- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel mi ko može nekaj više reči o ovom disku.asinkroni ili sinkroni i dal se isplati ga uzeti.hvala
Asinkroni je. Da ima garanciju bila bi super ponuda..ovak ga ja ne bih uzeo..
Pitanje vezano uz offset/alignment.
Kada sam instalirao win7, AS SSD mi je pokazivao 103424 K - OK.
Sada kada sam instalirao win8 (prije toga napravio secure erase), piše 359424 k - OK.
Sve ok radi, testovi su ko i inače jedino je to promijenjeno. Jel to ok?
Radi e o Vertex3 90GB disku.
Hvala.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Pošto nabavljam novo računalo htio bi si nabavit ssd od od 256 GB, točnije ovaj
Ono što me zanima je matična ploča sa Panther Point chipsetom.
Dali je ovo ploča sa panther point chipsetom.
Ovo pitam jer ploče sa marvel chipsetom nisu "dobre" za SSD zbog pada peformansi na istim do čak 40%.
Ako nije molim preporuku neke koja je, hvala.
PS. Možda je ovo više za MB podforum ali eto pitam ovdje jer više će pažnje na chipset obratit ljudi koji nabavljaju i SSD sa novim računalom. :)
Jeste!
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Asinkroni. Koristi bilo koji chipset, samo ima kakti nešto bolje performanse na Intelovom...:p
Nova perjanica SAMSUNG-ove SSD linije:
SAMSUNG 840
Pro(21nm MLC) i Standard verzija(TLC)
Review:
http://www.links.hr/?naziv=ssd-60-0-gb-ocz-vertex-2-oczssd2-2vtxe60g-sata-2-5-mlc-chip-maks-do-285-275-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.082
dali se isplati ovo uzet posto imam sata 2 plocu, oce li moci isporuciti te brzine, 270mb, 270mb? je kontam neisplati se kupovat oce on 500+mb???
Interesira me kako se radi update za SSD disk?
Imam Mushkin Callisto DeluxeMKNSSDCL60GB-DX na kojem je Win 7 pa me interesira da li se firmware stavlja prije nego se stavi OS ili se moze staviti i kad je OS na njemu?
Da li je za provjeru firmware verzije dovoljno pogledati u AS SSD program (slika) ili ima neki drugi program za provjeru firmware-a?
Na njihovoj stranici pise ovo:"Please make sure your drive has a firmware version number LOWER than 3.6.1 before upgrading."
Ako je suditi prema AS-SSD-u ja ima 1.5.378...firmware i trebao bih stavit ovaj novi, zar ne?
Tnx 
Interesira me kako se radi update za SSD disk?
Imam Mushkin Callisto DeluxeMKNSSDCL60GB-DX na kojem je Win 7 pa me interesira da li se firmware stavlja prije nego se stavi OS ili se moze staviti i kad je OS na njemu?
Da li je za provjeru firmware verzije dovoljno pogledati u AS SSD program (slika) ili ima neki drugi program za provjeru firmware-a?
Na njihovoj stranici pise ovo:"Please make sure your drive has a firmware version number LOWER than 3.6.1 before upgrading."
Ako je suditi prema AS-SSD-u ja ima 1.5.378...firmware i trebao bih stavit ovaj novi, zar ne?
Tnx 
Ne. To što si si ti protumačio kao verziju firmware-a SSD-a je ustvari verzija programa (ATTO-a).
Downloadaj Firmware Upgrade Package i prati upute tamo. U nekom od koraka će ti definitivno pisati aktualna verzija firmware-a.
Ukoliko baš želiš unaprijed provjeriti verziju firmware-a, to možeš sa HD Tune-om:
Aha, hvala
Ali jbg, nisam imao mira pa sam vec napravio firmware update
i neznam koja je bila verzija prije ali sad je ova (slika)
Ima negdje gdje bih mogao pogledati ako ima koja novija verzija firmware-a ili je ta na stranici proizvoda najnovija?
EDIT
Cudno mi je i to sto mi u AIDA-i pokazuje da su driveri od 21.6.2006, a disk je kupljen prije nove godine
(tako mi je pisalo i prije updejta firmware-a)?
EDIT 2 
Evo pronasao sam prvi bench sa AS SSD (zaokruzeno je firmware)
...a ovo je sadasnji bech (danasnji firmware) Znaci nikakav updejt nisam napravio
Bas sam maloprije odlucio da kupim sebi SSD, sakupio nekih para pa ajd da kupim za sistema, i gledam 60GB Kingstonov 60€, vidim nije los, a vidim da pise SATA3 kao u svih koje sam vidio, pa posto je u mene SATA2 prikljucak na ploci ukucam na googleu da vidim razliku u brzini i imao sam sta da vidim, na SATA3 ovaj SSD ima brzinu 460MB/s, a na SATA2 samo 260MB/s, to me je odmah odvratilo od SSD-a, definitivno ga necu uzeti prije nego sto imadnem plocu sa SATA3 prikljuckom, ogromna je razlika u brzini, stvarno se ne isplati...
Bas sam maloprije odlucio da kupim sebi SSD, sakupio nekih para pa ajd da kupim za sistema, i gledam 60GB Kingstonov 60€, vidim nije los, a vidim da pise SATA3 kao u svih koje sam vidio, pa posto je u mene SATA2 prikljucak na ploci ukucam na googleu da vidim razliku u brzini i imao sam sta da vidim, na SATA3 ovaj SSD ima brzinu 460MB/s, a na SATA2 samo 260MB/s, to me je odmah odvratilo od SSD-a, definitivno ga necu uzeti prije nego sto imadnem plocu sa SATA3 prikljuckom, ogromna je razlika u brzini, stvarno se ne isplati...
Razlika u brzini je jedva primjetna.
Ta razlika se uopće ni ne primjeti u samom radu windowsa. Pa ni sata2 se u potpunosti u biti ni ne iskoristi, a kamoli onda sata3.
Je li sigurno?
Meni ovo 200MB/s izgleda ogromna razlika... nije mala stvar prebaciti 1GB za ~6s
Ipak je bugi.kc mozda u pravu, u njega je ploca sa SATA2 a ima OCZ Vertex 90GB SATAIII
Edit:
Ipak sam se zbunio, Kingston SSDNow V200 64GB je 60€ sa brzinom od 260MB/s, a onaj Kingston SSDNow V200+ 60GB je oko 80€ sa brzinom od 280MB/s
Bolje mi je uzeti ovaj prvi zar ne? Dosta je isplativije, a sada ne znam koliko ce ovo 20MB/s igrati ulogu?
Je li sigurno?
Meni ovo 200MB/s izgleda ogromna razlika... nije mala stvar prebaciti 1GB za ~6s
Ipak je bugi.kc mozda u pravu, u njega je ploca sa SATA2 a ima OCZ Vertex 90GB SATAIII
275mb to se zaokruzuje na 300 ne na 200, najveca prednost ssd-a nad hardom je odaziv od 1ms, dok hardu treba 12ms, windows ce ti se s tim ssd-om sata 2(275mb) upalit za 19sec, dok hdd-u treba 1.25min da ocita sve start up programe i postane funkcionalan.
- evo ja cu si uzet tog vortexa 2 i bice mi super za os i programe, ostalo sve na HDD, jos imam sata 2 plocu pa mi je tamanEditovao sam post, koji je bolje da uzmem?
MARKOcVp nisi dobro razumio, razlika izmedju SATA2 i SATA3 prikljucka na ploci je 200MB/s, ako onaj HDD od 60GB nakopcam na SATAIII port imat ce brzinu od 460MB/s, a na SATAII 260MB/s, razlika je 200MB/s, pa meni to izgleda puno
Je li sigurno?
Edit:
Ipak sam se zbunio, Kingston SSDNow V200 64GB je 60€ sa brzinom od 260MB/s, a onaj Kingston SSDNow V200+ 60GB je oko 80€ sa brzinom od 280MB/s
Bolje mi je uzeti ovaj prvi zar ne? Dosta je isplativije, a sada ne znam koliko ce ovo 20MB/s igrati ulogu?
Ajde reci koliki ti je budžet i gdje kupiješ, pa ti preporučimo SSD. Nije sve u tome što ti čitaš. Ustvari, najmanji dio je u tome.
Je li sigurno?
275mb to se zaokruzuje na 300 ne na 200, najveca prednost ssd-a nad hardom je odaziv od 1ms, dok hardu treba 12ms, windows ce ti se s tim ssd-om sata 2(275mb) upalit za 19sec, dok hdd-u treba 1.25min da ocita sve start up programe i postane funkcionalan.
- evo ja cu si uzet tog vortexa 2 i bice mi super za os i programe, ostalo sve na HDD, jos imam sata 2 plocu pa mi je tamanU 10. mjesecu 2012. je smiješno uzeti Vertex 2.
Je li sigurno?
Edit:
Ajde reci koliki ti je budžet i gdje kupiješ, pa ti preporučimo SSD. Nije sve u tome što ti čitaš. Ustvari, najmanji dio je u tome.
Je li sigurno?
- evo ja cu si uzet tog vortexa 2 i bice mi super za os i programe, ostalo sve na HDD, jos imam sata 2 plocu pa mi je tamanU 10. mjesecu 2012. je smiješno uzeti Vertex 2.
Ali sta mi vrijedi uzet brzi kad ce se ponasat isto ko ovaj???
Nisam kontao da uzmem SSD, ali imam dosta startup programa a i kada igricu neku pokrenem sporo pokrece zbog diska, nemam bas neki veliki budzet, a i ogranicen sam samo na jednu radnju ( www.imtec.ba ), da mi je uzeti ovaj od 64GB i dosta, bit ce najmanje duplo brzi od ovog 80GB na kojem mi je sistem
Kasnije ako ces kupit SATA 3 maticnu dobro ce ti doci SATA 3 SSD !
Kasnije ako ces kupit SATA 3 maticnu dobro ce ti doci SATA 3 SSD !
kad bude do toga doslo ici ce cijeli novi pc
To jednostavno nije točno.
Nisam kontao da uzmem SSD, ali imam dosta startup programa a i kada igricu neku pokrenem sporo pokrece zbog diska, nemam bas neki veliki budzet, a i ogranicen sam samo na jednu radnju ( www.imtec.ba ), da mi je uzeti ovaj od 64GB i dosta, bit ce najmanje duplo brzi od ovog 80GB na kojem mi je sistem
Sve je to slabo...radije čuvaj novce pa uzmi nešto pošteno nakon nekog vremena.
Sve je to slabo...radije čuvaj novce pa uzmi nešto pošteno nakon nekog vremena.
Bilo bi dobro uzeti OCZ... ali imam malo precih stvari prije SSD-a... kao npr graficka
Je li sigurno?
Da, nije mala razlika, ali zato jer se trenutno još uvijek SSD kupuju prvenstveno zbog OS i svakodnevnih programa (večinom kućni korisnici). Kada će kapacitet SSD značajnije porasti, a cijena time biti i pristupačnija, onda će brzine sigurno imati veće uloge.
Da, nije mala razlika, ali zato jer se trenutno još uvijek SSD kupuju prvenstveno zbog OS i svakodnevnih programa (večinom kućni korisnici). Kada će kapacitet SSD značajnije porasti, a cijena time biti i pristupačnija, onda će brzine sigurno imati veće uloge.
Nista, onda cekati dok se ne kupi MB sa SATAIII prikljuckom ili dok ne pojeftine SSD-ovi(ali to nece biti brzo)
Ajde koji je najbolji ssd do 600kn u linksu? Mora biti brzi od vortexa 2, napominjem imam sata 2 plocu
Kupio sam SSD disk SATA II oko nove godine i bio sretan sa ubrzanjem, medjutim kupio sam ovo ljeto novu MBO, CPU, RAM i sad imam SATA III i disk sa SATA II :-(.
Totalno mi je zao sto nisam odmah kupio SSD sa SATA III.
Sorry za OFF...