WD 500gb problem.. zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 1.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WD 500gb problem..

ljudi..trebam pomočč..imam problem sa hardom..ovak..komp nekad radi skroz normalno..i tak mozda dva dana za redom..a onda mi samo odjedanput zašteka i pojavi mi se blue screen...

nakon tog ga resetiram i onda mi se pojavi ovo;hard disk occured read error"..u cem je problem..a prije 3 tjedna sam kupio novi hard tak da nezneam jel u matični problem ili u sata kablu..vase misljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: WD 500gb problem..

Uzmi testiraj ga pomoću ovog programa : http://www.hdtune.com/  možda imaš bad sektore. I koji ti je Windows i koji model HDD-a tačno ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 1:25 (thebigboy).
14 godina
neaktivan
WD 500gb problem..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uradi taj test pa ćemo vidjeti onda šta dalje .

15 godina
neaktivan
Adoo_1996 kaže...

ljudi..trebam pomočč..imam problem sa hardom..ovak..komp nekad radi skroz normalno..i tak mozda dva dana za redom..a onda mi samo odjedanput zašteka i pojavi mi se blue screen...

nakon tog ga resetiram i onda mi se pojavi ovo;hard disk occured read error"..u cem je problem..a prije 3 tjedna sam kupio novi hard tak da nezneam jel u matični problem ili u sata kablu..vase misljenje

Koja serija WD-a? Green mi je ponekad izbacivao takve greške, posebno kad bi nešto teško swapao. Od kada sam ga zamjenio sa Black serijom (isto 500Gb), problemi su misterioznmo nestali. 

U svakom slučaju provjeri/zamijeni SATA kabel, probaj drugi kanal... provjeri i napajanje tj. ima li dovoljno wati za cijeli stroj. Probaj ga staviti na posebnu granu, tj. nemoj iz iste žice izvlačiti napajanje za DVD ili npr. drugi HDD. Ako ti je napajanje na granici, možda ćeš i prije BSOD-a začuti "klik" iz diska tj. gubitak napajanja. Provjeri i nekim alatom S.M.A.R.T. parametre i temperaturu!

14 godina
neaktivan
WD 500gb problem..

napajanja bi trebalo bit sasavim dost..ovdje pise da je neke jeb... plave boje..neznam..zato molim za pomoć!!! dali da otpeljam kuciste u adm na servis ili da narucim sata kabal za 12-15 kuna??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se to jednom desilo i ja sam mislio obarati sistem i dizati ga ponovo ali sam uzeo pa sam isključio iz  SATA1 slota i uključio u SATA2 slot i nekim čudom je bilo sve po starom. Jesi probao tako? 

15 godina
neaktivan
Adoo_1996 kaže...

napajanja bi trebalo bit sasavim dost..ovdje pise da je neke jeb... plave boje..neznam..zato molim za pomoć!!! dali da otpeljam kuciste u adm na servis ili da narucim sata kabal za 12-15 kuna??

Znači, "Blue" serija. To su inaće vrlo dobri diskovi i ne bi trebali stvarati probleme, ali uvijek postoji mogućnost da si dobio primjerak iz lošeg kontigenta. Provjeri prvo sve SMART parametre, bad blockove, viruse, kabele...

Teško je ovako na daljinu procjeniti što bi mogao biti problem. Može biti svašta, a ne mora biti ništa... meni je jednom zbog vibracija u kučištu loš SATA kabel gubio kontakt, a jedan mi se USB HDD zbog graničnog napajanja znao iz čistog mira blesnuti?! 

14 godina
neaktivan
WD 500gb problem..

budem vas poslusao..pa budem zamjenio sata kabal..budem vidio..hvala..ako se nebu stanje poboljšalo onda ga vozim u adm...HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice