Word - landscape i numeriranje problem

poruka: 6
|
čitano: 18.383
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Problem je jednostavan, ali rješenje mi djeluje komplicirano jer ga neznam, pa molim neku dobru dušu da mi pomogne   {#}

Imam rad pisan u Wordu (office 2007 /10 /11) koji negdje na sredini treba imati tablicu.

Ta tablica je prilicno široka i trebala bi biti printana u landscape modu, ali tako da numeracija nakon printanja

ostane na istom mjestu kao i portrait modu.

Isto tako neznam kako staviti da mi samo ta stranica bude u landscape modu a ostale u portraitu.

Uz pitanje prilazem i slike jer moguce da sam se nešto krivo izrazio ili komplicirano opisao.

Ako tko može pomoci dobro bi došlo. Hvala unaprijed!!! {#} 
Pozzz!

Sada to izgleda ovako u posebnom dokumentu Sada to izgleda ovako u posebnom dokumentu
Ovako zelim da izgleda (sad sam to postigao da sam ubacio tablicu kao sliku što nije rješenje koje sam traži) Ovako zelim da izgleda (sad sam to postigao da sam ubacio tablicu kao sliku što nije rješenje koje sam traži)
Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 18:47 (alen-c).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nadam se da će ti ovo pomoći ...

Insert - Table ... napravi novu tablicu. Označi sva polja tablice .... Layout - Alignment - Text direction postavi na okomito.

1.e4 Best by test. ~ Bobby Fischer

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Word - landscape i numeriranje problem
Grognard kaže...

Nadam se da će ti ovo pomoći ...

Insert - Table ... napravi novu tablicu. Označi sva polja tablice .... Layout - Alignment - Text direction postavi na okomito.

Hvala na odgovoru, ali to bi znacilo da bi trebao cijelu tablicu radit ponovo tj nanovo namjestati brojke, razmake i ostalo.

Zanima me postoji li neko lakše i prakticnije rješenje.

Jedino prakticne što sam se dosjetio je da isprintam navedenu stranicu praznu samo s brojem stranice,

pa kasnije na isti list papira preprintam tablicu u landscape modu. Mislim to je neko rješenje, ali nije to to.

Za ocekivati bi bilo da tako ogroman i mocan paket poput Offica ima predviđenu neku radnju za takve slucajeve, zar ne?

Eto ako ima još netko kakvu ideju, samo nek javi! {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan

Postaviš kursoror na mjesto u dokumentu gdje treba biti vodoravno usmjerena stranica, pa pod "Izgled stranice" (Page Layout) -> "Prekidi" (Breaks ) odabereš "Slijedeća stranica" (Next Page).

Pritisneš Enter i ponovno umetneš prekid stranice.

Postaviš kursor između ova dva prekida stranice koja si umetnuo i   pod "Izgled stranice" (Page Layout) - > "Usmjerenje" (Orientation) i odabereš "Vodoravno" (Landscape).

Tablicu kopiraš i zalijepiš na ovu vodoravno usmjerenu stranicu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 20:12 (klimama).

0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Postaviš kursoror na mjesto u dokumentu gdje treba biti vodoravno usmjerena stranica, pa pod "Izgled stranice" (Page Layout) -> "Prekidi" (Breaks ) odabereš "Slijedeća stranica" (Next Page).

Pritisneš Enter i ponovno umetneš prekid stranice.

Postaviš kursor između ova dva prekida stranice koja si umetnuo i   pod "Izgled stranice" (Page Layout) - > "Usmjerenje" (Orientation) i odabereš "Vodoravno" (Landscape).

Tablicu kopiraš i zalijepiš na ovu vodoravno usmjerenu stranicu.

Nažalost ni to nije potpuno rješenje jer ostaju 2 problema:

1) brojac stranica se resetira i opet krece od prve na ideucoj stranici

2) sad imam landscape ali i numeracija stranice je u drugom kutu, a trebala bi biti na mjestu kao i kod portraita

Znam da malo davim, ali htio bi što preciznije rješenje. Naime nije za mene, a radi se o jednom magistarskom radu

koji se mora držati nekih pravila.

Kažem, za ispis cu se naci jer cu 2 puta printat na istom papiru, ali ako ce trebat davat profesoru verziju u digitalnom obliku,

onda cu morati staviti sliku, a negativna posljedica toga je što se nece moci editirati i biti ce manje kvalitete. {#}

Nije valjda da u M$   nisu previdjeli takvu situaciju ili da se nitko nije susreo sa slicnim problemom, tj.potrebom?

17 godina
moderator
alen-c kaže...
1) brojac stranica se resetira i opet krece od prve na ideucoj stranici

Kod numeriranja, odnosno oblikovanja broja stranice, imaš opciju da nastavlja od prethodne sekcije (Continue from previous section).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice