Snimljenu utakmicu imati na dvdu za 30min

poruka: 10
|
čitano: 8.176
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam jedan problem i neznak kag da ga riješim.

Ovako trebam snimati nogometnu utakmicu sa kamerom te najviše pola sata nakon utakmice moram imati snimljnu utakmicu na dvd-u (4.5GB). Jel to uopće moguće. Kako sam gledao kamere vidio sam da većina kamera kada snima u sd-u velićina ide oko 60mb po minuti što znaći da kad ja snimam 90 minuta velićina je nešto veća od 5GB što mi uzme više vremena za prebacivaje na računalo a time mi i ne stane na dvd od 4.5 gb.

Što mi sugerirate da riješim taj problem? Koju kameru izabrati? Cijena nije bitna.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Snimljenu utakmicu imati na dvdu za 30min
filip911 kaže...

Pozdrav

Imam jedan problem i neznak kag da ga riješim.

Ovako trebam snimati nogometnu utakmicu sa kamerom te najviše pola sata nakon utakmice moram imati snimljnu utakmicu na dvd-u (4.5GB). Jel to uopće moguće. Kako sam gledao kamere vidio sam da većina kamera kada snima u sd-u velićina ide oko 60mb po minuti što znaći da kad ja snimam 90 minuta velićina je nešto veća od 5GB što mi uzme više vremena za prebacivaje na računalo a time mi i ne stane na dvd od 4.5 gb.

Što mi sugerirate da riješim taj problem? Koju kameru izabrati? Cijena nije bitna.

Pozdrav

Bez prave profesionalne opreme nikako. Na DVDu pretpostavljam da mora biti u DVD formatu, a današnje kamere većinom snimaju u AVCHD formatu ili nekom ekvivalentu H264 mp4 zapisa.

UVIJEK ćeš morati raditi konverziju.

Jedino rješenje je sa kamere feedati video signal do video miks pulta, i onda izlaz u samostojeći DVD snimač na kojem podesiš LP snimanje da stane 120 minuta, i na HDD.

No to je preskupo. CIjena nije bitna - sumnjam da ti je klasa 10000+ eura nebitno :)

Tko je uopće imao takvu ideju?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan

postoje i dvd kamere

a moze se snimiti i u vga

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina

Nemam pojma kako ova tehnologija u praksi funkcionira, koliko je kvalitetno i praktično, ali znam da postoji čitav niz kamera koje direktno zapisuju snimku na dvd medij.

Ovo su samo neke, pa pogledaj dali ti ta tehnologija odgovara 

http://camcorders.toptenreviews.com/dvd/

I rather like the restless nights
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-što zapravo trebaš? na DVDu kao mediju (može i USB disk) ili u DVD formatu? Vidi što father gore piše...

DVD video format i DVD medij nisu iste stvari.

Kamera koja direktno snima na DVD medij koristi mini-DVD, ovisno o postavkama može se snimati u DVD formatu (samo disk staviš u player..) ali imaš problem kapacitet-veličina za cca 30 minuta i gubiš original ako šalješ taj medij bez kopiranja, u svakom od tih slučajeva trebaš više od pola sata... najbrže je direktno kopiranje HDDa ili SD kartice no i to potraje kad su Gige u pitanju. Ako je pak u nekom .avi formatu potrebna je i konverzija. Ako se napravi računalo za tu namjenu, može biti 90 min za recimo 20 minuta prekodirano, ali to i košta. Tom vremenu dodaj cca 10tak minuta snimanja na medij (može istovremeno u letu..). Ali mislim da je svako vrijeme ispod 1-2 h za takve stvari prekratko -prerizično, jer se tad griješi.

Mislim da ti je SD kartica jedino prhvatljivo rješenje (i eventualno njeno kopiranje ako zadržavaš kopiju za druge potrebe). Većina 'popularnih' novijih kamera je upravo s karticom.

Neovisno koji format naručitelj želi (tebe traže na DVDu..), oni moraju imati mogućnost playanja s bilo čega u bilo kojem formatu (pa te netrebaju 'daviti' time).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem na brzim odogovorima.

Nemora biti u dvd formatu već samo fajlovi na dvd mediju. Vrlo sam dobro upoznat sa tom problematikom te dosta sam oko tog razmišljao zato i tu postam možda mi je nešto promaknulo. Da razmišljao sam i o tom feedanju ali to mi je pre komplicirano.

Kaj se tiće kamera koje snimaju na DVD odpada jer kao što sam rekao većina njih koristi jedan dvd za sat vremena snimanja. Ipak taj segment nisam previše istraživo ali budem pa ću vijeti možda ipak kaj ima zanimljivo.

Za kaj mi to treba:

U 4.hnl  i više potrebno je snimati utakmicu te neposredno nakon utakmice dati dvd/VHS medij sa utakmicom delegatu. To svi rade tako da snimaju utakmicu na VHS. To neželim zato što živimo u  21. stoljeću, neželim se zezati sa kazetama i analognom kamerom. Ali također onda kameraman i klub nemaju snimku te utakmice što znaći da moram snimati sa dvije da bi imao i ja snimku utakmce koju bi kasnije postavio na youtube te postavio također u arhivu kluba.

Do sad sam našao ideju tak da koristim malu 808 keychain kameru i pomoću logitech web kamere tako da su postavljene na servo motor. Taj servo motor upravljam RF daljinskim. Kvaliteta slike bi mogla proć(808 keychain kamera) ali ne škodi da bude kvaliteta malo bolja. Ova sa web camere je pre loša ali da se stavi neki malo veći objektiv....

Kvaka je u tom što ta 808 kamera 100 minuta snimi u 3 GB na SD karticu.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 12:08 (filip911).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ili mozes snimat s vga

ili 720 x 576

s nekih 3-5 mbps dobije se sasvim dobra slika

ne shvacajte salu ozbiljno
16 godina
filip911 kaže...

Nemora biti u dvd formatu već samo fajlovi na dvd mediju...

...

Kvaka je u tom što ta 808 kamera 100 minuta snimi u 3 GB na SD karticu.

snimiš na SD s kombinacijom kompresije-rezolucije da snimka ne bude veća od 4GB (koliko vidim to ti je 3GB za 100min, dakle možeš još cca 30% podići kvalitetu) i jednostavno na laptopu iskopiraš s SDa na DVD.. nadajući se da oni to mogu reproducirati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Imam pitanje ako ja snimam analognom kamerom. Dali je moguće da ja snimam te da u isto vrijeme slika ide preko video izlaza na neki recorder sa hardom ili pc. Znaći da ja imam sliku na malom lcdu kamere te da u isto vrijeme recorder snima ono što dođe na njegov video ulaz iz kamere.!!!

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 10:36 (filip911).

0 0 hvala 0
17 godina

Kamera mora imati odgovarajući izlaz, te dovoljno dugačak kabel da dođe do snimača.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice