Video nadzor-nekoliko pitanja

poruka: 3
|
čitano: 3.090
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Prijatelj mi drži kafić i prošli mjesec je imao provalu. Imao je neke šrot kamere u kombinaciji sa 7' ekranom koji služi za gledanje slike s kamere. Sad bi uz to uzeo i neki snimač i meni je rekao da se malo raspitam o tome. Trenutno imam na umu dvije stvari:

a) uzet neki snimač sa ugrađenim hdd-om ili s mogućnošću spajanja usb memorije
  b) uzet neko polovno računalo i video capture karticu

Što je od toga bolje? Ako bih uzeo računalo, trebala bi i video capture kartica? Kakve su preporuke za softver, trebalo bi nešto s mogućnošću određivanja intervala snimanja? Koliki hdd je potreban, s time da bi kamere uglavnom snimale noću i da bi se snimci stariji od 7 dana brisali? Nezanima me web stream, a sumnjam da bi to i bilo izvedivo radi katastrofalnog uploada

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
15 godina

Ajde, nije valjda da nitko nezna

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
17 godina

A gle, ak su kamere srot, sta ce snimat? Da se moze plakat nad snimkom?

Predpostavljam da su ip kamere ili ima nacin pristupa preko ip adrese pa probaj ukombinirat nesto sa linuxom i zonemiderom .

Praznu kasu na mjesto gdje se lako vidi izvana, osvjetliti ju da se vidi da je prazna to je to, naravno ako su zbog toga isli provaljivat.

Jednom poznaniku su ukrali nesto malo vrijednije iz firme, uzalud mu kamere i snimanje kad ne vidis nista, em su kamere lose, em oni maskirani.

Sad kad se alarm upali on se lijepo posjedne za racunalo, spoji na server u firmi i sa kamerama izvidi situaciju, ako se netko mota, cimne policiju i juris dolje.

Moje osobno misljenje je struja na ogradu pa nek se trese, ak prezivi nece se vratiti. Steta sto nije legalno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice