SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 766.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
15 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
DarioGTI kaže...

1. Bilo kakav SATA kabel će poslužit. Spojiš dakle SATA i naponski na SSD i to je to. Ništa drugo ti ne treba.

2. Možeš ga slobodno ostavit na dnu kućišta, ništa mu neće biti.

3. 3.5"->2.5" kavez košta 25kn u Linksu. Sata2 to USB adapter zapravo je koristan ljudima koji hoće ugradit SSD u laptop, i preko tog adaptera naprave data migration, dakle svoj cijeli sustav sa HDD-a, preko tog kabela prebace na SSD, onda se HDD izvadi iz laptopa i ubaci se SSD i to je to. U biti taj kabel bi samo tada i koristio.

hvala na odgovoru, samo mi reci koji si to kavez u linksa vidio za 25 kn, ja sam samo našao ovaj http://www.bug.hr/forum/newpost/?replyto=4007902&quote=1&return=%2fforum%2ftopic%2ftvrdi-opticki-diskovi%2fssd-skola%2f97115.aspx%3fpage%3d44%26jumpto%3d4007897%26sort%3dasc%26view%3dflat

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 1:13 (thaar).
15 godina
neaktivan
SSD-škola

roby27 mi je odg u isto vrime kad sam udrija ovaj post, odlično hvala ljudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

jel mi može netko objasnit postupak instalacije windowsa 8.1 na ssd? isti takav os imam sad na HDD-u..

dakle nakon što sam spojio ssd idem odmah sa novom instalacijom, stavim dvd, bootam sa njega i odaberem ssd za sistemski disk.

a bivši sistemski obrišem, formatiram ili nešto treće, da mi se ne pojave 2 operativna sustava..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Tako je. Samo prije svega u biosu uključiš AHCI ako već nije.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
SSD-škola

preporuča se da ištekaš sve ostale hard diskove prije instalacije na ssd, kada dovršiš inst opet ih spojiš. valjda da se nebi kreirao boot sec na hdd-u

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
thaar kaže...

preporuča se da ištekaš sve ostale hard diskove prije instalacije na ssd, kada dovršiš inst opet ih spojiš. valjda da se nebi kreirao boot sec na hdd-u

Odakle ti ta informacija ?

14 godina
SSD-škola

darijoman

- Iskustvo.{#}

1 0 hvala 1
13 godina
SSD-škola

zar mora bit hdd uštekan jer hoću pobrisati stare windowse da nebi imao dva os-a gore.

uzeo sam na kraju intelov 530, 120gb, nisam dobio ništ u kutiji osim naljepnice. {#} downloadao sam sa intelove stranice program Intel SSD toolbox, ver. 3.2.0, to je valjda poput Samsungovog magicina.

javim se kad podignem sistem..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:10 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ivanm75 kaže...

mora bit hdd uštekan jer hoću pobrisati stare windowse da nebi imao dva os-a gore.

- Ne mora. :D

- HDD možeš kasnije formatirat preko disk managmenta.

13 godina
SSD-škola

kužim. al bude me pri prvom bootu sa uštekanim hdd-om tražio koji os da odaberem a oba dva isti{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ivanm75 kaže...

kužim. al bude me pri prvom bootu sa uštekanim hdd-om tražio koji os da odaberem a oba dva isti{#}

- Nema te šta pitati.

- U BIOSu podesiš boot sa SSDa i onda HDDa kao da i nema.

- Da bi te pitalo koji OS da pokreneš, morao bi imati recimo dva OSa na HDDu ili na SSDu.

13 godina
Valentin17 kaže...

darijoman

- Iskustvo.{#}

I kakve su ti posljedice bile ?

14 godina
darijoman kaže...

I kakve su ti posljedice bile ?

- Sporiji rad SSDa (OSa), sporiji od očekivanoga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:19 (Valentin17).
13 godina
SSD-škola

znači da odštekam HDD i instaliram kao da ga nema.. kad je sve gotovo uštekam ga nazad?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ivanm75 kaže...

znači da odštekam HDD i instaliram kao da ga nema.. kad je sve gotovo uštekam ga nazad?

- Da.

- Ja ne kažem da je ovo pravilo, svatko radi kako želi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:24 (Valentin17).
14 godina
SSD-škola

Prošli tjedan sam instalirao Win 8.1 na SSD, prije sam napravio Secure Erase preko Parted Magic, prek njega sam zaboravio napraviti particiju pa je cijeli SSD bio Unallocated kad sam trebao početi instalirati OS, ali to se i tamo može prije instalacije, samo što je 350MB otišlo pod System Reserved. Nisam ištekao HDD, nisam ni znao da bi to trebalo ali sve radi OK, brzine kao što bi trebale biti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

vrinho

- Kod tebe je bilo OK i bez isključivanja HDDa, ali negdje ne mora biti tako, recimo kod mene nije bilo. :D

- Nisam bez veze napisao gore "iskustvo".

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:39 (Valentin17).

1 0 hvala 1
14 godina
SSD-škola

A koji je razlog tomu ako se zna? Vrsta SSD-a.....?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vrinho kaže...

A koji je razlog tomu ako se zna? Vrsta SSD-a.....?

- SSD je bio OCZ Vertex 4, ploča Gigabyte 990FXA-UD3.

- Razlog, ne znam ni ja, pogledaj u google, mene osobno nije briga.

EDIT: - Ja ne kažem da je ovo pravilo, svatko neka radi kako želi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:45 (Valentin17).
13 godina
SSD-škola

evo, instalirano.. :D

sad još instalacija programa.. znači da si instaliram taj intelov ssd toolkit?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Pozz. Uzeo sam danas samsung evo basic 250gb pa me zanima dal da radim instalaciju windosa iz pocetka ili da kloniram postojece windowse
13 godina
Keklja kaže...
Pozz. Uzeo sam danas samsung evo basic 250gb pa me zanima dal da radim instalaciju windosa iz pocetka ili da kloniram postojece windowse

Puno bolje i pouzdanije ponovna instalacija windowsa.

16 godina
neaktivan

Ja sam napravio čistu instalaciju, i drugima isto tako preporučujem. Prije instalacije u BIOSu podesi na AHCI mod.

13 godina
SSD-škola

U redu evo onda tu su sve postavke radi boljeg i pouzdanijeg rada SSD-a.

http://lomazez.com/2013-09-29-09-38-56/hardwerski-savjeti/15-hardware-savjeti/49-ssd-podesavanje

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
SSD-škola

ok nova instalacije će da bude. prvo ću flashati bios, i onda staviti sedmicu na ssd i ostale programe i igre a mehanički ću zadržati da na njega skidam ostale stvari

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
SSD-škola

dosta skroman writing test, reading je ok.. ne kužim zakaj?

speed speed
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probaj SSD spojiti na neki drugi SATA3 port. Tvoja ploča ima Intel-ov i ASMedia kontroler, možda je sada baš na ovom ASMedia, pa kada bude spojen na Intel, proradi kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 21:31 (DarioGTI).
13 godina
SSD-škola

Nema šta spajati ali eto neka proba i to opciju ali mislim da je to ta brzina za taj model SSD-a.

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Prošli tjedan sam instalirao Win 8.1 na SSD, prije sam napravio Secure Erase preko Parted Magic, prek njega sam zaboravio napraviti particiju pa je cijeli SSD bio Unallocated kad sam trebao početi instalirati OS, ali to se i tamo može prije instalacije, samo što je 350MB otišlo pod System Reserved. Nisam ištekao HDD, nisam ni znao da bi to trebalo ali sve radi OK, brzine kao što bi trebale biti. 

Pa disk ti je unallocated sve dok ga ne formatiraš ili instaliraš windowse

što kažete na

riješenje, pari mi super samo je pitanje cijene. ako je isplativije kupit "pravi" 120gb ssd + 1tb hdd onda se ne isplati (za desktop naravno)

13 godina
DarioGTI kaže...

Probaj SSD spojiti na neki drugi SATA3 port. Tvoja ploča ima Intel-ov i ASMedia kontroler, možda je sada baš na ovom ASMedia, pa kada bude spojen na Intel, proradi kako treba.

probat ću, tnx.

samo ne znam po čem se onda intel hvali kao najbolji a sporiji je od recimo samsunga..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 22:37 (ivanm75).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice