SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 770.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Napravio sam sad test na stolnom pa me zanima jel sve ok i jel brzina ok. 

Nije da sam baš previše u ovome, ali mislim da ima veće deklarirane brzine ovaj disk. Pa jel moguće da ide brže?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 13:37 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
Franjo15 kaže...

Napravio sam sad test na stolnom pa me zanima jel sve ok i jel brzina ok. 

Nije da sam baš previše u ovome, ali mislim da ima veće deklarirane brzine ovaj disk. Pa jel moguće da ide brže?

Promijeni u opcijama Crystal disk mark-a da testira 00-fill, tada ćeš dobiti deklariranje brzine jer tvoj SSD ima SandForce kontroler koji bolje barata podacima koji se mogu kompresirati. 01-fill nekompresija 00-fill kompresija

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:14 (Wuk19).
16 godina
Wuk19 kaže...

tvoj SSD ima SandForce kontroler

No-no..Indilinx Everest.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Wuk19 kaže...

tvoj SSD ima SandForce kontroler

No-no..Indilinx Everest.

Isprika kolegi, indilix everest je kontroler. Zamijenio sam ga za treću seriju. 

Problem vjerovatno dolazi zbog sata kontrolera u laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:20 (Wuk19).
16 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Evo mene opet među živima, bio sam na odmoru, nisam bio nikako za netom. SSD se nalazi u stolnom, na sata3 

Đuro#2155
15 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Wuk19 kaže...

Evo mene opet među živima, bio sam na odmoru, nisam bio nikako za netom. SSD se nalazi u stolnom, na sata3 

Model matične je...?

16 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...
Franjo15 kaže...
Wuk19 kaže...

Model matične je...?

Sad nisam u blizini kompa, ali mislim da je asrock 555 xfast tako nešto. Uglavnom neka ne skupa matična. 

E sad koji točno model, pojma nemam. :)

Đuro#2155
14 godina
SSD-škola

Pozdrav,

Novi sam kako u temi, tako i u svijetu SSD-a.

Prvi SSD koji mi treba s ostatkom tehnološke ekipe stići je OCZ Vector 128 GB.

Koja je sada procedura s novim, praznim SSD-om?

Kako ide podešavanje za instalaciju Windowsa (konkretno 64-bitne 8-ice)?

Ostatak konfiguracije je MSI Z87-G45 Gaming i i7-4770K.

Zanima me na što moram paziti. Ako ima već negdje napisano, usmjerite me.

Hvala unaprijed.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed.

Prije nego se upustiš u ponovnu instalaciju OS-a na SSD, spoji ga, instaliraj OCZ Toolbox i vidi ima li novi firmware dostupan. Ako nema, nastavi sa instalacijom OS-a na njega, samo prije toga u BIOS-u, tj. UEFI-u provjeri da ti je diskovni kontroler postavljen na AHCI mod.

Također, kada ćeš raditi format SSD-a u budućnosti, također koristi OCZ Toolbox i opciju "Safe Erase".

Ovo nadziranje SSD-a i sl., što bi ti ljudi mogli preporučiti je po meni potpuno nepotrebno sada kada se tehnologija usavršila...

14 godina
DamageHigh kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed.

Prije nego se upustiš u ponovnu instalaciju OS-a na SSD, spoji ga, instaliraj OCZ Toolbox i vidi ima li novi firmware dostupan. Ako nema, nastavi sa instalacijom OS-a na njega, samo prije toga u BIOS-u, tj. UEFI-u provjeri da ti je diskovni kontroler postavljen na AHCI mod.

Također, kada ćeš raditi format SSD-a u budućnosti, također koristi OCZ Toolbox i opciju "Safe Erase".

Ovo nadziranje SSD-a i sl., što bi ti ljudi mogli preporučiti je po meni potpuno nepotrebno sada kada se tehnologija usavršila...

Ovako, idu sve komponente nove unutra. Znači i novi HDD.

Tako da će to ujedno biti i prva instalacija.

Mijenja li to stvar?

Prije svega, podesim AHCI, normalno instaliram OS na SSD, spojim nakon prvog boota HDD i to je to?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina

To je to, da.

Ne mijenja bas...ionako ce ti SSD vrlo vjerojatno doci s najnovijim firmwareom. Mozes provjeriti nakon instalacije s istim alatom. Stvar je u tome da se kod updatea firmwarea uglavnom gube podaci, pa pripazi na to.

16 godina
SSD-škola

Hocu u laptop stavit msata jer imam utor i zanima me sta mislite o ovom?

I imam win 8 mislim da mi je dosta samo za win 32 GB mjesta ali ako grijesim prosvjetlite me....

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jocommb kaže...

Hocu u laptop stavit msata jer imam utor i zanima me sta mislite o ovom?

I imam win 8 mislim da mi je dosta samo za win 32 GB mjesta ali ako grijesim prosvjetlite me....

vjeruj nije ti malo za windows i ostalo što će ti stati s OS-om na 32gb, ako instaliraš os, najmanje još da imaš 10gb slobodnog prostora. 
Iako bi čak i mogao proći, ako sve programe i my documents rokneš na d: naravno ako ga imaš, jer vjeruj nikako ti neće niti dosta toliko gb za os i ostalo.

Ja imam od 60gb na PC, i muku mučim s prostorom. Žao mi što nisam uzeo od 120gb, ubuduće ispod toga ne idem.  

Ali na jednom laptopu imam 40gb C: i samo OS i ostalo što ide s njim, ide nekako, ali uvijek moraš paziti za svaki MB :)

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 22:58 (Franjo15).
16 godina
SSD-škola

ma imam jos momentus xt 500 GB i jos jedan od 750 GB obicni na laptopu acer v3 771g, ali imam jos i msata utor pa bi samo za win koristio ssd 32 GB zbog cijene naravno najjeftiniji je, a pito sam za taj jer je no name neki iz kine pa me zanima ako iko zna ista kakvi su.....smece il je ok....?

ili bi mi bilo jeftinije da uzmem ovo LINK i ti stavit ssd normalan,ali neznam dal smanjuje performanse ako idem na ovo rijesenje?

Opali HVALA ↓↓↓
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 0:19 (jocommb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jocommb kaže...

LINK i ti stavit ssd normalan,ali neznam dal smanjuje performanse ako idem na ovo rijesenje?

- 32 GB SSD koji si pronašao je premali za bilo kakav rad.

- Ova ladica za koju si stavio link ne podržava tvoj laptop, barem nije na popisu podržanih, dok ova podržava, kupi si neki SSD tipa Samsung 840 pro 128GB.

- Osjetit ćeš ograman iskorak u odnosu na HDD, brzina rada SSDa ovisit će o sučelju (SATA II ili SATA III) koje laptop podržava, u radu se ne osjeti razlika u brzini između SATA II i III.

Valentin B.
16 godina
E to me zanimalo...a sta mislis o 64 GB msata SSD dal je dosta samo za win i nista drugo jer nemam hrpu programa nekih da mi zauzima evo sad nakon godinu dana win8 bez ciscenja download i my document foldera C: mi je 40 GB zauzet od 100 GB da neizbacujem dvd bezveze a imam free msata utor?
Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
jocommb kaže...

- Nikako ti ne bih preporučio da to uzimaš. Brzine koje postiže onaj prvi mSATA SSD su smiješne, to može puno brže.

- Bolje je uzet onu ladicu i u nju ugradit neki SSD, ako baš nemaš para za SSD, ovaj je čisto OK.

- Danas se i tako rijetko koriste CD/DVD mediji, i tako se većinom sve snima ili na USB Flash ili na externi disk.

Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 18:58 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
jocommb kaže...

- Nikako ti ne bih preporučio da to uzimaš. Brzine koje postiže onaj prvi mSATA SSD su smiješne, to može puno brže.

- Bolje je uzet onu ladicu i u nju ugradit neki SSD, ako baš nemaš para za SSD, ovaj je čisto OK.

- Danas se i tako rijetko koriste CD/DVD mediji, i tako se većinom sve snima ili na USB Flash ili na externi disk.

ma onaj sam pokazo samo da pitam kakv je i sam sam odma mislio da je smece neko......a hhd nebi u hr uzimo sad se moze izvana sto sta jeftinije narucit mislio sam na ovaj me izade 565 kn, a isti od 128 GB 784 kn....i ostaje mi dvd....ali naravno jos cu vidit sta i kako.... thx

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
jocommb kaže...

ma onaj sam pokazo samo da pitam kakv je i sam sam odma mislio da je smece neko......a hhd nebi u hr uzimo sad se moze izvana sto sta jeftinije narucit mislio sam na ovaj me izade 565 kn, a isti od 128 GB 784 kn....i ostaje mi dvd....ali naravno jos cu vidit sta i kako.... thx

- Ovaj što si stavio link je OK, ali opet ja stojim kod svoje ideje, a to su ladica sa Ebay-a i Samsung 840 Basic 2.5" SSD.

- Ako SSD uzmeš kod nas, ostvaruješ garanciju, ne znam da li možeš vratit ovaj koji kupiš na Amazonu u slučaju da imaš problema.

Valentin B.
14 godina
SSD-škola

OCZ Vector žvače sve te silne bajtove k'o iz šale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Pošto imam dva HDD-a u kompu, jel neophodno isključiti oba ili samo ovaj na kom je snimljen OS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sudy_freak kaže...

OCZ Vector žvače sve te silne bajtove k'o iz šale.

Sudjeluj...Namigiva

Baš me interesiraju rezultati u usporedbi sa Vertexom 4.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Hitno je ljudi.

Radio sam SE s OCZ Toolboxom.
Napravio sam bootabilan USB i kad sam ga pokrenuo, zapeo sam na
Scanning hard disk partitions to create /etc/fstab

Što mi je činit?
To stoji već 20 minuta. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WTF is SE?
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
17 godina
neaktivan

Secure erase.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
SSD-škola

Danas sam gledao slike svojih testova s AS SSD Bench i uocio tri razlicite rijeci (slike):

• amdsata
  • msahci
  • storahci

Moze objasnjenje, hvala.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Danas sam gledao slike svojih testova s AS SSD Bench i uocio tri razlicite rijeci (slike):

• amdsata
  • msahci
  • storahci

Moze objasnjenje, hvala.

Jesi li drivere za SATA kontroler mijenjao?

storahci=storage ahci

msahci= microsoft driver

amdsata= amd driver

17 godina
Ova prva slika je nova i imam Win 8.1, druga slika je na Win 8, a treca slika je Win 7.
Moze bit da svaki OS stavlja drugaciji driver ili ...?
Da li to ima nekog utjecaja na performanse ili nesto drugo (malo sam citao po netu i ne bi trebalo utjecat na performanse)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Ova prva slika je nova i imam Win 8.1, druga slika je na Win 8, a treca slika je Win 7.
Moze bit da svaki OS stavlja drugaciji driver ili ...?
Da li to ima nekog utjecaja na performanse ili nesto drugo (malo sam citao po netu i ne bi trebalo utjecat na performanse)?

Ako ti sam ne primjećuješ drastičan pad performansi jednostavno uživaj i zaboravi. Ja osobno imam Intel 330 spojen na native IDE i sve je super, a razlike se ne vide.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice