Vanjski HDD iz FAT32 u NTFS

poruka: 8
|
čitano: 9.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam Transcend HDD od 320gb i htjeo bih ga formatirat iz FAT32 u NTFS radi prebacivanja veće količine podataka tipa .iso i .mkv.

Što treba uradit i dali je moguće formatiranje u NTFS bez gubljenja podataka?

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vanjski HDD iz FAT32 u NTFS
RocknRoller kaže...

Pozdrav.

Imam Transcend HDD od 320gb i htjeo bih ga formatirat iz FAT32 u NTFS radi prebacivanja veće količine podataka tipa .iso i .mkv.

Thx

-formatiranje je uvjek uz gubljenje podataka. Tebi treba konvertiranje, može se. Disk manager ili u CMDu.

Ipak, preporučljivije je iskopirati podatke, formatirati (par sekundi) i vratiti podatke. Konvertiranje je sporije, uvjek je moguć problem=gubitak.

Sve ovisi koliko su podatci važni, ako su važni imaš backup... ako backupa nema, nisu važni (pa nema kukanja za izgubljenim).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Sve je rekao kolega iznad.

Za konvertiranje ovo napravi:

Otvori cmd, utipkaj convert G: /fs:ntfs  (G: je slovo diska, ako je kod tebe neko drugo slovo, zamijeni ga). 

Mislim, dakle postojim

1 0 hvala 0
16 godina
RocknRoller kaže...

Možeš konvertirati iz FAT32 u NTFS (i još mnogo toga) uz pomoć npr. Partition wizard home ili sličnih programa. Pri tome ne gubiš podatke sa diska i dosta se brzo konvertira.

Ako ćeš vanjski disk spajati na neki linijski player upozorenje da neki playeri ne mogu očitavati NTFS nego samo FAT.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
neaktivan
Micek kaže...
RocknRoller kaže...

Možeš konvertirati iz FAT32 u NTFS (i još mnogo toga) uz pomoć npr. Partition wizard home ili sličnih programa. Pri tome ne gubiš podatke sa diska i dosta se brzo konvertira.

Ako ćeš vanjski disk spajati na neki linijski player upozorenje da neki playeri ne mogu očitavati NTFS nego samo FAT.

Da, a to je i glupo, jer su upravo filmovi oni koji su veći od 4GB (najčešće, posebno HD)

Mislim, dakle postojim
14 godina
neaktivan

Thx guys probat ću tako. ako ništa prebacit ću sve sa hdd na komp pa onda prebacit u NTFS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sorry na bumpu

...ali ako želim prazan HDD (backupan) prebacit na NTFS jel trebam samo formatirat u NTFS ili moram convert napraviti?

Thx

17 godina
neaktivan
RocknRoller kaže...

Sorry na bumpu

...ali ako želim prazan HDD (backupan) prebacit na NTFS jel trebam samo formatirat u NTFS ili moram convert napraviti?

Thx

Kako oćeš.

Formatiraj najbolje.

Mislim, dakle postojim
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice