Corel - problem s fontovima

poruka: 5
|
čitano: 5.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koristim CorelDRAW Graphics Suite X3 na Visti 64-bit Ultimate.

Javlja mi se problem s fontovima. Naime, oko 3000 fontova sam instalirao unutar Font Navigatora i događa se da kad otvorim neki gotovi rad, otprije sačuvan, Corel ga prikazuje s krivim fontom. Ne onim s kojim je rađeno (i koji je instaliran), već ga zamijeni s nekim drugim (svaki put neki drugi). Probao sam ih više puta instalirati, ali problem i dalje ostaje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Corel - problem s fontovima

Jesi siguran da si ga instalirao a ne samo... aktivirao...

Kopiraj ga sam rucno u mapu Fonts u Windows direktoriju

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Da, svi su fontovi instalirani.

Inače, nije predviđeno da se svi fontovi instaliraju u Control panel/Fonts (=Windows\Fonts), jer nije potrebno opterećivati sustav sa toliko fontova. Preporučljivo je u Windowsima imati ne više od 1000 fontova. Zato postoji Corelov Font Navigator. I u njemu imam preko 3000 fontova, ali Corel kao da ih ne raspoznaje.

Inače, na drugom računalu ovo radi besprijekorno. Na njemu je isto Vista, ali 32-bitna. Ne znam ima li to kakve veze, jer Corel je podržan i na 32 i na 64-bitnim Windowsima.

Postupak instalacije bio je identičan i radi se o originalnom softveru.

Zato mi nije jasno zašto radi probleme.

Ako ima netko tko koristi ovaj softver, molio bih da iznese svoja iskustva.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da grijesis.. jer corel instalira te fontove putem shortcuta u font folder - provjeri za svaki slucaj...

font navigator je najbolje korisitit kao katalog, te kada otvaras nesto onda te tak i tak na pocetku corel upozori da mu fali font i s kojim ga zelis nadomjestiti, tj. cak iz navigatora povlaci neinstaliran font....

drugo, uvijek postoji mogucnost da se navigatoru "zblesiarla baza" znaci kad listas fontove pa ti za preview nekog fonta povlaci neki xyz font... sto se rjesava brisanjem baze od navigatora te ponovno "upucavanje" fontova u istog

--- ako se oces svadjati samnom, onda si nadji nekg drugog
17 godina
suncek kaže...

mislim da grijesis.. jer corel instalira te fontove putem shortcuta u font folder - provjeri za svaki slucaj...

font navigator je najbolje korisitit kao katalog, te kada otvaras nesto onda te tak i tak na pocetku corel upozori da mu fali font i s kojim ga zelis nadomjestiti, tj. cak iz navigatora povlaci neinstaliran font....

drugo, uvijek postoji mogucnost da se navigatoru "zblesiarla baza" znaci kad listas fontove pa ti za preview nekog fonta povlaci neki xyz font... sto se rjesava brisanjem baze od navigatora te ponovno "upucavanje" fontova u istog

Da, o tome i ja pricam... znaci font navigator radi na principu da dok je ukljucen ili za nekakav vremenski period "aktivira" taj font, odnosno on izgleda kao da je instaliran. Nakon sta se FN zgasi ili prodje neko vrijeme taj font vise nije instaliran. Jesi pokusao sa nekim drugim font managerom?

Btw 1000 fontova u windovsima nije preporuka, fontovi usporavaju za poludit... Zato se koriste font manager, radis sa dva tri fonta, instaliras ih ili "aktiviras" (neznam kako se to zove pa ovako stavljam), kad zavrsis maknes i bok!
I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice