Ima li još što da treba napraviti s novim SSD-om pored:
- uključivanja TRIM-a
- isključivanja indeksiranja
- hibernacija off
- isključivanje defragmentacije
Hvala unaprijed.
- uključivanja TRIM-a
- hibernacija off
Hvala unaprijed.
- uključivanja TRIM-a
- hibernacija off
Hvala unaprijed.
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/SSD-Fresh.shtml
- hibernacija off
Mah, ove dvije stvari ja ne bi gasio, na win 8.1 gašenje hibernacije utječe na "fast startup" opciju,
a sad za indexing ako ugasiš, pa onda recimo ne možeš pretraživati foldere "documents", "pictures" itd.,
iako se njihova lokacija može seliti na klasični HDD, pa tamo spremati to, ah, poanta ovoga posta je
da se nemoj uopće zamarati tim podešenjima, moderni OS kao win 8.1 većinu toga podesi sam,
a moderni SSD ima ogromne cikluse pisanja/brisanja prije nego se pokvari, a dok do toga dođe vjerojatno
budeš već kupovao novi SSD koji bude bio miljama ispred ovoga sada.
Uživaj u brzini za koju si dao novce.
U rapid mode mi se čini normalna brzina, ali zašto je tako loš rezultat u default mode? Isplati li se taj rapid mode uopće? Vidio sam po netu da su brzine učitavanja sistema/igara iste kao i bez njega.
U rapid mode mi se čini normalna brzina, ali zašto je tako loš rezultat u default mode? Isplati li se taj rapid mode uopće? Vidio sam po netu da su brzine učitavanja sistema/igara iste kao i bez njega.
Kakvi losi rezultati...
Pogledaj si slike - KLIK
Gledam da, i vidim da ostali imaju oko 300 mb/s pod 4K QD32 read, dok ja imam 1 mb/s, pa mi je to čudno...
Kako se moze znati, koliko ce jos dugo da bude ziv moj SSD disk ?
Imam Samsung 850 Pro, u magicianu mi je pod Max Performance ali imam nekako jako spor read speed. Trebam li nešto tweakati?
Updato sam bios, i opet imam užasno spor read na 4K... Malo sam guglao i vidio da nisam jedini sa ovim problemom, ali isto tako nisam našao niti neko konstruktivno rješenje osim što ljudi govore da updatam bios. Imam Asrock H97 Pro4 matičnu.
Evo rezultat nakon bios update:
Imam Samsung 850 Pro, u magicianu mi je pod Max Performance ali imam nekako jako spor read speed. Trebam li nešto tweakati?
Updato sam bios, i opet imam užasno spor read na 4K... Malo sam guglao i vidio da nisam jedini sa ovim problemom, ali isto tako nisam našao niti neko konstruktivno rješenje osim što ljudi govore da updatam bios. Imam Asrock H97 Pro4 matičnu.
Evo rezultat nakon bios update:
Koje sve optimizacije si radio i putem čega si ih izvršio?
Pokreni Win u Safe Mode-u i testiraj
Prvo sam preko ovog programa http://allssd.ru/ssd-mini-tweaker-2-4/ ugasio file indexing na C disku, ali sam to kasnije ponovo uključio i vratio na prijašnji settings, nakon toga sam u Samsung Magicianu stavio pod max performance(koji mi je i sad uključen). Spor read je i sa i bez tog max performance.
Safe mode - testirao i isti problem.
Probaj u BIOS-u pogasiti one "stednje":
...for better 4k speeds disable ANY power saving features in the BIOS. Intel speed step, C1E, C-states...
Takodjer pogledaj da ti je u Power Opcijama ugasen Link State Power Management
Ugašen mi je Linik State Power Managment. Stavio sam windowse prije 4 dana i prvi dan kad sam bio testirao brzinu sve je bilo odlično kako i treba, onda sam nešto tweakao(i ja se pitam zašto sam išao tweakati ako je sve super...) i od tad imam ovaj problem tako da mislim da bios postavke nemaju veze sa time. Ima li neka windows postavka koju trebam malo bolje pogledati(indexing, cache itd.)? Više niti sam ne znam što sam upalio/ugasio...
Uključena je, čak sam probao isključiti i ponovo uključiti(napravio reboot i testiro brzinu između svakog) i nije promjenilo ništa, isti rezultati.
Nažalost ni taj program nije pomogao.
Naišao sam ovo dok sam guglao: http://www.thessdreview.com/Forums/ssd-beginners-guide-and-discussion/3357-samsung-840pro-128gb-4k-speed-low.html ima li neke povezanosti sa mojim problemom? Da nije možda problem u nekom driveru?
Iskreno ne znam zašto koristite programe od "treće strane" za optimizaciju vašeg SSD-a ukoliko već imate od strane samog proizvođača, u ovom slučaju Samsunga.
Pokušaj iz tog programa resetirati optimizaciju da vrati na početno stanje ukoliko može.
pozdrav
imam nanovo instalirane win 7-64bit, novi samsung ssd 250gb evo basic,
brzine odlične na sata2, i u rapid modu
al kad stisnem desni klik na mišu da otvorim neki program
to traje cca. 7-10 sekundi
pozz jel bih imao razlike u brzini ako 2 kingstona V300 120gb sata 3 stavim u raid 0 na sata 2 ploči ?
Pozz, jel ok ovaj rezultat sa OCZ ARC 100 120GB?
NE MOŽEMO NIKAKO ZNATI KADA SI PREKINUO TEST, ODNOSNO TEST NIJE DOVRŠEN DO KRAJA.
BTW...
JER NIJE LAKŠE UKUCAT MODEL MODEL VAŠEG SSD U TRAŽILICU I POKRAJ MODELA UPISAT IME PROGRAMA(BENCHMARKA) NEGO ČEKATI DA NETKO ODGOVORI NA FORUMU, PORED TOGA SMATRAM DA SE TEMA SAMO SPAMA OVAKVIM PITANJIMA.
AKO IMATE STVARNI PROBLEM TADA PITAJTE...
Dobro, koliko si pisao mogao si i odgovorit, hvala na pomoći.
Ne znam šta da kažem osim več rečenog, TEST NIJE IZVRŠEN DO KRAJA, POGLEDAJ SVOJU SLIKU ŠTO SI POSTAO.
Nije mu zavrsio samo ovaj zadnji test to kraja, tj. prosao je i taj test 3/5 puta ali to je prakticki gotov test.
Praktički da, ali gotov nije. Ako već traži odgovor neka se potrudi dati kompletan test.
Dakle da bi znali je li benchmark rezultat vašeg SSD-a u redu, morate vrijednosti vašeg testa usporedit s vrijednostima SSD-a(istog modela) druge osobe, poželjno više njih kako bi izvršili što vjerodostojnije mjerenje.
Za kolegu: