Pozdrav,imam wd green 2tb u kompu i svi znamo da oni imaju varijabilnu brzinu ploće i mogućnost sleep moda,tj da prestanu vrtit ploću kad nisu aktivni,e sad meni je taj green za storage dakle trebao bi se palit samo ako mi treba neki film ili nešto glazbe s njega, a to je možda 20% vremena, e sad žaj mi je da si nabiva radne sate i troši struju bez veze, u windows power menegmentu sam postavio turn off inactive hard drives after 1 minutes, međutim otvorim task meneger,idem na resource monitor, gledam aktivnost diska i stvarno stoji na 0% cijelo vrijeme ,nista ga ne koristi,međutim kad stavim ruku na njega osjetim da se još uvjek vrti,a i temperatura mu ostane na 30 što nema logike jer bi se trebao ohladit na sobnu temp ako se ne vrti,u ćemu je problem, neki se žale da im greenovi smetaju s time što stalno idu na sleep a ja svoga ne mogu natjerat?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko znam nepostoji geen, ja znam za Green.
OT:
Da li si siguran, da i kada je u sleepu se prestaje vrtiti?, nekako mi na to vuče, mada ne znam što bi vrtio, ako ne čitam/pišem.
Koliko znam nepostoji geen, ja znam za Green.
OT:
Da li si siguran, da i kada je u sleepu se prestaje vrtiti?, nekako mi na to vuče, mada ne znam što bi vrtio, ako ne čitam/pišem.
ma pita sam profesora iz informatike, reka mi je da su napravljeni tako da nikad ne prestaju vrtit, spreme glavu,uspore plocu ali s obzirom da kod diskova s toliiko ploca prolazi i do 15sec dok se ploce zavrte sa 0 na 7200 rpm a i da je štetno za elektromotor ako se to stalno radi, ali nije problem, racuna sam, ako mi komp radi 24/7 300 dana u godini, maka sam 65 radi ljeta itd... disk ce mi oko 7000 sati godisnje napravit, sta znaci da bi ga bilo red poslat u penziju tamo za 3 godine, a to mi je prihvatljivo,trenutno ima 1800h :D
Reci ti profesoru da nema pojma! znam 100% za WD 2TB Green da kada ode u "idle" sigurno se prestaje vrtiti, provjereno.
Reci ti profesoru da nema pojma! znam 100% za WD 2TB Green da kada ode u "idle" sigurno se prestaje vrtiti, provjereno.
Meni se i blue prestane vrtit, pa onda kada pokreneš nešto se upali i ubrza kao avion.
a kako si ti to provjerio da se prestane vrtit, otvarat ga ne mozes jer ces ga unistit?
Meni se i blue prestane vrtit, pa onda kada pokreneš nešto se upali i ubrza kao avion.
prestane vrtit? ili uspori pplocu jer to su 2 jako razlicite stvari, koji od vas je provjerio da se prestane vrtit i kako.
a kako si ti to provjerio da se prestane vrtit, otvarat ga ne mozes jer ces ga unistit?
Ima načina bez brige. Uz to mojem treba barem 3 sekunde da se vrati iz idle-a, što ti dovoljno govori da ako je bio u nekakvom sporom spinu onda mu ne bi trebalo 3 sekunde.
I meni isto sad treći disk što sam dodao neki segate 320gb imam glazbu i takve stvari na njemu i kad mi stoji oko 20 minuta bez da se išta radi on se ugasi,kad pokrenem pjesmu onda moram sačekat 10-20 sekundi i čuje se kako se upali i onda sve radi.
Ima načina bez brige. Uz to mojem treba barem 3 sekunde da se vrati iz idle-a, što ti dovoljno govori da ako je bio u nekakvom sporom spinu onda mu ne bi trebalo 3 sekunde.
a da napises kojeg nacina?
I meni isto sad treći disk što sam dodao neki segate 320gb imam glazbu i takve stvari na njemu i kad mi stoji oko 20 minuta bez da se išta radi on se ugasi,kad pokrenem pjesmu onda moram sačekat 10-20 sekundi i čuje se kako se upali i onda sve radi.
aha,to se baš prestane vrtit,pa u cemu je stvar onda??,mislim ja sad stavim ruku na njega i osjeim da e vrti,ute se vibracije,uostalom da se ne vrti bio bi na sobnoj temperaturi.a radi na 27-28 u idleu, npr kad se pc tek digne sa sleep-a bude na 15 jer mi je toliko u sobi.
a da napises kojeg nacina?
aha,to se baš prestane vrtit,pa u cemu je stvar onda??,mislim ja sad stavim ruku na njega i osjeim da e vrti,ute se vibracije,uostalom da se ne vrti bio bi na sobnoj temperaturi.a radi na 27-28 u idleu, npr kad se pc tek digne sa sleep-a bude na 15 jer mi je toliko u sobi.
Moj se baš prestane vrtit,i kad pokrenem neku pjesmu onda osjetim vibracije i sve to i onda radi uredno,to mi nije jasno zašto se događa,bilo je prestalo nakon premještanja pca u drugo kučište i opet je počelo nakon određenog vremena.
a evo posla sam mail wd-u pa cu vidit
Kupio sam WD Green 2 TB prije 6 mjeseci kao storage i uglavnom su na njemu filmovi i ostale video datoteke, nikakvi programi i instalacije, od samog početka se dešava da prilikom korištenja nekog fajla koji je na njemu treba mu oko 5 sekundi da se "sabere" i pokrene fajl. Kada pokrenem kompjuter i u exploreru hoću da otvorim ikonicu diska treba mu neko vrijeme da mi prikaže sadržaj diska. Isto se dešava i pri radu ako ga ne koristim npr sat vremena. Da li je to normalno?
Pa naravno da je normalno, to je prije svega ogroman kapacitet diska, potrebno je vrijeme da se ucita.Isto kao da automobilom iz mjeste kreces treba ti odredjeno vrijeme da nabije 100tku, a kad vozis 50 km/h treba ti mnogo manje vremena da nabijes 100km/h.Mozda glupo poredzenje ali zapravo je isti princip.
a evo posla sam mail wd-u pa cu vidit
Javi što kažu možda mi to upali na Segateu.Više me iritira to dok moram sačekat da se on pokrene,a disk nema nikakvih bad sectora,sata kabl novi,stavio drugi strujni i opet.
Pa naravno da je normalno, to je prije svega ogroman kapacitet diska, potrebno je vrijeme da se ucita.Isto kao da automobilom iz mjeste kreces treba ti odredjeno vrijeme da nabije 100tku, a kad vozis 50 km/h treba ti mnogo manje vremena da nabijes 100km/h.Mozda glupo poredzenje ali zapravo je isti princip.
Ako se i kod vas isto manifestira, onda OK, nisam znao jer mi je ovo prvi 2TB disk. Npr. imam još jedan WD 1TB eksterni disk kojemu se isto dešava.