koji iskace sa lijeve strane (kada dodem sa strelicom) i "nestaje"

Vrijeme gledam na http://www.wunderground.com (Weather Underground) ili preko widgeta Touch The Sky

To je baš za power usere.

Peace means I'm reloading my gun.
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

To je baš za power usere.

Mislis na kratice? Pa ja tako koristim skoro sve programe i maksimalno izbjegavam koristiti mis zbog bolova u ramenu i ledima.

Necete vjerovati ali tako sam i poceo koristiti Operu. Fora mi je bila ona opcija paste and go a to je Ctrl+C (copy, dakle) i Ctrl+B (paste and go)

Ctrl+W gasim sve tabove, Ctrl+Alt+W sve osim aktivnog...

15 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Inače sam veliki fan Opere, ali u zadnje vrijeme koristim chrome, najviše zbog  mogućnosti googlanja u adress baru i naravno brzine.

Fan Opere a ne znaš da googlanje u adress baru postoji dosta dugo, i ne samo da možeš surfati googleom, nego možeš izraditi custom search (desni klik u željenu web tražilicu i create search, bez ekstenzije) A što se tiče brzine, sutra popodne se bacam na test, jer imam Chrome i Operu, i golim okom vidim da nema vidljive razlike.

16 godina
neaktivan

Ma to više ovisi o brzini veze tj. pingu, odzivu nego koji je browser brži, meni je opera primarni browser, nemam zamjerki, a i naučio sam na nju, i na speeddial i sve

bug caruje, um klade valja

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Master Tino kaže...

Fan Opere a ne znaš da googlanje u adress baru postoji dosta dugo, i ne samo da možeš surfati googleom, nego možeš izraditi custom search (desni klik u željenu web tražilicu i create search, bez ekstenzije) A što se tiče brzine, sutra popodne se bacam na test, jer imam Chrome i Operu, i golim okom vidim da nema vidljive razlike.

Da znam da se može i u Operi googlati, ali nažalost nema pravu integraciju tražilice kao Chrome (nema Instant).

Jesi odradio testove :) ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 9:55 (Master Tino).
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Jesi odradio test?

Ajde kad ga završiš postaj ga,vjerujem da nas ima dosta koje to interesira - Hvala!

14 godina
neaktivan

Meni radi osjetno brže od 11.11 verzije. Pogotovo loadanje Youtube videa, a i učitavanje svih stranica je bitno kraće.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo testirao sam Operu 11.50.1074 i Chrome 12.0.742.112

Prvo testiram brzinu paljenja browsera koju sam mjerio pomoću PassMark AppTimer programa. Prije nego što sam napravio test sam očistio browsere sa CCleanerom i očistio sam sam prefetch i restartao kompjuter.Prvi rezultat je hladni start,   a ostali su uzastopno)

startup:

(prvi rezultat je hladni start)
opera:
1.2669
1.1778
1.1696
1.1808
1.1634

chrome:
0.7101
0.3270
0.2558
0.2446
0.2508

Učitavanje web stranica

Testirati ću samo sa statičnim web stranicama jer dinamične sa živim sadržajem nisu idealne za test. http://www.numion.com/stopwatch/index.html

rezultati:

http://av-gurus.blogspot.com/
Opera: 00.00.07.488
Chrome: 00.00.09.857

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska
Opera: 00.00.04.471
chrome: 00.00.03.813

http://www.bug.hr/forum/
Opera: 00.00.02.619
Chrome: 00.00.02.636

http://grooveshark.com/
Opera: 00.00.10.793
Chrome: 00.00.06.617

Kasnije ću još stranica učitati.

SunSpider javascript benchmark
Neznam postoji li bolji javascript bench, pa sam testirao sa SunSpiderom oba browsera Opera ima Total: 409.8ms +/- 0.6% a Chrome ima: Total: 417.5ms +/- 1.9%.

Evo detaljnije:

Opera 11.50 

Chrome 12 

Usporedbu možete napraviti kopiranjem i ljepljenje linka u prazno tekstualno polje.

Peacekeeper -   Browser Benchmark

Alat za benchmark browsera koji dolazi od poznatog Futuremarka. Opera je dobila ukupno 7317 bodova, dok je Chrome dobio 6111 bodova.

Detalji: http://clients.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=6F1I

Moj PC  
3 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

startup:

(prvi rezultat je hladni start)
opera:
1.2669
1.1778
1.1696
1.1808
1.1634

chrome:
0.7101
0.3270
0.2558
0.2446
0.2508

Vidim i dalje je hladan start za nju "kamen spoticanja". U svakom slučaju vidi se da su ipak malo poradili na perfomansama za razliku od prošle verzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 15:23 (zitzko).
15 godina
neaktivan
zitzko kaže...
Cevi kaže...

startup:

Vidim i dalje je hladan start za nju "kamen spoticanja". U svakom slučaju vidi se da su ipak malo poradili na perfomansama za razliku od prošle verzije.

Speed Dial   usporava startup, ali ne puno. Tu su sada i ekstenzije, premda za vrijeme testiranja sam ih sve deinstalirao, pa nisu utjecale na rezultat.

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Speed Dial   usporava startup, ali ne puno. Tu su sada i ekstenzije, premda za vrijeme testiranja sam ih sve deinstalirao, pa nisu utjecale na rezultat.

A još kad imaš uključen i RSS Feeds još sekundu više...

15 godina
neaktivan
zitzko kaže...
Cevi kaže...

A još kad imaš uključen i RSS Feeds još sekundu više...

I Opera Unite. Jednostavno Opera ima vše modula i ne može imati  brži   startup   od Chrome , ali meni ništa ne znaći sekundu i po.

17 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Speed Dial usporava ali najvise ako imate RSS Feedove i plus ako vam je neki za provjeru e-maila. Na pr. g-mail svaku put trazi rucno klikanje na OK da bi nastavio sa provjerom.

Nekad kad nije bilo feedova i razne dide pokretala se instantno. Govorim o vremenima kada je P3@800Mhz bio najaci procesor a uglavnom sve je bilo P2 na 4-500Mhz

Zatim su dosli Firefox, java, flash (youtube) PC-i su postali brzi pa shodno tome nije bilo potrebe za stednju i tako..

Uglavnom, navikao sam na Operu i sada mi je tesko prebacivati se (a nemam ni potrebe) i ne grozim se cuvati i druge browsere. Imam i Firefox, Chrome(ium)..a ponekad mi je gust surfati i sa IE9 i pretrazivati sa BING-om koji je IMHO vrlo dobra trazilica

Off topic:

Sto se desilo sa Copernicom? (pretrazuje na svim trazilicama)

There's no device known to mankind that will prevent people from being idiots
14 godina
protjeran

Opera je svakim danom sve lošiji browser {#}

0 10 hvala 0
17 godina
zašto, argumentiraj molim te
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Mene g-mail checker ne traži nikakvo manualno ok,

inače svaka čast na trudu za testove a sada ide drugi par rukava brzina tvog neta i koliki ti je ping u prosjeku

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Mene g-mail checker ne traži nikakvo manualno ok,

inače svaka čast na trudu za testove a sada ide drugi par rukava brzina tvog neta i koliki ti je ping u prosjeku

Evo, izmjerio sam na oba browsera i rezultati su drukčiji (u korist chromea)   Opera ima za 2ms veći ping od Chromea, download sporiji za 0.30 Mbps, a upload mrvicu sporiji za 0.1 Mbps. Moam priznati da ne vjerujem puno toj stranici zbog googlove reklame, ali šta češ.

16 godina
neaktivan

ima nešto i u optimizaciji tcp-a u windowsima što se tiče brzine otvaranja stranice pa i na to obratiti pažnju :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas sam updateovao na novu verziju, da li se i vama kada povučete mišem na neki hiper link pojavi linija ispod tog linka?

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Danas sam updateovao na novu verziju, da li se i vama kada povučete mišem na neki hiper link pojavi linija ispod tog linka?

Naravno da se pojavi, to je uobičajeno, možda nisi prije zapazio  {#}

16 godina
neaktivan
zitzko kaže...
ulinsky kaže...

Naravno da se pojavi, to je uobičajeno, možda nisi prije zapazio  {#}

Hmm, onda je nešto do mene, nego ima li ko problem sa YT i Operom, često mi se video zašteka, zvuk ide ali slika se "zaledi" ? Ponovo sam instalirao Flash player, i opet neće. U mozilli radi OK.

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina

meni je to bilo na prošloj verziji opere. to se dogodilo samo ako bih prčkao po kontrolama od zvuka. nakon 11.50 updatea više nema takvih problema..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

Nema problema na youtubeu, a da stavi crtu ispod linka na koji ideš to je normalno tako je i meni

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probao, preružni, a ionak ih vidimo samo mi na operi...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice