AutoCad i mash

poruka: 10
|
čitano: 2.196
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AutoCad i mash

Pozdrav!

Imam jedno pitanje iz AutoCada. Naime, koristim jedan drugi program koji može uvesti CAD fileove. U njem radim 3D modeliranje. Ali kad uvozim (.dxf- samo se on može uvesti) kaže mi da ne postoji nikakav 3D mash koji bi mogao uvesti! E, kako da ja dodam taj 3D mash (šta je to?) u AutoCad-u,pa da ga kasnije uvezem u drugi program?!

Jer znanje treba da bude besplatno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AutoCad i mash

Hm... da li ti u AutoCAD-u samo radiš 2D crteže i njih pokušavaš importirati u tu neku aplikaciju? ako da, onda ta aplikacija očigledno nezna baratati sa 2D nacrtima, pa te zato trazi MESH, oliti neki 3D objekt ... kojeg u slučaju 2D nacrta ... nema.

16 godina
neaktivan

Ima neki način da iz 2D .dwg-a dobijem 3D? Mislim da sam čuo da je to moguće... Ili?

16 godina
neaktivan

U kojoj aplikaciji radiš sam 3D dio modeliranja?

Jer zašto jednostavno sve ne odraditi u aplikaciji u kojoj radiš 3D ?

16 godina
neaktivan

Rađeno AutoCad-u, a toga ima previše, i trebalo bi mi u 3D... Ako je moguće...

16 godina
neaktivan

hm... Pa u AutoCAD-u možeš raditi 3D modele ... ako nije nešto prezahtjevno naravno

16 godina
neaktivan

Znam, mogu. Pazi sad. Dali smo neke 2D slike građevinskog profila. Oni nam vrate 3D crtež i rendanu sliku. Kako?

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Znam, mogu. Pazi sad. Dali smo neke 2D slike građevinskog profila. Oni nam vrate 3D crtež i rendanu sliku. Kako?

pa svaki malo bolji 3D modelar će ti prema referentnim crtezima za chas napraviti 3D model, pogotovo ako se radi o nekim jednostavnim stvarima....
Uvijek možeš ubaciti 2D nacrt kao background i raditi prema njemu ....

Osobno u AutoCAD-u nisam radio godinama, nego koristim Rhino, ali ... AutoCAD je sposoban za 3D modeliranje ... iako nije toliko jednostavno kao u aplikacijama koje su namijenjene bash tome.
17 godina
neaktivan
AutoCad i mash

rješenje ti je uzet to i nacrtat 3d u catia-i (pretpostavljam da radiš s njom), jer taj 2d možeš ubacit u catiu samo kao drafting(2d)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E je*em ga, kako sam glup... Mi smo njima dali presjek profila... Onda samo extrude i eto ti modela! Bilo kako bilo, hvala najljepša!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice