pozdrav...imam toshibin eksterni hdd storeart 1tb 7200 rpm..radio mi je normalno do prije kojih 10 min..znači uštekao sam ga u komp..i normalno ga je učitao..no slučajno mi se ištekao jer sam povukao laptop prema sebi...odonda mi ga laptop više ne čita..ali kad ga upalim čujem da vrti i lampica svijetli da radi..pomoć.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
restart laptopa?
restartao sam no još uvijek ne čita...probat ću još jednom kasnije..nešto drugo?
vidi dal ga prepoznaje u computer menagment-u...
ne niti tamo...jel se možda port na hdd-u strgao?
ne niti tamo...jel se možda port na hdd-u strgao?
Mislim da nisi možda oštetio kad si s laptop povukao kabel kojim se spaja na eksterni hdd, jer u kabelu postoji tanka žica ko vlasi i lako se pukne i zato gube kontakti. Dali ti na eksterrnu svjetli lampica'
da, svijetli.. i čujem ga da radi..jedino mi ga komp ne kuži..možda je u kablu stvar..kupit ću sutra novoga pa ćemo vidjet.
bolje ubodi disc na neki drugi pc, a ne poc kupovat kabel. bas suprotno, ti 4 pinski mini usb-i ili veci, svejedno, ciljano su napravljeni da budu izdrzljivi. tu je problem zbunjoze windowsa i nekog konflikta sa naprasnom diskonekcijom. googlaj. ima svega.
@torrente nisam imao prilike probati na drugom računalu, ali recimo da je stvar u zbunjoli windowsa, kako da to popravim? (ali ja ipak mislim da je stvar u kablu jer kad ga uštekam se ne čuje onaj zvuk koji se inače čuje kad nešto uštekam)
meni se isto ovo dogodilo sa WD diskom ubacio sam ga na drugo računalo i resetirao komp sa ukljucenim hardom, nakon što se upalio windows hard je proradio
Promijeni kabel s kojim spajaš hard i USB
@torrente nisam imao prilike probati na drugom računalu, ali recimo da je stvar u zbunjoli windowsa, kako da to popravim? (ali ja ipak mislim da je stvar u kablu jer kad ga uštekam se ne čuje onaj zvuk koji se inače čuje kad nešto uštekam)
-priključi ext-hdd i upali računalo, u postu (i u BIOSu) mora bit vidljiv HDD. Ako ga nema znači da je hardware kvar. (kabel, kontroler ili ...) pokušati na više USB portova, stražnji.. itd.
hdd mi je danas proradio..znači restartao sam laptop. ušao u bios. u biosu sam tražio di bi to mogao popraviti (ništa nisam našao), i kad se laptop upalio hdd je proradio..hvala svima :)
pozdrav, evo mene opet..laptop mi ponovno ne čita hdd (ovog puta sam siguran da je stvar u laptopu jer sam probao ukopčati hdd na par drugih računala i normalno je radio), probao sam sve portove na laptopu i restartao ga 5 puta, ali ništa..hdd je plug n play pa mislim da netreba nikakve drivere (i čitao sam na par foruma da nebi trebalo)..što bi još mogao biti problem?
..što bi još mogao biti problem?
- predpostavka da je HDD ispravan. (to je provjereno na drugim računalima).
- USB port ne daje dovoljno struje ili je problematičan sam konektor.
Čini mi se da tvoj HDD ima dodatno napajanje, ostaje jedino problem konektora.. (raskliman-oštećen, možda bi drugi USB kabel rješio problem...)
Rješenje može biti dodatni USB HUB (s napajanjem) ili PCMCIA/Express Card za USB kontroler. Možda je tad bolja opcija mrežni priključak za HDD, usporedi cijene..
hvala, ali što se tiče kabela imam dva i ni s jednim ne radi..vidjet ću za ovo ostalo..
ali i inače imam problema s tim portovima, sporo mi strašno učitavaju usb flash driveovi