Skupio sam nesto novaca i kupio bih si kameru.
U to se razumijem malo, zadnje sto sam procitao o tome je Baksin rad u BUG-u koji opisuje one dvije mini kamerice.
Htio bih nešto čvrsto, dakle, da nemam osjećaj da će da mi pukne u rukama. Htio bih da snimka bude dovoljno dobre kvalitete da je mogu puštati na HD Ready LCD-u s vise od metar dijagonale (46") i da izgleda dobro (ako može kao CSI Miami). Htio bih da ima onaj fokus što se može mijenjati u pola snimanja, znate ono, ja prinesem prst, a ona sama prebaci fokus na njega. Želio bih da ne izgleda kao da se vozim po makadamu i snimam iako sam sav u grču i držim kameru s obe ruke.
- Što se formata tiče, ako moram, ja ću konvertovati na PC-u.
- Što se povezivosti tiče, mora biti spojiva na PC i TV (HDMI ili onaj žuto-crveno-crni). TV bih nekako i pretrpio radi određenih kvaliteta slike islično.
- Što se snimanja tiče, ne znam. Na šta bi bilo isplativije? Kasete čini se ne dolaze u obzir. Memorijske kartice nisu skupe i lako se prenose. Treba mi savjet.
- Što se baterije tiče, je li bolje da ima litij-jonsku ili da one malecne mijenjam svakih pola sata?
Ako ima nešto jeftinije, a dobro i isplativo -preporučite. Ako ima nešto skuplje 200-300Kn, ali da taj novac pravi razliku koja će biti jasno vidljiva -preporučite.
Unaprijed zahvalan, budući Spilberg.