Zanima me kakva su vam iskustva sa Western digital caviar 1TB, 750 GB, 500GB hardovima ??
Kolke su im brzine citanja i pisanja ?
Kojeg je bolje kupiti i koje su im performanse ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kazu da su Samsung F3 najbolji...
Mene zanima sve o ovome sta sam napiso a ne to tom tvom samsung da me zanima koji je najbolji onda bih napiso ime posta najbolji hard do ....... kn i to je to
sa WD caviar black diskovima nećeš pogriješit,vrhunski
ja imam 5000AAKS caviar blue,disk je dobar samo šta se čuje,win 7 valjda stalno nešto kešira
sta niko vise nista nezna o tim hard diskovima ????
ajde ljudi pomagajete velika je dilema
WD diskovi idu green,blue,blek....blek je najbrži,čuje se i grije ali naravno sve u granicama...ja bi ga uvijek uzeo..stvaiš neki vent na njega i na gume i leti!
ja imam wd black od 1 tb i super sam zadovoljan njime nemam pojma kako je kod drugih ali kod mene se necuje,ali to dali ce se cuti ovisi jako puno o kucistu a i o kolicini ram memorije
neces pogrijesiti ako ga kupis .dobijes 5 god garancije i jedan od najboljih mehanickih diskova do sad
ja imam wd black od 1 tb i super sam zadovoljan njime nemam pojma kako je kod drugih ali kod mene se necuje,ali to dali ce se cuti ovisi jako puno o kucistu a i o kolicini ram memorije
neces pogrijesiti ako ga kupis .dobijes 5 god garancije i jedan od najboljih mehanickih diskova do sad
količini rama?wtf?!?!
Isto imam black od 1 TB i super zadovoljan!
Niti se cuje niti se nesto posebno grije.
količini rama?wtf?!?!
ako imas malo rama disk ce stalno nesto mljeti,ako imas dovoljno rama nece biti tolike potrebe da disk radi i manje ces ga cuti
količini rama?wtf?!?!
ako imas malo rama disk ce stalno nesto mljeti,ako imas dovoljno rama nece biti tolike potrebe da disk radi i manje ces ga cuti
ja imam 4gb pa mi svejedno stalno melje
količini rama?wtf?!?!
objasni mi to...nerazumijem...prvi glas za tako nešto
sta se tu ima objasnjavati,kad imas malo rama disk stalno mora nesto ucitavati recimo dok igras igru ili tako nesto.ja sam jedno kratko vrijeme imao samo 512 mb rama i win 7 jer sam ostale rame posudio dvojici prijatelja i disk je mljeo ko da kukuruz melje taj wd black
kad su mi stigla 4 gb rama disk se gotovo i ne cuje.
manje rama = disk ima vise posla=vise buke ne kuzim sto je tu tesko za skuziti.na kraju krajeva tko god hoce moze probati ostaviti samo 1 gb rama i vidjeti ce da ce se disk vise cuti
sta se tu ima objasnjavati,kad imas malo rama disk stalno mora nesto ucitavati recimo dok igras igru ili tako nesto.ja sam jedno kratko vrijeme imao samo 512 mb rama i win 7 jer sam ostale rame posudio dvojici prijatelja i disk je mljeo ko da kukuruz melje taj wd black
kad su mi stigla 4 gb rama disk se gotovo i ne cuje.
manje rama = disk ima vise posla=vise buke ne kuzim sto je tu tesko za skuziti.na kraju krajeva tko god hoce moze probati ostaviti samo 1 gb rama i vidjeti ce da ce se disk vise cuti
Ili jednostavno isključiš virtualnu memoriju pa neće mljet iako to nikad nisam iskusio,al ajd dobro.
Da, vi govorite o page-file-u koji se koristi kao virutalni prostor dok ponestane fizicke memorije RAM-a... Ovaj... nisam vam dosao drzat predavanje o tome nego rec da sam i ja zadovoljan Black-yem... Istina da je malkice preglasan, ali sve u normali i grije se 2° vise od Hitachi-jeveg HDD-a.
Imam caviar black 640 Gb i zadovoljan sam, ne čuje se, ne grije i brz je, ako kupuješ preporučujem ovaj umjesto 500 Gb, brzina ista, prostor veći, tek od ovog modela na gore malo padaju performanse...
Ja imam Caviar Blue 500 GB i prezadovoljan sam, brzina mu je odlicna, tako da s Caviar Black neces sigurno pogrijesit
Evo konkretno iz jedne druge teme, moj hard.
HDD: Western Digital Caviar Black 500GB/32MB/7200 (WDC WD50 01AALS-00L3B2 01.0)
Average read: 97.5 MB/s
Random acces: 12.5 ms
Burst speed: 229.6 MB/s
Mislim da nećeš pogriješiti sa ovim HDD-om. Stvarno odličan buy. Što se tiče buke, mislim da i nije toliko bučan, ako baš obraćaš pozornost na to čuješ ga da melje tu i tamo ali ništa strašno. Nemam problema s tempama puše mi vent na njega.