Koji AutoCad ili alternativu da nabavim?

poruka: 10
|
čitano: 6.629
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Poštovani,

Trebao bi mi alat tipa AutoCAD zbog izrade nacrta za nekoliko projektnih zadataka.

U biti, htio bih ponoviti rad u njemu i poboljšati znanje koje sam zaboravio od kolegija Inžinjerska grafika i dokumentiranje.

Koju verziju AutoCAD-a mi je najbolje nabaviti i koristiti; 2004, 2006, 2007 ili 2009?

U biti 2004 je prastara, 2007 je poboljšana 2006, a 2009 je potpuno drukčijeg dizajna.

Vjerujem da bi mi 2009 radila kao na faksu 2006ica na kompovima P3 800 s 256MB Ram.

Moje konfiguracije:

Prijenosnik koji je uvijek uz mene: Core Duo T2300, 2GB DDR2 667, Mobility x1600, 100GB, 14.1"

Stolni doma: Athlon XP 3200+, 1GB DDR400, Radeon x1650, 160GB, 22" Samsung 2253BW.

Na oba računala nalazi se Vista Ultimate.

Ima li možda neka besplatna alternativa koja bi radila na Visti i nebi zauzimala diskovnog prostora kao AutoCAD?

Kakvo je pak stanje AutoCAD s Linux-om jer planiram priječi na njega?

Zahvalan,

191x7

Piratstvo je grozna stvar! Kako netko može drugima pljačkati brodove?! Nedozvoljivo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

2007 best choice

www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

AutoCAD 2006 ili 2007. Ja bih ti preporučio prije 2007. jer je malo bolji od 06'

Osobno radim u 2006-tici i 2007-ci.

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:23 (Bellatrix).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se verzija 2008 pokazala kao najbolja.

Što se tiče Linuxa, koliko mi je poznato, ne postoji AutoCAD za njega, već samo neke alternative, koje nisu usporedive (po mogućnostima) s AutoCAD-om.

Za besplatne alternative upotrebljive na Visti ne znam.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji AutoCad ili alternativu da nabavim?

Kako zamračim kad vidim komentare bez ikakvih argumenata ičeg...EDIT: u medjuvremenu uletila 2 posta ispred mog dok sam ovo piso, odnosi se ovo na 2gi post u temi. NHF stari ali mogo si covjeku objasnit zasto, pa da mu je lakse odlucitNamigiva

Probao sam ih sve redom kako sam krenuo na fax: 2006 (prije faxa tu sam ucit krenuo) - 2007, 2008, 2009 i 2010. Sada sam na 2010.

Da obrazlozim svoj izbor. Do 2008 sucelje je isto, pomalo dosadno i suhoprano, ali vrlo funkcionalno. Dugo sam crto u 2008. jer mi je najbolje legla upravo ta verzija. Kada je izala 2009. odma sam odlucio isprobat. Sucelje je kompletno redizajnirano ali mi nije sjelo. Falilo je alata i opcija a nije mi se dalo prckat po tome. Sada sam na 2010. i odusevljen sam, ima nekih funkcionalnih poboljsanja unutar samog programa. Sucelje je jos doradjeno, zadržan je dizajnerski smjer iz 2009te godine ali je dodano alata i izbor pomocu jednostavnog izbornika da li zelimo klasicno / moderno ili kakvo vec sucelje. Jedna stvar koja me oduševila je kod komadne area sada kada biramo tocke koje cine povrsinu koju mjerimo pokazuje se jasno oznaceno (obojano) podrucje koje mjerimo, nema vise onog "jao koji sam kut zadnji kliknuo" sto se meni dogadjalo Smijeh Isto tako (ne znam jel sam lud) ali nakon 2009. nekako je slika čišća, oštrija. Mozda je mi se samo čini ali nekako imam takav dojam. Preporučam ti 2010. ako ti se svidja novi dizajn, doduše u svakom slucaju 2010. Samo imaj na umu da crtezi u 2010. nisu kompatibilni sa onim starijim verzijama pa pripazi kad saveas file. Namigiva Ako ti se ne dopada novo sucelje i dizajn ostani na 2008. koji je po mom iskustvu najzaokruzeniji od ovih starijih. Svaka verzija CADa donese nesta novo i meni je svaka iduca bolja (osim 2009. koja mi nekak nije sjela iako sam radio u njoj do izlaska 2010.)

Imam laptop sa T5600 i 2GB rama. I 2009. i 2010. rade bez imalo beda. Ne vidim zasto bi ti radilo sporije nego prijasnje verzije. Ako nista drugo ja samo vidim pozitivni pomak u brzini s svakom novijom verzijom

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:30 (mislav_01).
16 godina
neaktivan

@ mislav_01 jel ti znaš koliki su system requirementsi za AutoCAD 2010?

Gledaš li ti čovječe koliki su kod njega? Još ima vistu!

2010 treba minimalno 2GB RAM-a i Dual-core CPU 2GHz u 3D crtanju još više!! Dakle neće do božića uspjeti iscrtati taj plan, još ako je neki kompleksniji!

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:38 (Bellatrix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji AutoCad ili alternativu da nabavim?

Ah my bad procitao sam samo za laptop...A onda ostani na 2008. Na mom laptopu koji je nesta jaci sve radi ko podmazano. Barem ono za sto meni treba a to su arhitektnoski nacrti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:39 (mislav_01).
17 godina

Nisam znao da je izašla verzija 2010. Nije ni čudo kad ne pratim razvoj te aplikacije.

Moram priznati i za 2008 nisam znao. Sad se pitam postoji li i 2005 verzija...

Moja teta, koja je ovlašteni inžinjer građevine i jako puno crta u AutoCad-u, stavila je na laptop na kojem sam joj ja sredio windowse i AutoCad 2007 i 2009. 2007 jer u njemu radi na poslu, a 2009 jer na poslu može birati hoće li prijeći na nju ili ne.

Na HP 6735s (Turion X2 2GZh s 2GB DDR2 800MHz, Radeonom 3200 i hardom od 160GB) verziji 2009 treba dosta dugo da se pokrene

dok se 2007 diže u trenu. Kaže da joj se uz to 2009 ni ne sviđa jer se ne može snači (nije ni čudo jer ne zna engleski).

Maoj laptop slabiji je od toga, dakle meni ne treba čekanje pri pokretanju.

Znam da svaka nova verzija ima puno noviteta, ali one osnovne stvari se uglavnom ne mjenjaju.

Mislim da ću ipak staviti 2007; možda čak 2006 jer sam u njemu jedinom radio a i manje diska zauzima.

Najbolje bi mi pasao neki besplatni koji bi zauzimao manje diska i bio odzivniji.

Piratstvo je grozna stvar! Kako netko može drugima pljačkati brodove?! Nedozvoljivo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

koristim 2k7 već nekih godinu i pol

probao sma 2008 i 9 i puno su mi prazniji i sporiji ( a nikaj novo ne nude osim sučelja)

2007 ima sve kaj ti treba za školu/faks

meni na poslu (za projektiranje i prepravke/čitanja projekata) je sasvim savršen...

www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na prijenosniku možda će mu biti ok, ali to je knap a još uz to neće valjda crtati na 14.1" monitoru? Meni malo moj od 21" a kamoli taj sićušni monitor od prijenosnika.

Dakle pretpostavio sam da će crtati na ovom Desk PC-u a s njim taj CAD neće raditi!

EDIT: imam malo problema s pisanjem... štopa forum

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:43 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice