Bug.hr nedostupan

poruka: 17
|
čitano: 2.256
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bug.hr nedostupan

Web portal Bug.hr 27. listopada 2013. (danas) je bio nedostupan 2 sata i 23 minute (15:34 - 17:57). Pinganjem sa različitih lokacija, uključujući provjeru stranicom "isitup.org" zaključujem da je problem bio server-sided.

Ono što me fascinira je to što nitko nije obratio pažnju tome, niti je bilo ikakvog izvješća od strane Bug-a.

Ukoliko netko ima više informacija, bio bih mu zahvalan kad bi ih podjelio.

One child dies every five seconds. Dirty water KILLS 6000 children per day. 45.000 people die in the US annually because they don't have health care. US spends $18 BILLION a WEEK on Iraq.
Moj PC  
16 2 hvala 4
15 godina
neaktivan
Bug.hr nedostupan

Da, bio je down. Očekujem objašnjenje :)

9 2 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Bug.hr nedostupan

Da, mene bi takoder zanimalo. Rekao bih da bas nije OK presutiti takav downtime.

17 godina
moderator
Bug.hr nedostupan
Bilo je problema s linkom (optika), pa kako je nedjelja malo se razvuklo dok se reagiralo i otkrio uzrok problema. Ali sada je sve ok, nadamo se da će tako i ostati, Još će tehničari iz Iskona dodano istražiti što je iniciralo pad veze. Sorry ekipa na privremenoj nedostupnosti!
...
Moj PC  
14 0 hvala 10
16 godina
Bug.hr nedostupan

Da kolega Trubilo nije pokrenuo temu, BUG-ovci se ne bi ni ocitovali o tome...

To je kod nas (Hrvatistan) normalna pojava... (joj daj suti, mozda nitko nije primjetio... pssstt) 

http://imgur.com/a/gQSx8#0
Moj PC  
3 12 hvala 0
11 godina
protjeran
Rupy kaže...

To je kod nas (Hrvatistan) normalna pojava... (joj daj suti, mozda nitko nije primjetio... pssstt) 

A zašto bi se oni morali očitovati o tome?

Jel plaćaš mjesečnu članarinu za ulazak na ovaj sajt pa si zakinut za nešto?

Imali problema i bili offline 2 sata, jaka stvar, ne znam šta ti sad očekuješ od bugovaca povodom toga?

16 godina
neaktivan
Bug.hr nedostupan

Wow, forum nije radio dva sata, i sad odjednom panika. Kao da nekima život ovisi o forumu, i sad neki očekuju isprike ili što već ?!

Nešto je krepalo, sad opet radi, idemo dalje. Big deal...

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
Rupy kaže...

Šta se financiraš/hraniš/obavljaš nuždu na BUG-u pa te smetalo 2 sata?

Inače to je bilo u još sunčano poslijepodne, mogao si i vani izać...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
13 godina
Bug.hr nedostupan

kada tehničari iz iskona vas izvjeste o uzroku problema, da li ćete javnost odnosno bol izvjestiti o tome? danas gledam neke slike  na forumu i odjednom da se slika učitava i učitava, refresham stranicu i vidim da bol ne radi. nakon pola sata-sat provjerim opet i vidim da ne radi. vec sam mislio da je ddos ali ipak sa potpuno funkcionalnog foruma do potpuno nefunkcionalnog u roku odmah, znao sam da je do servera problem

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rupy kaže...

Svakako, sramota. Ja ne očekujem ništa manje od barem tri (3) članka koji će detaljno objasniti ovaj sramotan pad veze. A ako iste ne dobijemo, mislim kontaktirati potrošači kod jer je ovaj napaćeni narod dovoljno trpio. Kuda naše pare idu, ej!? Zar za ovo plaćamo?

What Andy giveth, Bill taketh away.
17 godina
rustweaver kaže...
Rupy kaže...

Svakako, sramota. Ja ne očekujem ništa manje od barem tri (3) članka koji će detaljno objasniti ovaj sramotan pad veze. A ako iste ne dobijemo, mislim kontaktirati potrošači kod jer je ovaj napaćeni narod dovoljno trpio. Kuda naše pare idu, ej!? Zar za ovo plaćamo?

Meni je pao listić jer nisam mogao ući u temu Kladionica na forumu!!!!!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
16 godina
Bug.hr nedostupan

Ako se meni u firmi srusi server i zbog toga ostali korisnici pate na ovaj ili onaj nacin... prva stvar koju napravim (cim osposobim server) je da se istima ispricam. Bonton, nista drugo osima toga.

http://imgur.com/a/gQSx8#0
Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
Rupy kaže...

Ako se meni u firmi srusi server i zbog toga ostali korisnici pate na ovaj ili onaj nacin... prva stvar koju napravim (cim osposobim server) je da se istima ispricam. Bonton, nista drugo osima toga.

Pa unazad par godina, BUG svaki put, dan prije, obavijesti o radu/gašenju servera, trajanje i razlog.

Sumnjam da bi propustili objaviti članak/ispriku ovaj put.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 19:44 (Mitch).
15 godina
neaktivan
Bug.hr nedostupan

Ah, gledajte ljudi. Nitko ne može garantirati serverov uptime 100% pa čak ni Google.

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dakako, moze. Bio sam sa jednim hostingom (servermania) prije par mjeseci. Naime, oni u Service Level Agreementu imaju garantiran 100% Uptime ili novcanu naknadu za sav downtime koji se dogodi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 0:34 (windrof123).
15 godina
neaktivan
windrof123 kaže...

Naime, oni u Service Licence Agreementu imaju garantiran 100% Uptime ili novcanu naknadu za sav downtime koji se dogodi.

I kakva je to garancija da neće biti pada servera/linije? To je samo novčana odšteta u slučaju da se to dogodi. Nitko ti ne može jamčiti da će uvijek, ali baš uvijek server biti dostupan.

What Andy giveth, Bill taketh away.
15 godina
neaktivan
windrof123 kaže...

Dakako, moze. Bio sam sa jednim hostingom (servermania) prije par mjeseci. Naime, oni u Service Licence Agreementu imaju garantiran 100% Uptime ili novcanu naknadu za sav downtime koji se dogodi.

To nije može nego mora.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice