- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I ja sam izvrtio 2 testa na brzake pa evo rezultata.
Ne znam ometa li šta rezultat, usput sam surfa dok je testiranje trajalo.
Bolji rezultat je sa upaljenim Rapid Mode-om, lošiji sa isključenim, ofc.
Taj Rapid držim uključen, a ima li u stvarnom radu razlike, pojma nemam :)
Samsung 840 EVO 120GB
Pozdrav. Mislim da mi SSD baš ne funkcionira onako kako bi trebao.
Uključen je u ASmedia Serial ATA 6b/s connector da budem precizan.
Pomoć! :)
Jel ti AHCI uključen u biosu?
Evo meni su ovakvi rez, nisam ništa dirao u BIOS-u...To ok?
Nije, ako imaš SATA3 trebalo bi biti oko 500 i read i write.
Pozdrav. Mislim da mi SSD baš ne funkcionira onako kako bi trebao.
Uključen je u ASmedia Serial ATA 6b/s connector da budem precizan.
Pomoć! :)
Opa imaš 850 PRO. :) Trebao bi imati preko 500 i write i read.
@Malarkey
stavi ga na intelov sata3 port (crne boje)
na sata3 je 250/250. Na intelovom sata6 je 373/350
Doagađa li se ikome da mu HW Monitor ne prikazuje SSD OCZ konkretno?
1 SSD i 1 HDD su prikazani, OCZ SSD nije.
Nedavno sam imao problem sa ssd pa me zanima jel se trebam brinuti oko toga inace radi se o modelu kingston v300 120Gb.Evo sto se dogodilo upalim pc odradi boot podigne win i nakon ulaza u win ako kliknes misom pc zamrzne.U safe modu je normalno radio ali kad sam isao da uradim chkdsk svih 5 stagova u prvom mi je izbacio gresku na 6% i kaze da nemoze ocitati dokument i stajao je na tome skoro sat vremena.Nakon toga sam ga formatirao i sad radi uredno.Pa me zanima dali to znaci da je pri kraju zivota, trenutno nisam kuci da posaljem slike od benchmarka prvo prilikom saljem.
Kolega,
Obavezno navesti model, iako sa slike sam uspio isčitat.
Nije bitno u koji utor ukopčate jer su svi SATA 3(6Gb/s) podržani od strane jednog kontrolera(AMD-a).
Kolega,
Obavezno navesti model, iako sa slike sam uspio isčitat.
Nije bitno u koji utor ukopčate jer su svi SATA 3(6Gb/s) podržane od strane jednog kontrolera(AMD-a).
Hvala Vam puno!!
probaj neki drugi sata utor
Ma to sam već probo, i promijenio 4 kabla i sata2 i sata3 ali ništa ne pomaže. HD Tune mi prikazuje 4861 grešku u komunikaciji sa ssd-om tako da počinjem sumnjati da je ssd sjeban.
jesi li prije instalacije winsa isključija iz mbo ostale hdd-ove
Kako se prije instalacije winsa isključuju ostali hdd-ovi iz mbo, i zašto??
To mi se malo čini nevjerojatno, pogotovo na kompovima koji su u ok stanju i bez greške rade. Ali ako ti tako kažeš onda ok...
Ja sam svoj intelov ssd brisao sa programom PARTED MAGIC, a njega sam našao na ovoj starnici : http://howto.cnet.com/8301-11310_39-20115106-285/how-to-securely-erase-an-ssd-drive/
Slijedi upute i sprži si CD za drugi put. Imaš sve objašnjeno i ne možeš kiksati. 100 % provjereno.
...evo usput i video tutorijal vezan za Parted Magic
Može molim vas link za program parted magic koji radi, vidim da se taj program plaća... Da li ima besplatna verzija, i ako da može link???
To mi se malo čini nevjerojatno, pogotovo na kompovima koji su u ok stanju i bez greške rade. Ali ako ti tako kažeš onda ok...
to je vrlo lako provjerit ako imaš volje...
ubaciš čisti ssd i čisti hdd, napraviš instalaciju i provjeriš jel išto završilo na hdd-u
meni se osobno nije riskiralo da moram sve iznova, pa sam radije isključio hdd i odradio po preporuci
Ja sam svoj intelov ssd brisao sa programom PARTED MAGIC, a njega sam našao na ovoj starnici : http://howto.cnet.com/8301-11310_39-20115106-285/how-to-securely-erase-an-ssd-drive/
Slijedi upute i sprži si CD za drugi put. Imaš sve objašnjeno i ne možeš kiksati. 100 % provjereno.
...evo usput i video tutorijal vezan za Parted Magic
Može molim vas link za program parted magic koji radi, vidim da se taj program plaća... Da li ima besplatna verzija, i ako da može link???
Puno hvala!
E sad, molio bih vas za nekakav tutorijal sa alatom(programčićem) za izradu butabilnog USB-a sa pmagic-om?
EDIT: naišao sam na nešto: http://rufus.akeo.ie/
Samo kada pronađem sa rufusom iso image pmagic-a, javlja mi da mi je naziv nove particije CDROM??
Jel ovo OK?, mislim da bi trebalo pisat USB jer radim butabilni USB
Da li prilikom instalacije windowsa, trebamo (u windowsima kod instalacije) obrisat SSD i formatirati ga, nakon što smo ga izbrisali sa parted magicom?