Inventura skladišta - Software

poruka: 2
|
čitano: 3.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Inventura skladišta - Software

Poštovani,

trebao bih neko rješenje za vođenje skladišta IT opreme + barcode skener, neznam kako da uopče potražim neka rješenja.

Ali ukratko da opišem što bi mi trebalo.

Dođe nova oprema u skladište, napravim QR kod sa svim informacijama o artiklu (ime artikla, datum nabave, konfiguracija itd...), takve barkodove zalijepim po kutijama i onda barcode skenerom sve proskeniram, te se svi podaci upišu u neki sustav/program (bazu) gdje mogu gledat sve informacije zapisane u QR.

Također je prednost ako se iz jednog takvog sustava mogu generirati dokumenti za izdavanje opreme, gdje bi se automatski za izdani artikl u bazi promjenilo stanje (npr. iz Novo u Izdano)

Neznam da li sam dobro opisao što mi treba, pa vas molim pomoć bar oko toga na koji način da potražim nešto slično mojim potrebama.

trenutno inventuru opreme vodimo u Excel tablici, ali htio bih cijeli poslovni proces malo automatizirati i pojednostaviti (trenutno svaki put kada izdamo opremu, moramo ručno u Exselu promijeniti stanje opreme, i ručno unositi sve atribute nove opreme)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Inventura skladišta - Software

Ne znam da li je još aktualno, ali vidim da ti do sada nitko nije ništa odgovorio.

Prvo pitanje je zašto QR kod? Njegova prednost je što u njega možeš upisati puno podataka, ali za upotrebu u skladištu ima i mana. Osnovna je da ga trebaš čitati s male udaljenosti.

Osim toga, svako bi trebao koristiti "GS1 QR" (vidi link //www.gs1.org/barcodes/2d).

Druga mogućnost je da koristiš 1D bakodove (vidi link http://www.gs1.org/barcodes/1d-general-distribution).

Ako želiš automatizirati skladišno poslavanje treba ti pravi skladišni program (npr. vidi na tražilici upite "barkod skladište", "barkod skladište inventura" ili "skladišno poslovanje barkod").

Drugo bitno pitanje je da li će ti naljepnice biti na suhom i da li će ih netko dodirivati jer se ispis s običnih printera lagano zamrlja i briše.

Ako je odgovor na neko ova dva pitanja potvrdan onda ti treba specijalizirani pisač za barkod naljepnice.

Treće pitanje je, kako želiš čitati barkodove? Ako će sve proći pored nekog stola/pulta onda možeš koristiti barkod čitač spojen na USB, ako
ti treba radijus kretanja od max 10 metara možeš uzeti bežični barkod čitač, ali ako ti treba veća udaljenost i sloboda kretanja onda moraš uzeti mobilini barkod terminal
(WinCE ili Android prenosno računalo s ugrađenim barkod čitačem). Alternativa je i mobitel koji barkod snima kamerom (ali to je puno sporije i nije
za preporučiti osim za ako se barkodovi rijetko čitaju i nikome se ne žuri).

Ovo su bazična pitanja na osnovu kojih ti netko može predložiti neko konkretno rješenje i pripremiti barem preliminarnu ponudu.

ncole
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice