CoolChip novi CPU ventilator-hladnjak!

poruka: 17
|
čitano: 3.230
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na ovogodišnjem CES 2015 koji je upravo u toku, firma Coolchip je prikazala dizajn novog i vrlo zanimljivog CPU ventilator-hladnjaka.Kao što se odma lako primjeti, ovaj CoolChip CPU hladnjak ima vrlo malu visinu a to je svakako itekakva prednost.

http://techcrunch.com/2014/12/09/coolchip-technologies-is-redesigning-the-humble-computer-fan/

http://semiaccurate.com/2015/01/06/coolchip-technologies-turns-fan-heatsink/

Ovaj Coolchip CPU hladnjak, kolko ja vidim on zapravo konstrukcijski ima sličan koncept kao "Sandia CPU hladnjak".No ipak razlika je vrlo očita, jer konačan Coolchip proizvod ili dizajn je znatno niži ili manji, i zbog toga može se smjestiti u osjetno tanje uređaje.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2722

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Moj PC  
12 0 hvala 9
13 godina

Dobra stvar kad se slaze neki HTPC 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: CoolChip novi CPU ventilator-hladnjak!
chrispy450 kaže...

ma kakav ćoravi htpc ovo je bazirano na sandiji a sandia pojede nh-d14 za doručak.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina

Gdu su ti testovi Sandie da vidim to ?

17 godina

preglasno i prebrzo... 3000RPM, to je usisavač...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Gdu su ti testovi Sandie da vidim to ?

razlike u temperaturi su oko 10 celzija na strani noctue,ali razlika u potrošnji je preko 10x sandie,guglaj ja

sam na mobu ne mogu lijepiti linkove

lllnuclearlll kaže...

preglasno i prebrzo... 3000RPM, to je usisavač...

da si se potrudio guglati vidio bi da je do 30db tiša od stock kulera što je puno,zašto?

Zato jer koristi air bearing za razliku od kugličnih,tekućih ili sso(noctua) ležajeva.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina

Ne valja,sav vruči zrak ide po ramu i okolnim komponentama.Zasad je još uvijek bolji tower dizajn.

0 1 hvala 0
14 godina

Razlika u kakvoj potrošnji ?? 

17 godina
Ikarus01 kaže...
chrispy450 kaže...

ma kakav ćoravi htpc ovo je bazirano na sandiji a sandia pojede nh-d14 za doručak.

Kud si ti sad otišel fučkaj ga, pa taj Coolchip hladnjak on i nije namjenjen za hlađenje procesora sa velikim TDP-om.Noctua Nh-d14 i ti njega s tim uspoređuješ, pa to je konstrukcijski/a tek veličina dan i noč razlika fučkaj ga sad.Ne mješaj kruške sa jabukama i tikvama, Coolchip je odličan CPU hladnjak za procesore sa nižim TDP-om to sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 23:02 (rambox).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

kakvoj potrošnji?

Pa recimo ako jedan p14 ima input power od 1,2 W računaj kolko ima coolchip u1

13 godina
protjeran

jbte zgleda strava, napokon nesto novo u tom segmentu, ovih towera mi je vec pun kufer!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Razlika u potrošnji? hehe

i5 3570K, Noctua NH-D14, prek zime kad ne radim ništa zahtjevno ventovi su mi ugašeni. Toliko je glomazan se dovoljno hladi bez pomoći strujanja zraka  Zajedno s tim je i 0 dB.

Reda radi ga stavim na 150-200 RPM kad je toplije, gdje je još uvijek nečujan, do nekih 500-600RPM.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 15:06 (lllnuclearlll).
17 godina

Zanimljivo..

Još bumo se malo načekali da naprave hladnjak manji od D14 a da daje iste ili bolje performanse..

Nego, jel zna neko, koja je ovo muzika u pozadini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo još malo detalja vezanih za nove CoolChip ventilator-hladnjake. CoolChip je dogovorio suradnju sa Coolermaster, pa če onda u suradnji sa njima dizajnirat i proizvodit razne hladnjake bazirane na svom originalnom dizajnu.Tu je i video na kojem se fino vidi jedan novi CoolerMaster CPU hladnjak. Ovaj model CPU hladnjaka ima klasično hlađenje toplovodnim cjevima, no tu se u kombinaciji nalazi i CoolChip ventilator-hladnjak.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

neznam za ostale no meni je ovo bas guba dizajn(sad jos i heat pipovi), imam osjecaj kad bi stavio prst da bi ga samljeo u sekundi!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 1:01 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

neznam za ostale no meni je ovo bas guba dizajn(sad jos i heat pipovi), imam osjecaj kad bi stavio prst da bi ga samljeo u sekundi!lp

ne bi krilca su pod tim kutem da je nemoguće,sve što bi bilo je da bi osjetio blagu masažu jagodica.Čak ni najmanje dijete nema prst toliko tanak da ga gurne u prostor između finova.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice