Apple svom supportu: Ne potvrđujte infekcije!

poruka: 25
|
čitano: 2.857
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Apple je naložio svom support timu da ne potvrđuje pojavljivanja Macova zaraženih malwareom, kao i da ne pruža korisnicima pomoć u njihovom uklanjanju. Istovremeno, broj napada na sigurnost Macova doživljava drastičan skok, a nema nikakve sumnje u to da su neki od njih i uspešni. Ed Bott sa ZDNeta je nedavno na discussions.apple.com izbrojao preko 200 tema u kojima se korisnici žale na infekcije koje su poremetile rad njihovih Macova.

Izvori: The Register i ZDNet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 23:35 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: Apple svom supportu: Ne potvrđujte infekcije!
Logičan potez za očuvanje ugleda. Bljak
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
17 godina

Toliko o tome da je Mac otporan na gamad. 

Mentalist je moj idol... I torrente isto

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kad sam ja govorio da na Macu ima sve više malware-a, svi su okretali glave, a sad-drž' gaće.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
protjeran

O tome sam ja pisao maloprije.

Evo još jedan Apple Super potez:

http://www.guardian.co.uk/money/2011/may/21/apple-upgrades-itunes-version

Pavelić odnio ZLATO. Zagorec DRAGULJE. Sanader NOVCE. Narodu ostala samo BIŽUTERIJA

5 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Bypass kaže...

Apple teži samouništenju. Tooo! {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
neaktivan

Nemojte se ljudi zaletati, sacekajmo Sinatru i Artfulla da nam prenesu najnovije informacije iz Stevicinog tabora.

Ovakve poteze se i moglo ocekivati od nadobudnog Applea, ali sta da kazem, tako i treba ovim ovcama sto lete za svime sto ima logo nagrizene jabuke...pa vi izvolite...kupite opet...

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 10:35 (malina22).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

show, jedan maleware za Mac vs milijuni varijacija na PCju i ovisno o studiji od 5% do 50% zaraženih računala. Fair enough. I još se čeka prvi virus za OSX.

Ovaj phishing scam je super ... trebaš ga instalirati ( user name i password )  i onda mu dati i broj kartice i osobne podatke ... onaj tko je to napravio je i zaslužio da mu uzmu podatke.

A.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sva sreca da nismo morali dugo cekati...{#}

He who dares, wins
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
protjeran
artfull kaže...

show, jedan maleware za Mac vs milijuni varijacija na PCju i ovisno o studiji od 5% do 50% zaraženih računala. Fair enough. I još se čeka prvi virus za OSX.

Ovaj phishing scam je super ... trebaš ga instalirati ( user name i password )  i onda mu dati i broj kartice i osobne podatke ... onaj tko je to napravio je i zaslužio da mu uzmu podatke.

Nebitno dal je jedan. Bitno je ponašanje kompanije.

Barem bi meni bilo kao korisniku (da koristim to), ali očito jabučarima nije ni stalo do toga da uopće nemaju support za njihove precjenjene uređaje.

Ali glavno je da ima store-ova.

Pavelić odnio ZLATO. Zagorec DRAGULJE. Sanader NOVCE. Narodu ostala samo BIŽUTERIJA
15 godina
artfull kaže...

Dakle korisnik je kriv što nije dovoljno informiran. Koliko me sjećanje služi, korisnici maca vrlo često ističu kao njegovu dobru osobinu to što se oni ne moraju baviti raznim problemima i adminsitracijom sustava kao njihove kolege na windowsu. Tako da mnogi od njih nisu upoznati sa mlaicioznim softwareom. 

Apple sam prije nekako i podnosio no sada vidim da je jedna bahata i bezobrazna firma. 

Mrzim svoj nadimak!!!
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
artfull kaže...

Nebitno dal je jedan. Bitno je ponašanje kompanije.

Barem bi meni bilo kao korisniku (da koristim to), ali očito jabučarima nije ni stalo do toga da uopće nemaju support za njihove precjenjene uređaje.

Ali glavno je da ima store-ova.

Jesi koristio kad Mac? Imaš što reći o supportu iz prve ruke? Koliko vidim apple support je i dalje uglavnom prvi po svim listama. Ja nemam loša iskustva sa njima, dapače.

S druge strane Malware za Mac je u porastu, obzirom koliko je prodaja Maca narasla to je za očekivati. Ne postoji sustav imun na viruse i malware, a naivan korisnik će kompromitirati i najbolji.

Ali jel zbog par slučajeva malwarea i zero virusa u desetak godina treba instalirati neki antivirus na Mac? Ne. za razliku od PC ja za Mac je to i dalje više štete nego koristi. 

Da li je podrška trebala biti uviđavnija oko ovog slučaja? Vjerojatno, kao i u sto drugih slučajeva. Kao i svaki put oko apple a za svaki propust se digne ogromna prašina ... zato i jesu prvi po svim kategorijama.

A.
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Škrti korisnici ne žele kupiti novi Mac. Tako im i treba. {#}

17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...
Bypass kaže...

Škrti korisnici ne žele kupiti novi Mac. Tako im i treba. {#}

"Yet my MacBook isn't ancient: it's only about four years old. And it's not as if I'm trying to hook up one of the latest devices to a Sinclair ZX Spectrum"..LOL!

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

Kako bi rekao Stevo: Buy a new Mac. Not that big of a deal.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tehnologija napreduje. Zato ja nikad ne kupujem high end uređaje. Za godinu dvije je uređaj već zastario. Bolje kupit nešto jeftinije i opet kupit nešto jeftinije za koju godinu i tako stalno. 

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 12:40 (vedrann).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

..i tako bi...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vedrann kaže...

Tehnologija napreduje. Zato ja nikad ne kupujem high end uređaje. Za godinu dvije je uređaj već zastario. Bolje kupit nešto jeftinije i opet kupit nešto jeftinije za koju godinu i tako stalno. 

Ma imaš već i HI-End uređaje jako povoljno...

17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

"Yet my MacBook isn't ancient: it's only about four years old. And it's not as if I'm trying to hook up one of the latest devices to a Sinclair ZX Spectrum"..LOL!

Nisam shvatio da li je ovo podrška ili isticanje da mu je Mac prestar.

Moj desktop doma je star 4 godine i vrti Win 7 perfektno. Pomisao da neću moći spojiti svoj Android, čak i na Athlona 64 od prije 6 godina mi je van svake pameti...

Ama baš svaki uređaj koji sam trebao spojiti je bio spojen :D.

Ako me ntko može uputiti, zbog čega je, ako je uopće, nemoguće staviti najnoviji MacOS na starija računala?

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
17 godina
neaktivan

Starija mac racunala su radila na PowerPC arhitekturi i Tiger (10.4) je zadnji koji podrzava tu arhitekturu. Sad su presli na intelovu arhitekturu pa su noviji operativni sistemi samo s njim kompatibilni.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Starija mac racunala su radila na PowerPC arhitekturi i Tiger (10.4) je zadnji koji podrzava tu arhitekturu. Sad su presli na intelovu arhitekturu pa su noviji operativni sistemi samo s njim kompatibilni.

Nije zadnji - Leopard je zadnji.

Ako mogu napraviti da radi na tuđem OS-u (XP) starom 10 godina onda mogu i na 4 godine starom softveru kojeg su i sami napravili. Ako su 2 puta stavili napravili programe koji osiguravaju kompatibilnost i izvođenje programa napisanih za jednu arhitekturu na drugoj onda nemamo što pričati. Pokvareni potez gdje se kupce tjera na upgrade računala koji zapravo nije potreban da bi koristili uređaj koji su pošteno platili.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 19:40 (Paolo2612).
14 godina
protjeran

Ja ne mogu vjerovati koliko su ovi apple-ovce zaluđeni tim apple-om.

Ne možeš ni jednu kritiku uputiti apple-u da odmah nisi označen kao hejter. Isto tako ni jedna kritika se ne uvažava nego je apple sve naj naj. Cvijeće i šećer.

Ne razumije mentalni sklop takvih ljudi.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izvor pokazuje upravo suprotno.Sto ste se odmah uskokodakali pljuvnajem.Nitko nista ne skriva i ne okrece leda userima.

http://www.macrumors.com/3/

Dakle kao sto pise u mailu, useri mogu zvati support i status je u appleu stavljen kao "Issue/Investigation In Progress".

I sto, sad sam ja odmah zaludeni appleovac jer sam napisao post u "obranu" applea.

Svasta...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wyks kaže...
Lion King kaže...

Nisam shvatio da li je ovo podrška ili isticanje da mu je Mac prestar.

Moj desktop doma je star 4 godine i vrti Win 7 perfektno. Pomisao da neću moći spojiti svoj Android, čak i na Athlona 64 od prije 6 godina mi je van svake pameti...

Ama baš svaki uređaj koji sam trebao spojiti je bio spojen :D.

Ako me ntko može uputiti, zbog čega je, ako je uopće, nemoguće staviti najnoviji MacOS na starija računala?

Kako je netko napisao nemoguce je staviti na stara powerpc racunala. Macbook je intel based tako da koliko god da je star (poceo se proizvoditi prije 5 godina) moze se, ali ocigledno autor clanka to ne zeli napraviti (30 dolara kosta upgrade). A to sto je apple ukinuo podrsku itunesa za powerpc racunala je vjerojatno opravdano nekim hardware problemima, ali definitvno nije u redu prema korisnicima starih macova. To su morali nekako srediti.
17 godina
neaktivan

@wyks evo ti odgovora u postu iznad. Na svaki Intel based Mac mozes staviti Snow Leopard i SVE sto on donosi. Jedino moras kupiti Snow Leopard ako nisi do sada.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice