Moze misljenja za kingston hyperx k 256gb?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prošlo je skoro osam tjedana od početka našeg druženja s Vectorom 150 i u ovom smo tjednu okrenuli 122TB host zapisa i 100TB NAND zapisa i time prešli brojku od 90TB izdržljivosti zapisa koju jamči proizvođač.
Kao što vidimo sa gornjeg screenshota, zaustavili smo se na oko 100TB NAND zapisa pri čemu je OCZ-ov toolbox zabilježio kako je disku preostalo 73% životnog vijeka, što znači kako smo odvalili tek malo više od jedne četvrtine njegovog života iako smo već trebali doći do maksimuma. U ovom smo trenutku ponovno I/O metrom izmjerili Mixed performanse.
Pozdrav
Kupio sam SAMSUNG 840 EVO 250 GB i SEAGATE Barracuda 1 TB, ST1000DM003.
Windows 8.1 mi je instaliran na ssd-u. Da li mi preporučujete da stavim pagefile i temp files na Hard disk ili da pustim na ssd-u?
Svašta sam čito po netu, prije su se brzo trosili ssdovi, ali da se ovi novi ne trose .. pa neznam sto da radim...
Windows 8.1 mi je instaliran na ssd-u. Da li mi preporučujete da stavim pagefile i temp files na Hard disk ili da pustim na ssd-u?
Ostavi sve na SSD-u.
Ok hvala, pustit cu onda. SSd ima 3 godine garancije pa valjda znaci da je izdržljiv...
Ok hvala, pustit cu onda. SSd ima 3 godine garancije pa valjda znaci da je izdržljiv...
Ne brini, kupio si ga da koristiš.
Kingston V300 120GB
El to uredu?
Imaš matičnu koja ima samo SATA II utore, a ne SATA III, znači brže ne može.
Evo i mojih rezultata, Samsung 840 EVO 250GB.
Ok je to.
Sve je u redu:
- ad
Pozdrav. Ljudi pomagajte. Imam Intel 530 120GB. Povezan je sa SATA3 kabelom u SATA3 konektoru na ASUSovoj crosshair iv formula. KOnfiguracija u opisu.
Zašto su mi brzine tako niske? IDE, ACHI? Unaprijed hvala!
Tebi je stavljeno na IDE
Moras stavit na AHCI ali bi trebao onda ponovo stavljat Windows ili pokusat napravit onaj trik s izmjenom u Registru:
1) Run the Registry Editor (regedit.exe)
2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
3) Set the "Start" value to 0 (zero)
4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide
5) Set the "Start" value to 0 (zero)
6) Shut down
7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots.
da pitam, vi koji imate intelove SSD-ove, jel koristite Intel SSD Optimizer jednom tjedno kako je navedeno ili ?
Iskoristit ću priliku da vam predstavim novu "sticky" temu nalik SSD-škola, ovoga puta sa naglaskom na UPS uređaje:
http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/ups-skola/220415.aspx
da pitam, vi koji imate intelove SSD-ove, jel koristite Intel SSD Optimizer jednom tjedno kako je navedeno ili ?
Ma, ja ga koristim kad se sjetim, to je možda jednom mjesečno, ako i toliko, to je TRIM, a tako i tako OS to radi sam.
Ne zamaraj s time i uživaj u brzini za koju si dao novce.
Ako sve funkcionira dobro i zadovoljan si brzinom, zašto se zamaraš jadnim benchmarkom? LOOL.
Pozdrav. Ljudi pomagajte. Imam Intel 530 120GB. Povezan je sa SATA3 kabelom u SATA3 konektoru na ASUSovoj crosshair iv formula. KOnfiguracija u opisu.
Tebi je stavljeno na IDE
Moras stavit na AHCI ali bi trebao onda ponovo stavljat Windows ili pokusat napravit onaj trik s izmjenom u Registru:
2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide
6) Shut down
7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots.
Da. U međuvremenu sam skužio da je bio podešen na IDE i napravio indentičan postupak kako si opisao i prebacio na AHCI. Sada su brzine popravile.
Tebi je stavljeno na IDE
6) Shut down
Da. U međuvremenu sam skužio da je bio podešen na IDE i napravio indentičan postupak kako si opisao i prebacio na AHCI. Sada su brzine popravile.
Evo ja imam isti ssd i sličan problem i slične brzine kao ti prije nego si to popravio.
Ja sam u biosu namjestio na AHCI ali kod mene je problem što mi u regeditu nema mshaci, imam windows 8.1..
Dali netko zna kako to da nemam toga?
Probat ću onda vratiti u IDE pa sve nanovo napravit..
Ako ti je stavljeno na AHCI i onda stavljas Windows to se NE TREBA RADITI.
Ako ti je stavljeno na AHCI i onda stavljas Windows to
Pozdrav, nisam mislio da ću morati tako brzo pisati u ovu temu, no eto.
Danas mi se komp počeo jako čudno ponašati.
Sve je radilo uredno, no onda su počeli razni problemi.
Prvo je tipkovnica otkazala poslušnost (radi u UEFI-u, ne u Windowsima)...
Kada sam probao reinstalirati Windowse - SSD nije prikazan.
Uđem u UEFI - nije prikazan. Ne vidi ga.
Sve sam probao, vaditi bateriju, vraćanje default postavki UEFI-a.
Ništa...
Pokušavam pronaći OCZ bootable USB tools, ali bezuspješno.
Mogu još što probati prije slanja na garanciju?
Unaprijed hvala.
p.s. zaboravih reći, riječ je o OCZ Vector.
Jesi ga probao ubacit u drugi komp?
Naravno. Probao sam s OCZ Toolboxom. Ne vidi ga.

Hm, hm... Skini neku live distru linuxa pa vidi prepoznaje li ga..
Postao sam i u temi za win, al možda je više za ovdje.
Ugl, radi se o Win 8 koje sam krenuo instalirati na SSD i ne mogu, prodje formatiranje, instalacija i nakon restarta mi izbaci gresku i kaze da je doslo do greske, i da pokrenem ponovno instalaciju.
probam opet, nista..
reko dobro, idem na HDD instalirati, prodje bez problema.
zna netko mozda do cega je problem... prije ovog mi je uredno na SSDu bio win i radio, samo sam ga isao reinstalirati.
iskopčao sam uredno HDD i ostavio sam SSD tijekom instalacije, i dobijem poruku "Windows installation cannot proceed. To install windows, click OK to restart the computer and then restart the installation."
Postao sam i u temi za win, al možda je više za ovdje.
Ugl, radi se o Win 8 koje sam krenuo instalirati na SSD i ne mogu, prodje formatiranje, instalacija i nakon restarta mi izbaci gresku i kaze da je doslo do greske, i da pokrenem ponovno instalaciju.
probam opet, nista..
reko dobro, idem na HDD instalirati, prodje bez problema.
zna netko mozda do cega je problem... prije ovog mi je uredno na SSDu bio win i radio, samo sam ga isao reinstalirati.
iskopčao sam uredno HDD i ostavio sam SSD tijekom instalacije, i dobijem poruku "Windows installation cannot proceed. To install windows, click OK to restart the computer and then restart the installation."
Probaj prije instalacije full obrisat SSD (Secure Erase SSD)