SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 767.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
11 godina
neaktivan
SSD-škola

S obzirom da ima preko 40 stranica nema mi smisla da redom čitam ima li sličan upit, stoga ču ukoliko se nezamjera postaviti svoj.

U vezi je SSD diska.

U pitanju je prijenosnik Asus G74S. Gdje god upišem u pretraživač uprono izbaci modele sa sx oznakom. Na ovome je samo S".

Prijenosnik ima 500 GB HDD. Tako stoji na naljepnici ispod tipkovnice. Interesira me kako da provjerima dali ujedno ima i SSD. Smatram da ima, iz razloga kada otvorim "My computer" prikazuje tri particije.

Particiju C: na kojoj su windowsi (50GB)

Particiju D:61,6 GB

Particiju E:465 GB 

Ukoliko ima, zanimalo bih me kako saznati s obzirom da su na njemu već instalirani Windows 7 x64 dali je C: particija (na kojoj su instalirani windowsi) SSD.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: SSD-škola

Pokreni neki benchmark, i vidjet ćeš po rezultatima da li već ima SSD ili nema. Rezultati SSD-a će biti nekoliko puta veći od rezultata HDD-a.

12 godina
KmnhZTC kaže...

S obzirom da ima preko 40 stranica nema mi smisla da redom čitam ima li sličan upit, stoga ču ukoliko se nezamjera postaviti svoj.

U vezi je SSD diska.

U pitanju je prijenosnik Asus G74S. Gdje god upišem u pretraživač uprono izbaci modele sa sx oznakom. Na ovome je samo S".

Prijenosnik ima 500 GB HDD. Tako stoji na naljepnici ispod tipkovnice. Interesira me kako da provjerima dali ujedno ima i SSD. Smatram da ima, iz razloga kada otvorim "My computer" prikazuje tri particije.

Particiju C: na kojoj su windowsi (50GB)

Particiju D:61,6 GB

Particiju E:465 GB 

Ukoliko ima, zanimalo bih me kako saznati s obzirom da su na njemu već instalirani Windows 7 x64 dali je C: particija (na kojoj su instalirani windowsi) SSD.

Unaprijed hvala

Po ovome što si stavio, imaš ugrađen SSD od 120GB razlomljen na dvije particije, pokreni neki bench ili instaliraj Aida EE ili neki dijagnostik tool. Ali morala bi biti i za ssd negdje naljepnica na laptopu s obzirom da je to ROG serija laptopa.  

11 godina
neaktivan
SSD-škola

Dali bi ovako neša moglo pomoći.

http://www.passmark.com/products/pt.htm

Ne bih vjerovao nema nigdje na naljepnicama. Pregledao sam već dva, tri puta.

Ima po jedna mala naljepnica od intela i Nvidia-e i jedna veća Na kojoj ima memorija, CPU, ODD, OS, i HDD - 500 GB.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SSD-škola

Ukoliko je razlomljen na dvije partcije, s obzirom da sam imao namjeru nanovo u skorije vrijeme instalirati windows-e dali je bolje opet razlomiti SSD na dvije particije i kompletno staviti na jednu particiju, na C particiju na koju bih nstalirao windows-e.

0 0 hvala 0
12 godina

Skini ovaj bench i testiraj http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html

Jedna particija ide ako ces formatirati i na novo instalirati OS.

11 godina
neaktivan
SSD-škola

U redu. Nisam nikada radio do sada sa SSD diskovima. Pretpostavljam da prilikom instalacije Windows 7 (u ovom slučaju) prepoznaju SSD te da se može odabrati da kompletan kapacitet SSD-a ide na jednu particiju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 19:56 (KmnhZTC).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SSD-škola

Rezultat programa glasi ovako:

0 0 hvala 0
17 godina
KmnhZTC kaže...

Rezultat programa glasi ovako:

To ti je definitnivno SSD {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
SSD-škola

Odavno nisam zalazio u ovu temu...

Ova Samsungova RAPID tehnologija.. Izgleda predobro da bi bilo istinito.

Iako je ispočetka bilo samo za EVO, izbacili su i za PRO seriju...

Eto na screenshotu kako to izgleda..

p.s. - score varira od testa do testa, 500 gore-dolje

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 11:45 (lazy_punk).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Da taj rapid rastura

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Došao mi je u Samsung Magicianu update na novi firmware.Da to napravim?Može doći do kakvih problema?Imam EVO 250 GB.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 15:14 (emerik).
14 godina
emerik kaže...

Došao mi je u Samsung Magicianu update na novi firmware.Da to napravim?Može doći do kakvih problema?Imam EVO 250 GB.

Ja ga obavia , nema problema.

13 godina
Zajeb kaže...

Da taj rapid rastura

I koliko je to primjetno u svakodnevnom radu ?

17 godina
SSD-škola

Zanima me kako da je tak mal rezultat pisanja,ahci mi je upaljen u biosu,jel se to jos mora upaliti u samom win?

Imam win 8.1

Radi se o intel 330 120 gb

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 15:42 (chingy-os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD-škola

isplati li se uzimat samsung evo od 120gb? ili ima boljih, izgleda mi da je 250gb puno brzi od 120gb, kod nekih drugih marki mi ne izgleda tolika razlika

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thaar kaže...

isplati li se uzimat samsung evo od 120gb? ili ima boljih, izgleda mi da je 250gb puno brzi od 120gb, kod nekih drugih marki mi ne izgleda tolika razlika

- Samsung 840 Evo je trenutno best buy, kapacitet ovisno o potrebi.

- Te nekakve razlike u brzini ti u realnom radu ne budeš osjetio.

- Ako kupuješ u Linsku, tamo se isplati uzet Intel 530, ponajviše zbog 5 godina jamstva.

chingy-os

- Meni to izgleda OK za taj model SSDa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 16:26 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...
thaar kaže...

- Samsung 840 Evo je trenutno best buy, kapacitet ovisno o potrebi.

- Te nekakve razlike u brzini ti u realnom radu ne budeš osjetio.

- Ako kupuješ u Linsku, tamo se isplati uzet Intel 530, ponajviše zbog 5 godina jamstva.

chingy-os

- Meni to izgleda OK za taj model SSDa.

Jel bi dobio sto prelaskom na samsunga evo od 120 gb ?

Vidim da nisu skupi

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
14 godina
SSD-škola

chingy-os

- Ma kažem u realnom radu nema tu nekih razlika.

- Treba gledat pouzdanost i trajanje garancije kao glavni kriterij.

- Pošto već imaš Intel 330 SSD (zadovoljan si brzinom sustava), ako SSD radi OK, onda nemaš razloga prelazit na Evo, osim ako imaš potrebu za većim kapacitetom.

EDIT:

- Ne znam jesi radio kakvu optimizaciju win za SSD, ako nisi, skini si SSD fresh free, pa si to odradi.

- Win 8 dosta toga odradi i sam, ali neće škoditi.

- Možeš si i sa stranice Asrocka, za svoju ploču skinut i instalirat potrebne drivere, LINK i slika. škodit ne može.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 16:41 (Valentin17).

0 0 hvala 1
14 godina
SSD-škola

Je li dobro ili loše ako je uključen System Restore na SSD, gledam po netu i mišljenja su podjeljena, neki vele da je bolje imati isključen zbog pisanja na SSD jer mu se tako skraćuje vijek. U SSD Freshu sve optimiziram pa i taj System Restore gdje piše da je deaktiviran a kad idem pogledati pod Protection Settings on je uključen na SSD-u. Na HDD u ne mogu uključiti ako nije uključen i na SSD-u a to je korisno imati uključeno jer nikad ne znaš što se može dogoditi.... Win 8.1 koristim. Savjeti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 18:47 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda da ostavis System restore ali da ga stavis na 1%...ako ti bas treba

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
14 godina
SSD-škola

Već je bio na 1%, samo mi nije jasno zašto ga ne mogu uključiti na HDD ako ga za SSD isključim. Na Win 7 sam ga bez brige na HDD uključio. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD-škola

zašto uopce disableat system restre, mislim oslobodit ćeš nešto malo prostora i možda malo produljit vijek trajanja ssd-a, ali da li je to uistinu vrijedno ne imanja mogućnosti vračanja sustava kada nešto opako za*ebeš

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

thaar

- Istina, ali svejedno System restore treba pravilno podesiti.

- SSD kupuješ da si olakšaš (ubrzaš) računalo, a ne da si kompliciraš život dodatno.

- A nisu danas SSDovi kao nekad, otišlo je sve naprijed i dok takve stvari "unište" SSD, već budeš kupovao novi koji bude brži, veći, jeftiniji.

0 0 hvala 1
14 godina
thaar kaže...

zašto uopce disableat system restre, mislim oslobodit ćeš nešto malo prostora i možda malo produljit vijek trajanja ssd-a, ali da li je to uistinu vrijedno ne imanja mogućnosti vračanja sustava kada nešto opako za*ebeš

Ma ostat će upaljen, bolje spriječiti nego liječiti makar u 15 godina koliko koristim Windows samo jednom sam taj Restore trebao. 

@Valentin

kako to misliš pravilno podesiti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 20:19 (vrinho).
15 godina
SSD-škola

Pozdrav, za dan-dva stiže novo poslovno računalo sa SSD-om Kingston V300 120GB. Moje pitanje je, budući da nemam iskustva sa SSD-ima. Koliko će on trajati? Da se ne dogodi da crkne za pola godine. Koliki je ovom SSD-u Write endurance?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
softwaremaniac kaže...

Pozdrav, za dan-dva stiže novo poslovno računalo sa SSD-om Kingston V300 120GB. Moje pitanje je, budući da nemam iskustva sa SSD-ima. Koliko će on trajati? Da se ne dogodi da crkne za pola godine. Koliki je ovom SSD-u Write endurance?

- Ne bi znao, potraži negdje na webu tu informaciju.

- A sad ovo pitanje "koliko će trajati", hm, to točno nitko ne može znati,može trajati godinama ili se pokvarit za par dana, ipak više je vjerojatno ovo prvo.

- Imaš garanciju, redovito radi backup i nemaš brige.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 21:04 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
SSD-škola

ovako mozda malo noob question, ali sa basic kit samsung evo ne dobijem nikakve kabele. ali mi zapravo ni ne trebaju? uzmem bilo koji sata 3 kabel i spojim njega i spojim kabel iz napajanja kao onaj što ide u hdd?

također pošto planiram ukloniti hdd cage i hard staviti u 5,25 port (jedan port ima adapter) da bi napravio mjesta za grafu neznam gdje da stavim ssd. Može li ga se prikačit iza matične ploče? Mogu li ga jednostavno ostaviti da leži na podu kučišta i tako ne mičem kučište često?

koliko košta uopce jedan cage za ssd kao onaj što se dobija sa desktop kitom, jer desktop kit je 20e skuplji na CU od basica i neda mi se to plačat toliko? sa desktop kitom se dobija sata 2 usb adapter za ssd, gubi li ssd na preformansi ako ga spojim preko usb-a?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 1:00 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Bilo kakav SATA kabel će poslužit. Spojiš dakle SATA i naponski na SSD i to je to. Ništa drugo ti ne treba.

2. Možeš ga slobodno ostavit na dnu kućišta, ništa mu neće biti.

3. 3.5"->2.5" kavez košta 25kn u Linksu. Sata2 to USB adapter zapravo je koristan ljudima koji hoće ugradit SSD u laptop, i preko tog adaptera naprave data migration, dakle svoj cijeli sustav sa HDD-a, preko tog kabela prebace na SSD, onda se HDD izvadi iz laptopa i ubaci se SSD i to je to. U biti taj kabel bi samo tada i koristio.

12 godina

Tako je da spojiš sata3 kablom ssd i sata3 port na matičnoj te napajanje sa ssdom radi struje, ssd možeš naljepit iza matične ili na dno kućišta samo kupiš ljepljivu traku na obadvije strane i gotova stvar.

Usb adapter je za kloniranje postojećeg hard diska na ssd ali preporuka je da napraviš čistu instalaciju OS-a.

Adapter za ugradnju ssd-a u 3,5" bay klik

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice