Full screen u Excelu

poruka: 7
|
čitano: 2.664
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Full screen u Excelu
pitanje

Kako da u MS Officeu '07 natjeram excell na full screen? Preko view-> full screen ostaje traka na vrhu sa nazivom book 1 i gumbima za minimiziranje / zatvaranje prozora = nije full screen.

Uglavnom, želim da mi to što radim u excelu izgleda kao da nije u excelu. Možda bi pomoglo prčkanje po registryju kako bi promijenio naziv te trake sa book 1 na nešto drugo. (Jednom sam promijenio tu traku za Explorer, ali ovo nemam pojma gdje pronaći.)

Zahvaljujem...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Full screen u Excelu

Evo jedne ideje. Idi u options od monitora i razvlači sliku vertikalno dok se ne skloni ono što ti smetaSmijeh

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Full screen u Excelu
autorov komentar

zapravo sam o tome razmišljao kao o nekom krajnjem riješenju, Belji se, ali ako može nešto softverskije...Smijeh

17 godina
badmad kaže...

zapravo sam o tome razmišljao kao o nekom krajnjem riješenju, Belji se, ali ako može nešto softverskije...Smijeh

Ima, barem mislim da je to to sto trazis.

Reci cu ti za XP i office 2003 na hr, jer sam na poslu, i jedino to imam. :D ako uspijem doci do sefovog, da probam na Visti javit cu.

Idi desnom tipkom na start pa svojstva (propertise) onda programska traka (taskbar) i tu oznaci automatski sakrij programsku traku.
znaci cim ti mis nije na traci ona se sakrije i prozor ti se prosiri do kraja dole.
a sto se excela tice, ides ono pogled (view) pa puni zaslon (neznam: full screen?) i ostane ti samo alatna traka gore, u 2003 mozes je uzeti i povuci, probaj i u 2007, znaci uzmes traku i povuces, vuci je negdje u stranu, ali ne do kraja jer ce se opet zaljepiti, nego da sakrijes koliko toliko. toliko trenutno od mene.

EDIT:
E ovako, nasao sam, otvoris excel, mislim ono sto trebas, zatim Alt+F11, otvori ti se Visual Basic, tu zaljepis:

Private Sub Workbook_Activate()
    On Error Resume Next
    With Application
        .DisplayFullScreen = True
        .CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = False
    End With

End Sub

tipka F5 i excel ja sakrio Menu bar.

kad zavrsis opet Alt+F11 i pobrises taj kod upises:

Private Sub Workbook_Deactivate()
    On Error Resume Next
    With Application
        .DisplayFullScreen = False
        .CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True
    End With

End Sub

opet F5 i excecl se vratio.

Isprobano i radi na Office 2003.
Radite na svoju ruku, ne odgovaram na eventualno nastalu stetu ;D

P.S. Nadam se da je to ono sto si trazio.
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 10:17 (goodye).
17 godina
moderator

Zgodno. Medjutim, to se tako ne radi - pa sam kod malo preradio:

Sub FullScreen()
    On Error Resume Next
    With Application
        .DisplayFullScreen = Not .DisplayFullScreen
        .CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = Not .DisplayFullScreen
    End With
End Sub

Ovaj makro jednostavno "izvrce" stvar, znaci ne trebaju dva makroa. Ako je Excel u punom ekranu prebacit ce ga u obicni pogled, a ako nije, prebacit ce Excel u puni ekran. Makrou se samo doda tipkovnicka kratica (eventualno ga se stavi kao gumbic u traku s alatima - no to ne koristi kad je Excel u punom ekranu jer tada ne mozemo do tog gumbica) i to je to. Namigiva

17 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala na trudu ali ovo funkcionira u office '03, u '07 neće.

17 godina
mbaksa kaže...

Zgodno. Medjutim, to se tako ne radi - pa sam kod malo preradio:

Sub FullScreen()
    On Error Resume Next
    With Application
        .DisplayFullScreen = Not .DisplayFullScreen
        .CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = Not .DisplayFullScreen
    End With
End Sub

Ovaj makro jednostavno "izvrce" stvar, znaci ne trebaju dva makroa. Ako je Excel u punom ekranu prebacit ce ga u obicni pogled, a ako nije, prebacit ce Excel u puni ekran. Makrou se samo doda tipkovnicka kratica (eventualno ga se stavi kao gumbic u traku s alatima - no to ne koristi kad je Excel u punom ekranu jer tada ne mozemo do tog gumbica) i to je to. Namigiva

Da, ali posto je najveci problem pristupiti tom gumbicu dok je excel u full screen-u onda sam stavio dva za paljenje i gasenje da zna sta radi.

Good work!
sada jos za 2007 napravi, jer ja nemam 2007. 2003 rules :D
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice