- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neće ništa, bit će onima što ih budu skidali...
... i naravno, ponovo pirati rade "divnu" uslugu zajednici. Umjesto da se naglasak prosvjeda usmjerio protiv pravih opasnosti ACTE (legalizirani nadzor korisnika, kontrola korisnika kroz ISP, olaksane korporacijske tuzbe za sve i svasta protiv ISPova i hosting providera, donosenje bitnih "internet zakona" na brzinu i bez prevelike konzultacije struke itd. itd.), 95% krestanja na ovom i ostalim (na globalnoj razini) forumima se svodi na buducu otezanost skidanja piratskih igara i windowsa. I naravno, time daju za pravo zagovornicima ACTE koji tvrde da ce zakon smanjiti piratsvo i vratiti $$$ u drzavne blagajne.
Rjesenja koja se predlazu u ovom threadu su jos zanimljivija od cinjenice da se ljudi boje da ce izgubiti svoje pravo (?!)* skidanja piraterije - ukidanje banaka (?), ukidanja svih korporacija i velikih poduzeca, samospaljivanje, ubojstva ("treba ih pobiti sve" napisao je netko u threadu) ...
* I da, mogucnost skidanja piratske kopije windowsa nije nicije pravo a jos manje zivotno nuzna potreba. Tako da ne mozemo pricati da vam je nesto oduzeto kada dodje stroza kontrola ilegalnog downloada.
1 SOPA - Stop Online Piracy Act
2 PIPA - Protect Intellectual Property Act
3 ACTA - Anti-Counterfeiting Trade Agreement
Kao što vidimo skraćenice su od engleskih riječi pa bi bio red da ih prevedemo na hrvatski.
1 SOPA - Yebaćemo vas u bulju
2 PIPA - Vi ćete nam to platiti
3 ACTA - Na kraju ćemo vam j*bati majku, ženu, žensku djecu i posebno mušku djecu jer mi smo pederomasoni i svećenstvo.
Izvor:
http://quark.blog.hr/2012/01/1629868606/prica-o-internetu.html
Ispričavam se zbog psovki, tako je u org. tekstu
Tko je vlasnik interneta?
- NITKO
- Laptop sam pripremio Linux je gore backtrack3 radi svoje spojis se na tudji Wireless i preko necijeg ipa radis stvari, sve nedozvoljeno ce uskoro bit na dvdu na PC idu novi windowsi. Napredniji korisnici znaju vise o internetu nego oni koji njime upravljaju jer smo mi okruzeni i zivimo tako.
Vlasnik interenta? Postoje vlasnici domenskih registrya, postoje vlasnici ISPova, hostinga, backbone providera, postoje vlasnici autrskih prava za materijal koji je dostupan na internetu. Sve ostalo su besmislice.
- Dakle, zagovaras borbu protiv ogranicenja sloboda tako sto predlazes kradju tudjeg prometa i resursa (i time nekoga ogranicavas i dovodis u opasnu poziciju, da ne spominjemo financijsku stetu). Napredni korisnik. Da...
Živim u BiH pa za sada ovi zakoni ne zabrinjavaju.
Živim u BiH pa za sada ovi zakoni ne zabrinjavaju.
Dobra fora.
A kada maknu s interneta sve što krši ACTA-u u zemljama u kojima je prošlo šta ti misliš da ćeš ti imati pristup tome - hoćeš malo sutra, biti će obrisano sa servera, praktički će pola interneta nestat.
u pravu si,nisam dobro formulisao-mislio sam da se trenutno ne bojim krivičnog procesuiranja jer živim tu gdje živim,samo pitanje kokio će to sve trajati
1 SOPA - Stop Online Piracy Act
2 PIPA - Protect Intellectual Property Act
3 ACTA - Anti-Counterfeiting Trade Agreement
Kao što vidimo skraćenice su od engleskih riječi pa bi bio red da ih prevedemo na hrvatski.
1 SOPA - Yebaćemo vas u bulju
2 PIPA - Vi ćete nam to platiti
3 ACTA - Na kraju ćemo vam j*bati majku, ženu, žensku djecu i posebno mušku djecu jer mi smo pederomasoni i svećenstvo.
You sir, made my fuckin day 
Index.hr malo pokušava probudit svijest kod nas glede ACTE ali to nije dovoljno.
Trebalo bi uzet ovaj video.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dmQN93NqqDM
Prevest ga i stavit mu Hrvatske titlove, pa ga ponovno poslat na youtube, učinio bi to sam ali mi baš nedu te stvari.
Treba sherat te stvari sa svima na društvenim mrežama i ostalim stranicama. ACTU možemo samo zajedno pobjedit.
A te Masone koji su ju smislili treba nabit na kolčeve i javno spalit usred gradova.
Ja sve čekam iz dana u dan da uvedu porez na kisik koj dišemo, jer ako internet netko posjeduje kao privatno vlasništvo i može mu radit ovo, pa tko mi garantira da onda i kisik nije u nečijem privatnom vlasništvu ?
Kakve vi gluposti govorite ? Ovo će se lijepo provesti u članicama EU, što ćemo i mi biti 2013. god., i to će nam donijeti još više prosperiteta, popunit će nam državnu blagajnu, naš nadasve odličan T-Com (a i ostali ISP-ovi) će lijepo profitirati od toga, te će nam taj zakon samo ojačati gospodarstvo ! 

Nadam se da shvaćate sarkazam iz ove rečenice .
a ovo gore citirano nije definirano i sluzi u privatne svrhe linux je free, tudji ip mi omogucava da radim sta ocu na netu jer ti nisi ni svjestan da su poceli popisivat koga ce uhitit kad seu 6.mjesecu ovo prihvati
U jeb*ote, onda pakiram kofere i pravac Njemacka!
Index.hr malo pokušava probudit svijest kod nas glede ACTE ali to nije dovoljno.
Prevest ga i stavit mu Hrvatske titlove, pa ga ponovno poslat na youtube, učinio bi to sam ali mi baš nedu te stvari.
Treba sherat te stvari sa svima na društvenim mrežama i ostalim stranicama. ACTU možemo samo zajedno pobjedit.
A te Masone koji su ju smislili treba nabit na kolčeve i javno spalit usred gradova.
Ja sve čekam iz dana u dan da uvedu porez na kisik koj dišemo, jer ako internet netko posjeduje kao privatno vlasništvo i može mu radit ovo, pa tko mi garantira da onda i kisik nije u nečijem privatnom vlasništvu ?
Evo ja prevodim... 
It's bloddy hard, even on slo-mo. 
Evo ja prevodim... 
Kisik ne mogu naplaćivati, ali bi bila dobra fora da izmisle neku "mutaciju" zraka ala GMO zrak i da to patentiraju, pa im kao pobjegne i raširi se i sav zrak postane GMO i... jebga, plaćajte sad svi paušal ;)
A kad to treba stupiti na snagu? Baš malo skidam Chucka dok mogu pa me zanima? Još će i knjige početi provjeravati jel sadrže nešto van zakona.
hebi ga, proso referendum za EU tako da necemo biti postedjeni ... :(
Ma nije ni problem sada čak niti idućih 10-20 godina, ali ono što će zahvatiti našu djecu jer će im biti "normalno" da žive u EU i da im tamo neki odlučuju i donose im zakone i pravila, toga se ja bojim. Mnogi su glasali radi svoje djece, a ja sam baš protiv radi svoje djece. Recimo ja sam apsolutno bio protiv napada na Libiju, što je EU recimo podržao i što možeš protiv toga? Parodirat na trgu? U Libiji je isto kao i prije, siromaštvo i bijeda, nafta se crpi, ali novac nije kod Gadafija već kod "nekog". Znamo koga jer kod naroda nije niti će ikada biti.
Ljudi, sta ce se sad jos promjeniti sve mi objasnite nisam pratio ovo morao sam nesto ovih dana raditi web stranicu pa nisam nista skuzio dajte recite mi sta je sad?
Najviše me ljuti to jer se trenutno osjećam bespomoćno.
Nešto vrlo gadno se sprema, nešto što će pokušat promjenit SVE, ACTA je samo dio toga.
Šta napravit, osim potpisat peticiju...
Kaj reći..tko nije još glasal: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?cPyfHcb
Sad baš čitam http://www.laquadrature.net/en/acta-updated-analysis-of-the-final-version
Prestrašno nešta. ACTA će uništit Internet, potpuno. Koji kreteni retardirani mogu ovakvo nešto potpisat uopće, ja riječi nemam. ACTA je kraj Interneta i to je fact.
Bypass demokracije, dolaženje do podataka bilo koga u bilo koje vrijeme bez sudskog naloga.
Ja sam u šoku i neznam šta da kažem, pročitajte sami.
Kakve vi gluposti govorite ? Ovo će se lijepo provesti u članicama EU, što ćemo i mi biti 2013. god., i to će nam donijeti još više prosperiteta, popunit će nam državnu blagajnu, naš nadasve odličan T-Com (a i ostali ISP-ovi) će lijepo profitirati od toga, te će nam taj zakon samo ojačati gospodarstvo ! 

Nadam se da shvaćate sarkazam iz ove rečenice .
Ući ćemo i mi u eu
Pa ovo je stvarno teška arogancija i bezobrazluk ? Ne mogu virova da ovo Obama govori, za kojeg sam navija !
Da su njihovi radnici najproduktivniji ? Za razliku od Kineza koji rade triput više za 50 puta manje love ?
Na izjednačenom polju uvijek pobijede ? Zato oni nemaju maglev a Kinezi, Japanci i drugi imaju ?
U Rusiji i drugim zemljama ne smije nijedna kompanija imati prednost pred američkim kompanijama ? Pa jesu oni totalno pop**dili ? Ovaj govor zvuči ko da govori neko ko je totalno otiša na kvasinu i nije uopće u kontaktu sa zdravim razumom ! Možda je to zbog isjecanja videa iz konteksta ali ovo je stvarno...
Nakon malo refleksije pari mi da je ovo sindrom kasnog Rimskog Carstva ili viktorijanske Britanije... Kad neko predugo vlada svijetom bez prave konkurencije, kao što su radili Rimljani i viktorijanski Britanci a sad rade Amerikanci, postaje sve arogantniji i sve drskiji.
Amerikanci su prvih 5-10 godina nakon pada SSSR-a bili malo zbunjeni i iznenađeni, kao da ne znaju šta će sad, donekle se nisu snalazili. Otada sve arogantniji i drskiji postaju, i sad stvarno isto kao Rimljani ili Viktorijanci nekad smatraju da imaju bogomdano pravo vladati svijetom, da je njihova dužnost biti globalni policajac i govoriti svima ostalima kako da se ponašaju, i da su njihov način rađenja stvari, njihova kultura i njihovi običaji najbolji, i da ih zato trebaju nametnuti cijelom ostatku svijeta... Stvarno mi postaju jasno vidljive paralele između ponašanja ta tri carstva...
Slažem se...ali isto tako bi mogli vrlo lako, neslavno, završiti kao Rimsko Carstvo!
Prije nešto ovakvo :
http://i44.tinypic.com/2r2j4.jpg
ili ovakvo :
Rjesenja koja se predlazu u ovom threadu su jos zanimljivija od cinjenice da se ljudi boje da ce izgubiti svoje pravo (?!)* skidanja piraterije - ukidanje banaka (?), ukidanja svih korporacija i velikih poduzeca, samospaljivanje, ubojstva ("treba ih pobiti sve" napisao je netko u threadu) ...
Slušaj, idiota ima svagdje, pa ne može ni ovaj thread biti iznimka... :)
A što se tiče ukidanja banaka, ja sam za actually, to nije ni tako idiotska ideja ! Jasno da neko treba obavljati posao platnog prometa i davanja kredita, ali IMHO to bi trebale obavljati neprofitne državne agencije, a ne umjesto toga imamo sistem di su u vrhu bankarskog sustava koncentrirani mahom najpohlepniji, najbogatiji i najbeskrupulozniji ljudi ovog svijeta, koji imaju u rukama golemu moć a koriste je isključivo na štetu drugih i na svoju korist, a i imuni su na pravila koja vrijede za ostale, kao što je dokazao veliki bankovni bailout u Americi nedavno...
Vlasnik interenta? Postoje vlasnici domenskih registrya, postoje vlasnici ISPova, hostinga, backbone providera, postoje vlasnici autrskih prava za materijal koji je dostupan na internetu.
Ali sve to ne daje Internetu "dušu" da tako kažem. Nego besplatni doprinosi milijuna ljudi.
a ovo gore citirano nije definirano i sluzi u privatne svrhe linux je free, tudji ip mi omogucava da radim sta ocu na netu jer ti nisi ni svjestan da su poceli popisivat koga ce uhitit kad seu 6.mjesecu ovo prihvati
zanima me samo di ces svoje pogano dupe odvuc u petak/subotu navecer kad nocne klubove zatvore ^^
Svaka daljna argumentirana rasprava sa tobom je besmislena kad zavrsis post ovakvim bedastocama. A sto se tice poganog dupeta, tako se razgovaraj sa balavcima u svojoj skoli.
Bypass demokracije, dolaženje do podataka bilo koga u bilo koje vrijeme bez sudskog naloga.
Upravo to je jedna od najgorih i najopasnijih tocaka trenutnog nacrta ACTE. Ali na zalost, ljudi to prevode kao "damn, vise necu moc skidat Chucka besplatno". Ponavljam se, problem je puno siri od nemogucnosti piratskog skidanja novih epizoda aktualne serije.
A što se tiče ukidanja banaka, ja sam za actually, to nije ni tako idiotska ideja ! Jasno da neko treba obavljati posao platnog prometa i davanja kredita, ali IMHO to bi trebale obavljati neprofitne državne agencije, a ne umjesto toga imamo sistem di su u vrhu bankarskog sustava koncentrirani mahom najpohlepniji, najbogatiji i najbeskrupulozniji ljudi ovog svijeta,...
Slazem se sa tobom, samo problem je sta sve to lijepo zvuci - na papiru i raznim kvazi dokumentarcima. U praksi, to je utopija. Ovo boldano smo (slicno) imali godinama u socijalizmu, pa nije funkcioniralo. Neke drzave imaju i danas (Sjeverna Koreja kao ekstreman primjer, Venezuela kao middle primjer) pa ni tamo bas ne cvjetaju ruze.
Maleni offtopic, budući da si baš spomeno skidanje novih epizoda serije.
Pa ja koliko znam, ispravite me ako krivo govorim. Skidanje epizode serije (NE FILMA) nije ilegalno nakon šta bude prikazana na svojoj matičnoj televiziji, a dosta čak izdavača stavi tu epizodu serije da ju možeš na internetu pogledat. Budući da serije nemožeš posudit u videoteci a rijetko koje izdaju DVD cijele sezone. CW kanal npr. sve svoje serije radi pristupačnima gledanju preko interneta nakon šta epizoda bude prikazana na televiziji.
Od kud ti to? Serije se nakon prikazivanja na maticnoj televiziji prodaju drugim televizijama i izdaju na DVD-u. Koji smisao bi bio u omogucavanju besplatnog gledanja onoga sto se masno naplacuje?
Od kud ti to? Serije se nakon prikazivanja na maticnoj televiziji prodaju drugim televizijama i izdaju na DVD-u. Koji smisao bi bio u omogucavanju besplatnog gledanja onoga sto se masno naplacuje?
South Park koji je megapopularan i jedno od najgledanijih serija je besplatan i omogućen svim gledateljima na ih gledaju na službenoj stranici http://www.southparkstudios.com/
Iako ja torrentiram jer ima reklama na službenoj