gledam si koji hard uzet za gejmanje, ne treba mi pertjerano prostora jer imam eksterni i naletio sam na ovo cudo pa me zanima jel tko imao takav ili nesto slicno??
gledam si koji hard uzet za gejmanje, ne treba mi pertjerano prostora jer imam eksterni i naletio sam na ovo cudo pa me zanima jel tko imao takav ili nesto slicno??
Ako ti je bas za igranje mozda bi trebao gledati Caviar Black jer Green izvedba ne vrti ploce na 7200rpm nego 5400rpm,
a black je margialno skuplj, mozda ne bi bio los neki od ovih novih Samsungova Spinnpoint F3 serije, jer citam samo dobro o tim
diskovima a i koristi jednu plocu od 500GB umjesto dvije od 250GB kao u WD-a ali opet za sada ga samo ima s 16MB kesha.
mislim da ti green radi na 7200 rpm, ali mu se rotacija ploča korigira prema opterećenju (može se spuštati da se štedi energija).
Green,kao što mu i sav naziv govori je eco-friendly,odn.energetski štedljiv.Black ima jače performanse,ali je bučniji.Ali,čuo sam od par ljudi da i nije toliko bučan,razlika od Greena je neznatna,par dB,tako da je za gaming,Black definitivno bolji izbor.
Uzmi WD Caviar Black ....evo linka http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=WD5001AALS i povoljan je a uz to brzi 10-25%.
hvala na pomoci uzet cu onda taj black
mislim da ti green radi na 7200 rpm, ali mu se rotacija ploča korigira prema opterećenju (može se spuštati da se štedi energija).
Bez obzira što se korisnik odlučio za black seriju i što je ovo sada već OT, samo da napomenem za green seriju i za buduće korisnike i znatiželjnike da ta serija radi na 7200rpm kada je to potrebno, dakle u nekom full radu i opterečenju, ali kada kao korisnik radite nešto nezahtjevno onda se automatski regulira i do 5400rpm, a sve u vidu uštede, ja imam takvog od 1Tere i stvarno sam zadovoljan, a što se tiče zvuka izuzetno je tih !!
Ako ti je samo za gaming onda ti netreba više od 500 gb ,jedino ako nećeš raditi nešto pored toga...