Zanima me dali postoji neki program preko kojega bi odjednom mogao poslati e-mail na 1000 adresa,naravno da je free.Pretrazivao sam net ali bas i nisam nesto nasao.Koristim gmail pa mozda netko zna neki program.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moras jako paziti oko toga, jer ce ti vrlo vjerojatno sys admin mail servera banati racun. Pogotovo gmail ima jako stroga pravila.
Takve stvari se radi na vlastitoj domeni/mail serveru, u dogovoru sa administratorom.
Gmail dozvoljava 500 e-mailova u 48 h,koliko sam razumio da sam danas poslao 500 e-mailova i da vise ne mogu niti jedan sljedecih 48 h.
Na to su svi osjetljivi... pogotovo hostinzi koji mogu dobit po prstima radi ludih korisnika...
Kad dodjes na blacklistu treba se slomit dok se skines sa nje... zato pametno i oprezno sa mailovima.
Ja dok sam bio lud i mlad sam pisao mailbomber... ugl. slao sam preko t-coma :) i ugasili su mi account :)
To se radi tako da si složiš / kupiš program za mailanje koji će ti to raditi polako tijekom jednog ili više dana... Po nekoliko mailova u minuti, pa pauza koja minuta. I onda ponovo par mailova, pa pauza... I tako dok ne prođe kroz cijelu listu. Ako misliš slati sve ODJEDNOM doći ćeš VRLO brzo na black liste a onda možeš zaboraviti na bilo kakvo mailanje.
Na takav nekakav program sam i mislio da ima nesto gotovo vec nemora slati sve odjednom nego recimo tisucu e-mailova u 2 dana.Dali postoji takav nekakav program vec gotov i koji je free.
Moras jako paziti oko toga, jer ce ti vrlo vjerojatno sys admin mail servera banati racun. Pogotovo gmail ima jako stroga pravila.
Takve stvari se radi na vlastitoj domeni/mail serveru, u dogovoru sa administratorom.
-ne čitaš savjete?
Na takav nekakav program sam i mislio da ima nesto gotovo vec nemora slati sve odjednom nego recimo tisucu e-mailova u 2 dana.Dali postoji takav nekakav program vec gotov i koji je free.
-naravno da postoji, dovoljna je skripta (zato nema u googleu..) ali nije problem u programu nego u spamu i zabrani.
Banat će te, ne brini. Ma skripti, ali ti to nema smisla.
Banat će te, ne brini. Ma skripti, ali ti to nema smisla.
Zapravo - ovisi. Zvao sam prije 1-1.5 god sve veće ISP-ove u Hrvatskoj da provjerim njihov stav prema tome i to izgleda otprilike ovako: ako se korisnik nakon čitanja pravila korištenja i sl. odlučio prijaviti na Newsletter (bilo preko web formulara ili papirnatim ugovorom) i ako u samom Newsletteru imaš link za odjavu, onda je sve by-the-book. Ako spammaš "random" e-mail adrese i/ili nemaš link za odjavu - šanse su prilično velike da ćeš imati problema.
Nisam siguran da se gleda broj mailova u kratko vrijeme... npr mi u firmi imamo godisnje invoiceove / racune za n-tisuca korisnika koji se salju svaki dan i borbu borimo da nas google ne zblokira...
Nisam siguran da se gleda broj mailova u kratko vrijeme... npr mi u firmi imamo godisnje invoiceove / racune za n-tisuca korisnika koji se salju svaki dan i borbu borimo da nas google ne zblokira...
Obično se na dobro namještenim sustavima gleda više faktora: broj e-mail adresa u To/CC/BCc poljima, količina e-mailova u nekoj jedinici vremena, broj rejectanih mailova (nepostojeće e-mail adrese, nepostojeće domene i sl.) u nekoj jedinici vremena itd. itd. Kombinacija ima doista raznih (što prvenstveno ovisi o mogućnostima samog mail servera i pripdajuće softverske infrastrukture). No iskustvo mi je nekako ipak pokazalo da je najbolje to pustiti da se lagano odvrti ako imaš više tisuća e-mail adresa na koje nešto mora otići... I još jedan mali savjet: najbolje je listu e-mail adresa složiti tako da ju randomiziraš po domenama (svojevrstan LB prema mail serverima za domene iz popisa). Tako ti se neće dogoditi da ti ode 100 mailova na jednu domenu odjednom - što također dosta spam filtera ne voli pretjerano.
Na to su svi osjetljivi... pogotovo hostinzi koji mogu dobit po prstima radi ludih korisnika...
Kad dodjes na blacklistu treba se slomit dok se skines sa nje... zato pametno i oprezno sa mailovima.
Ja dok sam bio lud i mlad sam pisao mailbomber... ugl. slao sam preko t-coma :) i ugasili su mi account :)
Dok si bio mlad i lud. A sad si samo lud? ;)
josipe, ja sam tvoj mail dobio, ali ga je gmail odmah premjetio u spam
Obično se na dobro namještenim sustavima gleda više faktora: broj e-mail adresa u To/CC/BCc poljima, količina e-mailova u nekoj jedinici vremena, broj rejectanih mailova (nepostojeće e-mail adrese, nepostojeće domene i sl.) u nekoj jedinici vremena itd. itd. Kombinacija ima doista raznih (što prvenstveno ovisi o mogućnostima samog mail servera i pripdajuće softverske infrastrukture). No iskustvo mi je nekako ipak pokazalo da je najbolje to pustiti da se lagano odvrti ako imaš više tisuća e-mail adresa na koje nešto mora otići... I još jedan mali savjet: najbolje je listu e-mail adresa složiti tako da ju randomiziraš po domenama (svojevrstan LB prema mail serverima za domene iz popisa). Tako ti se neće dogoditi da ti ode 100 mailova na jednu domenu odjednom - što također dosta spam filtera ne voli pretjerano.
Nazalost posto se salju racuni za hosting, napomene o zavrsetku hostinga mjesec, tri tjedna, dva tjedna, tjedan i na dan isticanja nije moguce "kombinirati" kada se salje... Salje se svaki dan, ali ne tisucu odjednom, nego samo mailovi za one usluge koji isticu za gore navedene periode.
Dok si bio mlad i lud. A sad si samo lud? ;)
Sad sam samo mlad :)