3D printanje spašava Magmu?

poruka: 8
|
čitano: 3.606
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Magma d.d. je spašena. Zahvaljujem se svim vjerovnicima - izjavio je jučer Goranko Fižulić nakon što je prekjučer u predstečajnom postupku usvojen budući plan restrukturiranja njegove tvrtke baziran na novom biznisu: tehnologiji 3D printinga dječijih igračaka, umjetnih zubi, posuđa, odjeće.

Tehnologiju kojom planira na noge ponovno postaviti Magmu d.d. Fižulić je opisao u posljednjem intervju u tjedniku Globus.

- Mogu sada uzeti iPhone, njime slikati šalicu iz nekoliko kutova, poslati sliku na svoje računalo koje je povezano s 3D printerom i odavde uključiti proces izrade te šalice. Kada dođem kući, šalica će biti gotova i moći ću iz nje popiti čaj - objasnio je.

“Plan se temelji na potpuno novom konceptu prodaje roba i usluga na svim tržištima EU koristeći 3D printing tehnologiju i mogućnostima društvenih mreža. Isti omogučuje stvaranje jedinstvenog proizvoda namjenjenog globalnom tržištu, poštujući ograničenja koja proizlaze iz specifičnog položaja u kojem se Društvo danas nalazi”, navodi se u planu restrukturiranja.

Ovime Magma postaje predvodnik novog trenda na ovim prostorima. Ostaje nam za vidjeti hoće li oni biti prvi koji će uspjeti komercijalizirati ovu novu i zanimljivu tehnologiju, te koliko će uopće taj način proizvodnje biti prihvaćen na malom tržištu poput našeg.

Cijeli članak

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije li 3d printanje puno sporije i puno skuplje, u usporedbi s drugim načinima izrade posuđa i igračaka i slično?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: 3D printanje spašava Magmu?
Jest, ali je i puno isplativije za proizvodnju malih serija proizvoda, zamjenskih dijelova (kad trebaš samo 1 komad), prototipa, i slično.
Plus, postoje konstrukcije koje je gotovo nemoguće dobiti nekim konvencionalnim načinom proizvodnje (lijevanjem, recimo), a 3D printanjem su izvedive. To su prednosti. Dakako da ima i nedostataka.
17 godina
DigiMagic kaže...

Nije li 3d printanje puno sporije i puno skuplje, u usporedbi s drugim načinima izrade posuđa i igračaka i slično?

Za masovnu proizvodnju je. Za ovakvu firmu nije.

Drago mi je za Magmu, ok firma s dobrim cijenama.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
izith kaže...

Magma d.d. je spašena. Zahvaljujem se svim vjerovnicima - izjavio je jučer Goranko Fižulić nakon što je prekjučer u predstečajnom postupku usvojen budući plan restrukturiranja njegove tvrtke baziran na novom biznisu: tehnologiji 3D printinga dječijih igračaka, umjetnih zubi, posuđa, odjeće.

Ma na*ijem njega i Magmu skupa s ovakvim dugom i onda mu je sve oprošteno.
Dao Bog da ti printeri za nekoliko godina(5-10) budu dostupni velikoj vecini i nek onda bankrotira pa da može ženi kući printat 3D "igračke".
Kakva država ne mogu vjerovati... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 14:38 (Stux).
17 godina
Stux kaže...

Ma na*ijem njega i Magmu skupa s ovakvim dugom i onda mu je sve oprošteno.
Dao Bog da ti printeri za nekoliko godina(5-10) budu dostupni velikoj vecini i nek onda bankrotira pa da može ženi kući printat 3D "igračke".
Kakva država ne mogu vjerovati... {#}

Oprošteno? Ti znaš sve detalje njegove nagodbe s vjerovnicima? I što država ima s tim? Samo su mu omogućili nagodbu kroz stečajni postupak, umjesto da mu sve ode na bubanj.

Umjesto da pohvališ to što čovjek ima plan i ideju (ma kakvi oni bili) i što će zaposliti neke ljude, ti želiš da on bankrotira?

14 godina
neaktivan
izith kaže...

Oprošteno? Ti znaš sve detalje njegove nagodbe s vjerovnicima? I što država ima s tim? Samo su mu omogućili nagodbu kroz stečajni postupak, umjesto da mu sve ode na bubanj.

Umjesto da pohvališ to što čovjek ima plan i ideju (ma kakvi oni bili) i što će zaposliti neke ljude, ti želiš da on bankrotira?

Sve šta znaju neke face na forumu je "udrit" TD i to je to(slobodno ih nabacite pa da ih zamjenim za neku dobru 3D šalicu). Totalno sam mpresioniran.

Da ja znam sve detalje... Pa normalno da ne znam sve detalje,a reci mi ti znaš? Cini mi se da ti znaš dosta o ovome kako si krenuo.Ocito imas neke koristi pa daješ lagani support na ovakve glupe i sulude ideje. Ti stvarno ovo nazivaš plan i ideja? {#}Ovo mnogi vec odavno koriste u Europi neki za slicne svrhe, a neki za druge svrhe, a ne za nekakve šalice iz koje ce on popit caj(svaka cast) plus što su se neke HR firme bavile s ovim također.

Oprosti ali po meni ovo nije zaslužilo nikakvu pohvalu... ali eto neka mu krene (slažem se i neka ima punu podršku svih clanova s BUG.hr-a)
Nadam se da sam zadovoljio tvoje uvjete.

17 godina
Ja ne znam ništa o tome osim ovoga što sam pročitao, ali onda niti ne pljujem bez razloga i argumenata. Pogotovo nemam nikakve koristi od njegovog 3D printanja. Ali, ako čovjek misli pokrenuti biznis umjesto da sve rasproda i završi na prosjačkom štapu, za mene je to hvalevrijedan pokušaj.
To što se kod nas uvijek nađe dežurni pljuvač koji jedva čeka da susjedu crkne krava, to je već stvar folklora.
Novinarsku glupost o printanju šalice kave uopće ne treba komentirati, naši novinari su poznati po takvim "biserima". Ako išta, siguran sam da Fižulić ne misli namaknuti 70+ mil. kn printanjem šalica kave, već ima suvisao plan koji su mu vjerovnici prihvatili. Što u njemu piše, ne znamo ni ti ni na, pa bolje da se suzdržimo komentiranja dok ne saznamo.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice