Zanimljivo, iako sam rucno iskljucio indexing i prefetch, on i dalje prijavljuje da je aktivno, kome sada vjerovati?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji bi bio best buy 128 GB SSD?
Bitna mi je brzina, ispred cijene.
Samsung 830 ili Crucial M4 do 1000KN se mogu naci bez po frke sa kapacitetom od 128GB.
Da li može TRIM radit ako nije uključen AHCI u biosu jer moja ploča nema AHCI mode, čak niti u najnovijem BIOSU ?
mislim da nemoze ...
Aha. Čitam ovdje neki post i piše da radi u IDE modu na Win 7 uz nativni TRIM na SSD-u. Sad jel to radi ili ne ?
Aha. Čitam ovdje neki post i piše da radi u IDE modu na Win 7 uz nativni TRIM na SSD-u. Sad jel to radi ili ne ?
Da. Ako SSD podržava TRIM, onda ti on u W7 radi najnormalnije kad je SSD spojen na IDE.
Ok. Onda ću uzet SSD. Koji je best buy 60GB ?
Mislim da ću odabrat Vertex 4 pošto ima 5g jamstva !
Kako vam nije malo 60GB,ja to napunim bez problema,ispod 120GB ja neidem!
Meni je dosta. Trenutno mi je sistemska particija 40GB i još nije puna, a imam instaliran Office i puno programa.
Slažem se 60GB je malo na knap, ali šta je tu je.
Inače Vertex 4 128GB 100 eura u Njemačkoj sa 19% PDV-a
http://www.alternate.de/html/product/OCZ/Vertex4_2,5_SSD_128_GB/995946/?
kad bi mogli stići novi i bolji SSD-ovi s nižom cijenom ? nešto se spominjalo u 9. mjesec ?
Dosao sam i ja do tog SSD-a...
Kupio sam si Vertexa 4 od 128GB.
Pitanje dal sam sve napravio kako bi disk bio i ostao zdrav i brz ?
Optimizirao sam preko SSD fresha (manualno sam iskljucio indexiranje za SSD te sam ostavio systemrestore opciju = da kreira vremenske checkpointe) no kao sto vidite na doljnoj slici on mi uvijek ponudi ponovnu optimizaciju :/
I konacno, dal su brzine dobre s obzirom na ostatak HW-a ? (MOJ PC)
Brzine su ti OK, s obzirom na ostatak hardvera...;)
SSD fresh je dobar alat...sve što si trebao si mogao s njime napraviti, tako da vjerojatno jesi.
Vidjet cu kaj dalje, nekako mi pocinje mirisat Intel bas zbog finijih maticnih ploca.
No to ce pricekat. Za sad sam zadovoljan sa instant otvaranjem aplikacija :D
...pitanje u vezi ove 2. tocke...
2.snimite...
Sta treba snim na usb?
- kopirat .exe
- .iso file
- sve
...
EDIT
Sorry, kriva tema (htio sam stavit u [How to] Secure Erase SSD)...ali ako netko zna moze pomoci
EDIT
Sorry, kriva tema (htio sam stavit u [How to] Secure Erase SSD)...ali ako netko zna moze pomoci
a ja sam napravio na hardu malu particiju od 6 gb i sluzi mi za secure erase,to mi je bilo najjednostavnije.ima i drugih nacina ali ja to ovako,pozz
Ja to radim tako da uzmem hirens boot cd, podignem Mini Windowse XP ili 7 (sve se smješta u ram), te tada iskoristim program za secure erase koji je namjenjen baš od proizvođača diska, mada se može pokrenuti tada bilo koja win aplikacija koja omogučava secure erase.
Snimio sam sve kako pise tamo ali kad udjem u hdderase ne pokaze mi moj ssd.
Samo pise:
- P0
- P1
- S0
- S1
Nema oznake za SSD?
EDIT
Mogu drage volje!imam ssd i hdd.kada hocu napravit secure erase dignem windowse s te male particije,napravim secure erase i onda stavljam nove winse na ssd.napravio sam malu particiju na hdd od 6gb,mozes i manju samo da ti winsi stanu i ta particija mi sluzi samo za to jer ja cesto stavljam sve nanovo(bolest neka).ovako radim otkad imam ssd i vise ne brinem.kazem imas drugih nacina ali mi je ovo totalno jednostavno
Mogu drage volje!imam ssd i hdd.kada hocu napravit secure erase dignem windowse s te male particije,napravim secure erase i onda stavljam nove winse na ssd.napravio sam malu particiju na hdd od 6gb,mozes i manju samo da ti winsi stanu i ta particija mi sluzi samo za to jer ja cesto stavljam sve nanovo(bolest neka).ovako radim otkad imam ssd i vise ne brinem.kazem imas drugih nacina ali mi je ovo totalno jednostavno
Znaci imas kao dva puta Windows 7 i oda bootas u onaj drugi i iz njega obrises ovaj prvi Windows 7 ili...?
Znaci imas kao dva puta Windows 7 i oda bootas u onaj drugi i iz njega obrises ovaj prvi Windows 7 ili...?
tako je
Definitivno ok i dobro rješenje, ali mislim da također skroz jednostavno je dignut windowse kroz ram koristeći hirens boot. Sve je gotovo za minutu dvije i ima se skoro sve funkcije windowsa koji trebaju u ovom slučaju.
Moram i ja to svladat. Ima li negdje tutorial oko toga svega. Volio bih sve temeljito naučiti/proučiti. Ako ti se da, slobodno napravi temu o izradi tog CD-a i brisanju HDD-ova i SSD-ova pomoću njega.

Definitivno ok i dobro rješenje, ali mislim da također skroz jednostavno je dignut windowse kroz ram koristeći hirens boot. Sve je gotovo za minutu dvije i ima se skoro sve funkcije windowsa koji trebaju u ovom slučaju.
slazem se s tobom,zato kazem da ima jos rjesenja a ja sam se odlucio za ovo sto ne znaci da je neko drugo lose
Da, razumijem te. I ja često dok skužim neku metodu koja provjereno radi, ne mjenjam mada možda znam da postoji neka jednostavnija.
Evo, ja preporučujem hirens boot i mini distribuciju win, a nakon toga koristite bilo koji alat za win koji omogučuje secure erase
HB se može skinut npr. na brojnim torrentima, obično u obliku image datoteke, sprži se na dvd te se boota s njega. U izborniku koji se pojavi, odabere se da se dignu npr. Mini Windows XP, a za dalje se kao što sam napomenuo, koriste odgovarajući alati za secure erase.
Evo vam sranica za Hiren's BootCD 15.1 (ne treba ic na torrente).
E sad za obrisat HDD ima ovih programa:
- Active Kill Disk 4.1.2393 Securely overwrites and destroys all data on physical drive.
- DiskWipe 1.2 Securely erases the contents of a disk replacing it with random data or leaving the drive completely blank.
- Darik's Boot and Nuke (DBAN) 1.0.7 Completely deletes the contents of any hard disk it can detect.
- HDD Erase 4.0 Secure erase using a special feature built into most newer hard drives.
- WDClear 1.30 Restore/Erases the drive back to a factory condition.
- ...

.