Toshiba eksterni hdd - prestao raditi

poruka: 17
|
čitano: 10.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav...imam toshibin eksterni hdd storeart 1tb 7200 rpm..radio mi je normalno do prije kojih 10 min..znači uštekao sam ga u komp..i normalno ga je učitao..no slučajno mi se ištekao jer sam povukao laptop prema sebi...odonda mi ga laptop više ne čita..ali kad ga upalim čujem da vrti i lampica svijetli da radi..pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

restart laptopa?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

restartao sam no još uvijek ne čita...probat ću još jednom kasnije..nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Toshiba eksterni hdd - prestao raditi

vidi dal ga prepoznaje u computer menagment-u...

15 godina
neaktivan

ne niti tamo...jel se možda port na hdd-u strgao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marky55 kaže...

ne niti tamo...jel se možda port na hdd-u strgao?

Mislim da nisi možda oštetio kad si s laptop povukao kabel kojim se spaja na eksterni hdd, jer u kabelu postoji tanka žica ko vlasi i lako se pukne i zato gube kontakti. Dali ti na eksterrnu svjetli lampica'

15 godina
neaktivan

da, svijetli.. i čujem ga da radi..jedino mi ga komp ne kuži..možda je u kablu stvar..kupit ću sutra novoga pa ćemo vidjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

bolje ubodi disc na neki drugi pc, a ne poc kupovat kabel. bas suprotno, ti 4 pinski mini usb-i ili veci, svejedno, ciljano su napravljeni da budu izdrzljivi. tu je problem zbunjoze windowsa i nekog konflikta sa naprasnom diskonekcijom. googlaj. ima svega.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

@torrente nisam imao prilike probati na drugom računalu, ali recimo da je stvar u zbunjoli windowsa, kako da to popravim? (ali ja ipak mislim da je stvar u kablu jer kad ga uštekam se ne čuje onaj zvuk koji se inače čuje kad nešto uštekam)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni se isto ovo dogodilo sa WD diskom ubacio sam ga na drugo računalo i resetirao komp sa ukljucenim hardom, nakon što se upalio windows hard je proradio

Neću žvaku oću kusur

0 0 hvala 1
15 godina

Promijeni kabel s kojim spajaš hard i USB

0 0 hvala 1
16 godina
marky55 kaže...

@torrente nisam imao prilike probati na drugom računalu, ali recimo da je stvar u zbunjoli windowsa, kako da to popravim? (ali ja ipak mislim da je stvar u kablu jer kad ga uštekam se ne čuje onaj zvuk koji se inače čuje kad nešto uštekam)

-priključi ext-hdd i upali računalo, u postu (i u BIOSu) mora bit vidljiv HDD. Ako ga nema znači da je hardware kvar. (kabel, kontroler ili ...) pokušati na više USB portova, stražnji.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

hdd mi je danas proradio..znači restartao sam laptop. ušao u bios. u biosu sam tražio di bi to mogao popraviti (ništa nisam našao), i kad se laptop upalio hdd je proradio..hvala svima :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav, evo mene opet..laptop mi ponovno ne čita hdd (ovog puta sam siguran da je stvar u laptopu jer sam probao ukopčati hdd na par drugih računala i normalno je radio), probao sam sve portove na laptopu i restartao ga 5 puta, ali ništa..hdd je plug n play pa mislim da netreba nikakve drivere (i čitao sam na par foruma da nebi trebalo)..što bi još mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
marky55 kaže...

..što bi još mogao biti problem?

- predpostavka da je HDD ispravan. (to je provjereno na drugim računalima).

- USB port ne daje dovoljno struje ili je problematičan sam konektor.

Čini mi se da tvoj HDD ima dodatno napajanje, ostaje jedino problem konektora..  (raskliman-oštećen, možda bi drugi USB kabel rješio problem...)

Rješenje može biti dodatni USB HUB (s napajanjem) ili PCMCIA/Express Card za USB kontroler. Možda je tad bolja opcija mrežni priključak za HDD, usporedi cijene..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

hvala, ali što se tiče kabela imam dva i ni s jednim ne radi..vidjet ću za ovo ostalo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ali i inače imam problema s tim portovima, sporo mi strašno učitavaju usb flash driveovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice