Ugrađen krivi HDD?

poruka: 17
|
čitano: 2.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ugrađen krivi HDD?

Pozdrav, da li je moguće da kad sam kupovao komp da su mi ubacili krivi hard disk, ja sam naručio samsung barracuda (slika dolje), a idem na pc wizard piše da imam seagate (molim pogledajte slike dolje). hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ugrađen krivi HDD?

Ne postoji Samsung Barracuda. Sudeći po oznaci (HD502HJ), ugradili su disk koji si naručio.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ugrađen krivi HDD?

Pa jasno se vidi da je naručen samsung barracuda kojeg su imali u ponudi (prva slika), a na wizardu očitava seagate? zašto.?

15 godina
neaktivan
Ugrađen krivi HDD?

Kratko googlanje u ove sitne sate me dovelo do SEAGATE Barracude...

http://www.seagate.com/internal-hard-drives/desktop-hard-drives/barracuda/

Valjda su tamo pogriješili...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Da, ali ima i samsung barracuda, sad sam googlao... Neznam.

15 godina
neaktivan
Ugrađen krivi HDD?

Jesi siguran? Može link, googlanje ''samsung barracuda'' ne izbacuje ništa.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Ugrađen krivi HDD?

Seagate je kupio Samsungov HDD odjel u 2011. tako da je vjerojatno zato razlog zabune u imenu. Model je dobar, Seagate ST500DM005 je Samsung HD502HJ kao što i piše.

1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

U redu, hvala Vam.

16 godina
odjavljen
Ugrađen krivi HDD?

Zgodno. Od sada ni Samsung diskovi ne dolaze u obzir. Al se samsung usrećio sa Barracudama.

Vjerojatno nagori diskovi koji postoje nakon IBMovih DeathStara. 4 komada su mi krepala dok WDovi rade bez problema (i Maxtorovi, dok ih Seagate nije kupio).

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šta al nevalja ovaj moj disk?

15 godina
protjeran

Valja - al to nije Samsung nego Seagate.

Samsung diskova nemaš od druge polovice 2011. - osim sa starih zaliha.

Sad je to sve Seagate i ima 12 mjeseci jamstva.

Seagate je kupio dosta tvrtki do sada:
1. Maxtor -> tad im je kvaliteta krenula dolje, jamstvo sa 5 na 3 godine, fijasko sa 7200.11 serijom, smanjili jamstvo na 1 godinu

2. Kupili Samsung (smanjili i Samsungu jamstvo na 1 godinu)

3. Kupili LaCie (smanjili jamstvo ugrađenim diskovima na 1 godinu)

A sličnih stvari je bilo i prije:

- Hitachi kupuje IBM-ovo postrojenje za diskove (u isto vrijeme Lenovo preuzima PC i Notebookve od IBM-a, i mnogi drugi preuzimaju ostala postrojenja od IBM-a) - nastaje Hitachi GST

- Usred poplava WD obnavlja svoje tvrnice, smanjuje jamstvo svih diskova na 2 godine, osim serverskih koji ostaju sa 5 godina jamstva, te black serije

- U isto vrijeme SGT nije poplavljen i smanjuje jamstvo sa 3 na 1 godinu. Zanimljiva odluka koja će ih koštati preko 17% tržišnog udjela u godini dana

- WD kupuje Hitachi GST, smanjuje jamstvo sa 3 na 2 godine samo diskovima proizvedenim prije preuzimanja kompanije, dok proizvedeni prije preuzimanja imaju 3.

Također WD dozvoljava Hitachiju GST da i dalje "štanca" diskove po svom i da se prodaju pod imenom Hitachi, jer WD je zapravo kupio Intelektualno

vlasništvo - u smislu razvijanja boljih diskova i borba za tržište sa SGT-om, a ne samo da makne konkurenciju sa tržišta, tako da Hitachi GST ostaje još

bar neko vrijeme brand koji će se moći kupiti.

I lijepo piše na web-u: Hitachi GST, a WD sister company.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

Pozz evo još jedno pitanje, želim ugraditi stari ram od 100 gb, ima ide konektor, evo link: http://www.amazon.de/Seagate-ST380011A-Barracuda-7200-7-Festplatte/dp/B0000ATAV2 da li na maticnoj imam vec te konektore maticna: asrock970 extreme3. slika harda (od dolje), čini mi se čudna, da li je ovakav svaki hdd? izvinite zbog lose kvalitete slike. hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:58 (proteine1).
16 godina
proteine1 kaže...

Pozz evo još jedno pitanje, želim ugraditi stari ram od 100 gb, ima ide konektor, evo link: http://www.amazon.de/Seagate-ST380011A-Barracuda-7200-7-Festplatte/dp/B0000ATAV2 da li na maticnoj imam vec te konektore maticna: asrock970 extreme3. slika harda (od dolje), čini mi se čudna, da li je ovakav svaki hdd? izvinite zbog lose kvalitete slike. hvala

Ma kakav ram, proguglaj ide konektore i sata konektore i svoji matičnu

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
13 godina
neaktivan

Zeznio sam se, mislio sam na hdd.

14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Ako imas ram od 100gb linkaj mi di si ga kupia da ga i ja uzmem hhahaha

DUDE WTF ?
13 godina
neaktivan

Zeznio sam se.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice