SSD ili HDD

poruka: 63
|
čitano: 30.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
SSD ili HDD

ma stvar je vrlo jednostavna, prelazak sa najskupljeg wd-ovog veloci raptora na najjeftiniji ssd na trzistu dat ce ogromnu razliku u preformansama, a prelazak sa najveceg smeca od ssd-a na najbolju beštiju od ssd-a je naoko gledano jako mala razlika, ja kad sam hyperx-a 120gb stavia u sistem, zaboravia sam ga prebacit u ahci, dakle radia je na oko 150/80 MBs i preformanse su bile famozne, kasnije kad sam upalia ahci brzina se digla na 490/160 a okom vidljiva razlika je bila ono , vidljiva al ništa extra,btw ni moja asrokica ne gura tog kingstona do maksimuma, radi kontrolera, ali iskreno mi puca qurac.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

znaci da ce i onaj najjeftiniji od 450kn dat bolje performanse?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: SSD ili HDD
Luka Ivanković kaže...

Onaj MX iz Linksa ima R/W performanse manje nego moj F3 od 1000GB. Ali vrijeme pristupa podacima, tu je kljuc SSD-a, tu ždere hdd-ove.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 21:59 (mate960).
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Luka Ivanković kaže...

Onaj MX iz Linksa ima R/W performanse manje nego moj F3 od 1000GB. Ali vrijeme pristupa podacima, tu je kljuc SSD-a, tu ždere hdd-ove.

nekako mi je lakše vjerovat nekom tko je 2 godine na forumu, nego nekom koji izvaljuje ovakve glupsti, mislim, ti si sad apsolutno negirao nesto sto je rekao neko puno iskusniji od tebe

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Ali vrijeme pristupa podacima, tu je kljuc SSD-a, tu ždere hdd-ove.

za obicnog korisnika koji surfa, igra igre na kompjuteru kupovina SSD jest nepotrebno bacanje novaca.

ako se netko pali na brze dizanje Windowsa i access time, neka mu ;)

imam ga i ja, ali kad pogledam da sam dao 1250 kn za spravicu koja mi realno ne treba, sad mi je zao i vjerojatno cu ga prodati, zajedno sa starom grafickom, dodati te novce od SSD-a i kupiti HD 7950 :mljac:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
protjeran

Pa ne za surf samo nije SSD. Mada iskreno ja nemam neki jak SSD onako OK je 230/170-180 brzine uzeo sam da uradim nesto na laptopu od druga bez SSDa i pre toga reko da restartujem znaci ja sam se smorio pola pljuge sam mogao da popusim dok je on sve obavio i podigao se. SSD je dobar, mozda ne za surf bas ali ako se instalira nesto cesto, reze, kopira, prebacuje na flash sa flasha na storage, slike, dosta gigabyta, filmovi prebacivanje gomila onda tu HDD nema sta da trazi. Iskreno i pristup igricama mozes koji hoces Intel da imas i 4xgtx580 ako nema SSD moj ce komp brze da udje i ucita igricu i za pola sekund da izadje i da je sve tu odma, nista ne cekam da se pojavljuje. E sada verovatno se tokom restarta i paljenja i koriscenja racunara razlika izmedju mog i sata 3 SSD ne vidi bas ali zato tokom kopiranja, nasnimavanja ce se videti da je onaj jos duplo brzi od mog. 

Uvek se instaliraju, uninstaliraju neki driveri, kopira ortacima, oni donose filmove, nesto radi i to se radi brze drugo mozes vise stvari u isto vreme da radis. Nije komp mrtav na skeniranje antivirusa dok ne zavrsi. 

Po meni je 100 SSD za sistem pametna investicija. Ne zanima me neki ekstra skupi RAID 2x120GB najskupljih da radi testove koliko je brz i da nista drugo ne radi. Ali znacaj je SSD. i ne bas one prve serije.

Dodje neko kaze daj mi prebaci tih 100-120GB igrica 6-7 novih nabrzaka. Pa znas kada ce HDD da zavrsi. Ujutru. I SSD ce trebati vremena.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 22:27 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...

za obicnog korisnika koji surfa, igra igre na kompjuteru kupovina SSD jest nepotrebno bacanje novaca.

ako se netko pali na brze dizanje Windowsa i access time, neka mu ;)

imam ga i ja, ali kad pogledam da sam dao 1250 kn za spravicu koja mi realno ne treba, sad mi je zao i vjerojatno cu ga prodati, zajedno sa starom grafickom, dodati te novce od SSD-a i kupiti HD 7950 :mljac:

Nije stvar samo u dizanju winsa. Ima programa koji se užasno iritantno sporo podižu (vecina programa za rad u 3D okruženju, te bolji video editing programi). Tu SSD stvarno ima koristi.

Naravno da nema svrhe ako sluzi da se s njega digne OS i  Firefox.

Ofc.
13 godina
protjeran
mate960 kaže...
Nije stvar samo u dizanju winsa. Ima programa koji se užasno iritantno sporo podižu (vecina programa za rad u 3D okruženju, te bolji video editing programi). Tu SSD stvarno ima koristi.

Naravno da nema svrhe ako sluzi da se s njega digne OS i  Firefox.

ma, ne moram napisati da ne mislim na prof aplikacije , obradu videa, audia, graficki i ini programi.

zato sam naglasio na sto mislim kad kazem da "vecini" ne treba taj disk i za par dana ce ga izgustirati.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...

ma, ne moram napisati da ne mislim na prof aplikacije , obradu videa, audia, graficki i ini programi.

zato sam naglasio na sto mislim kad kazem da "vecini" ne treba taj disk i za par dana ce ga izgustirati.

Pod vecina spada ogromna masa ljudi. "Obicni" (prosjecni) ljudi, te gameri.

Osobno razmisljam o kupnji SSD-a kad kupim komp. Dvoumim se izmedu 60 i 120Gb, ali mi se sve vise cini da cu ici na 120.

Ofc.
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pa ne za surf samo nije SSD. Mada iskreno ja nemam neki jak SSD onako OK je 230/170-180 brzine uzeo sam da uradim nesto na laptopu od druga bez SSDa i pre toga reko da restartujem znaci ja sam se smorio pola pljuge sam mogao da popusim dok je on sve obavio i podigao se. SSD je dobar, mozda ne za surf bas ali ako se instalira nesto cesto, reze, kopira, prebacuje na flash sa flasha na storage, slike, dosta gigabyta, filmovi prebacivanje gomila onda tu HDD nema sta da trazi. Iskreno i pristup igricama mozes koji hoces Intel da imas i 4xgtx580 ako nema SSD moj ce komp brze da udje i ucita igricu i za pola sekund da izadje i da je sve tu odma, nista ne cekam da se pojavljuje. E sada verovatno se tokom restarta i paljenja i koriscenja racunara razlika izmedju mog i sata 3 SSD ne vidi bas ali zato tokom kopiranja, nasnimavanja ce se videti da je onaj jos duplo brzi od mog. 

Uvek se instaliraju, uninstaliraju neki driveri, kopira ortacima, oni donose filmove, nesto radi i to se radi brze drugo mozes vise stvari u isto vreme da radis. Nije komp mrtav na skeniranje antivirusa dok ne zavrsi. 

Po meni je 100 SSD za sistem pametna investicija. Ne zanima me neki ekstra skupi RAID 2x120GB najskupljih da radi testove koliko je brz i da nista drugo ne radi. Ali znacaj je SSD. i ne bas one prve serije.

Dodje neko kaze daj mi prebaci tih 100-120GB igrica 6-7 novih nabrzaka. Pa znas kada ce HDD da zavrsi. Ujutru. I SSD ce trebati vremena.

Vlada, pa ti pljugas !?

nemoj me zaj******* {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 22:54 (Budokai).
15 godina
Luka Ivanković kaže...

bolje od cega, hdd-a ? DEFINITIVNO, real life govorim naravno, samo nisam doslovno mislia da uzmes najjeftinije smece xd, maši se za meni uredni ssd minimum 60gb

mate960 kaže...
Budokai kaže...

Pod vecina spada ogromna masa ljudi. "Obicni" (prosjecni) ljudi, te gameri.

Osobno razmisljam o kupnji SSD-a kad kupim komp. Dvoumim se izmedu 60 i 120Gb, ali mi se sve vise cini da cu ici na 120.

sta se tice 60 i 120gb ja sam prije bahato mislia kako cu si 60gb moc zabit u supak a sad je ispalo da se smijem sam sebi u facu jer mi je od 120 na hyperx-u nakon sta sam instalira sve software-e i programe + bf3 od 15gb, ostalo jos 65gb -.- ,tako da ako ti suv s parama uzmi 60-ku, ali nisam reka da mi je žaj sta sam uzea hyperx-a od 120 jer ga sad mogu dugo zadrzat i ostavit ga u konfi nakon jos dosta upgrejdova, znaci kupia sam i sad sam miran.

btw netko je gore napisa da je ssd nepotreban za nas sta surfamo i gejmamo, to je TOTALNA glupost, računalo koristim za stvari od programiranja preko surfanja, gaminga itd.... i ssd je ubrzao SVE, znaci apsolutno sve sta se pokrece s njega je instantno, surfanje po netu je masu brže i reaktivnije jer se browseri dosta"keširaju" na disk, znaci sve stranice se otvaraju instantno, sve je instantno! neke stvari koje sam mislia da su vezane za brzinu neta bile su vezane za spori hdd, stvarno sam se iznenadia s masu toga, svi programi se pale dok reces keks, mape u battlefieldu mi se loadaju 5sec, pc se restarta u 30-ak ,a da ne spominjem koliko je tiši od hdd-a,pc mi je apsolutno necujan otkad sam se rijesia mlinca za kavu od wd blacka 640 ( ovo govorim jer mi je kejs otvoren i sve mi se hladi pasivno, ok cpu vanet na 700okretaja i hladnjak na grafi se necjno vrti, tako da mi je buka hdd-a smetala), osobno, svima savjetujem da potrošite na ssd jer je stvarno isplativo, a da ne govorim da moze obavljat vise stvari u isto vrijeme, dok se nešto extracta u pozadini ostale stvari nece biti usporene, upozoravam samo da su ssd-ovi malo komplicirani , i da ce im neke stvari trebat prilagodit, obavezno savjetujem da pogledate na netu tutoriale za instalaciju windowsa na ssd i  šta sve treba napravit nakon ( ima na overclock.net-u jedan odlican ) , al kad se sve to sredi, milina jedna :D

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

sta se tice 60 i 120gb ja sam prije bahato mislia kako cu si 60gb moc zabit u supak a sad je ispalo da se smijem sam sebi u facu jer mi je od 120 na hyperx-u nakon sta sam instalira sve software-e i programe + bf3 od 15gb, ostalo jos 65gb -.- ,tako da ako ti suv s parama uzmi 60-ku, ali nisam reka da mi je žaj sta sam uzea hyperx-a od 120 jer ga sad mogu dugo zadrzat i ostavit ga u konfi nakon jos dosta upgrejdova, znaci kupia sam i sad sam miran.

btw netko je gore napisa da je ssd nepotreban za nas sta surfamo i gejmamo, to je TOTALNA glupost, računalo koristim za stvari od programiranja preko surfanja, gaminga itd.... i ssd je ubrzao SVE, znaci apsolutno sve sta se pokrece s njega je instantno, surfanje po netu je masu brže i reaktivnije jer se browseri dosta"keširaju" na disk, znaci sve stranice se otvaraju instantno, sve je instantno! neke stvari koje sam mislia da su vezane za brzinu neta bile su vezane za spori hdd, stvarno sam se iznenadia s masu toga, svi programi se pale dok reces keks, mape u battlefieldu mi se loadaju 5sec, pc se restarta u 30-ak ,a da ne spominjem koliko je tiši od hdd-a,pc mi je apsolutno necujan otkad sam se rijesia mlinca za kavu od wd blacka 640 ( ovo govorim jer mi je kejs otvoren i sve mi se hladi pasivno, ok cpu vanet na 700okretaja i hladnjak na grafi se necjno vrti, tako da mi je buka hdd-a smetala), osobno, svima savjetujem da potrošite na ssd jer je stvarno isplativo, a da ne govorim da moze obavljat vise stvari u isto vrijeme, dok se nešto extracta u pozadini ostale stvari nece biti usporene, upozoravam samo da su ssd-ovi malo komplicirani , i da ce im neke stvari trebat prilagodit, obavezno savjetujem da pogledate na netu tutoriale za instalaciju windowsa na ssd i  šta sve treba napravit nakon ( ima na overclock.net-u jedan odlican ) , al kad se sve to sredi, milina jedna :D

Kad sad imam sve programe instalirane (bez igara) na kompu, sve zauzima oko 90Gb. A nema mi smisla imat SSD ako cu opet neke programe morat instalirat na HDD.

Ofc.
15 godina
mate960 kaže...
athlon64 kaže...

Kad sad imam sve programe instalirane (bez igara) na kompu, sve zauzima oko 90Gb. A nema mi smisla imat SSD ako cu opet neke programe morat instalirat na HDD.

kažem ti , to sam i ja govoria, ja sam samo programa, bez ikakvih igara ima 110gb ! a ima sam igara jos toliko, i sad kad sam instalira sve sta mi je u stvari potrebno osta sam ispod 70gb sa svim, mislim moga bi ja još koju igru instalirat sad ali ono to cu ionako zaigrat svake prijestupne, a mogu je i na wd greena stavit doduse.

17 godina
SSD ili HDD

Hdd jedino za storage, uzmi ssd za OS, moja  preporuka Samsung 470 60gb, ima ih po 700-tinjak kn, super pouzdan, a imal sam malo više ssd-a, tak da je ovaj po meni odličan omjer, uloženo-dobiveno; spram ostalih kaj imaju malo nabrijane specke.. Što se tiče roštanja harda, čujem i onog najtišeg, al dobro to sam rešil, sad ga ne čujem:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 12:07 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
SSD ili HDD

Kupio SSD Agility 3 i naspram tog WD greena koji sam prije koristio za OS i glazbu,filmove.SSD i OS koji je sad na njemu,plus Battlefield i SWTOR mislim da mi se isplatilo svake kune za tih 120GB brzine dizanja OS i ucitavanja u Battlefield 3 i SWTOR,jer na Greenu je to bilo oko 2min. pa sad ti misli.Dok su se winsi digli za minutu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sideswipe kaže...

Kupio SSD Agility 3 i naspram tog WD greena koji sam prije koristio za OS i glazbu,filmove.SSD i OS koji je sad na njemu,plus Battlefield i SWTOR mislim da mi se isplatilo svake kune za tih 120GB brzine dizanja OS i ucitavanja u Battlefield 3 i SWTOR,jer na Greenu je to bilo oko 2min. pa sad ti misli.Dok su se winsi digli za minutu.

e da, igram i ja bf3, sad se mape dosta dugo ocitavaju, kazes da je to vrijeme sada puno krace?

15 godina
Luka Ivanković kaže...
Sideswipe kaže...

e da, igram i ja bf3, sad se mape dosta dugo ocitavaju, kazes da je to vrijeme sada puno krace?

meni je wd black 640 caspian border loada cirka 50-ak sekundi, sad ga loada 5 max.

13 godina
neaktivan
SSD ili HDD

najbolja i najjaca investicija te "upgrade" za racunalo...

u laptopu imam agility od 120 gb,

acer aspire 5741g

i5 430M turbo boost do 2,53

6gb rama

ati mobility hd5470 512mb

da nisam imao novaca uzeo bih od 40 gb isti, jer uz njeg imam jos 320gb hard u laptop

sta treba spremit tu je tih 320 gb

a sve sta treba instalirat su je ssd / ssd sam postavio po uputama (neznam sad tocno stranicu) za najbolji rad i laptop radi abnormalno.

jedan sam od onih koji lude kada bootanje traje dulje od 5 sec i kad kliknem na BILO KOJI program i moram sacekat vise od pola sekunde, kada bilo sto u igrici ucitava dulje od 10 sec...

kazem niti s jednom komponentom u racunalu nece bit ovolike razlike u performansama.

0 0 hvala 1
15 godina
SSD ili HDD

da li se isplati kupovati godinu i pol stari ssd. recimo SSD Kingston 64GB V+ (SNVP325-S2/64GB). ako da, kolika bi bila realna cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Taj Kingston SSD je bezze, a i SSD je po meni najbolje kupiti nov, ima vise razloga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SSD ili HDD

jedno pitanje. Ja sam si zamislio jednog dana - kad bude paaara uzet 2 SSD-a neka manja 60ak GB i stavit u RAID. Je li to smisleno???

the quieter you become the more you are able to hear
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MirkoXXX kaže...

jedno pitanje. Ja sam si zamislio jednog dana - kad bude paaara uzet 2 SSD-a neka manja 60ak GB i stavit u RAID. Je li to smisleno???

x
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 13:51 (zzz).
16 godina
zzz kaže...
MirkoXXX kaže...

Je i nije,u raidu neradu TRIM,a to smanjuje vjek trajanja ssd-a.

x
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Intel ima TRIM za raid 0, za ostale nisam proizvođace nisam upoznat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Leopard_st kaže...

Taj Kingston SSD je bezze, a i SSD je po meni najbolje kupiti nov, ima vise razloga.

Da, znam. manje ciklusa ostaje...

13 godina
protjeran
SSD ili HDD

znaći ništa od ovoga....  haha ! XD

the quieter you become the more you are able to hear
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MirkoXXX kaže...

znaći ništa od ovoga....  haha ! XD

Ma ko ti brani......{#}

x
13 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Da li ima tko iskustva sa Corsairom Force GT 120GB ili Intelom 520 Series 120GB ? Koji je od ta dva bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SSD ili HDD

Intel

3 0 hvala 0
15 godina
SSD ili HDD

pozz

ovak, posto nisam iz zagreba jedina najbliza informaticka trgovina je u zaboku (15 km). danas bio i pitao da li imaju ssd. kazu da u cetvrtak dolazi i ako zelim da do sutra do 2 sata javim da li ocu ssd. preporucio je adata iz serije 500 (ako sam ga dobro shvatio). kosta 750 kn, 60 gb, 3 god garancije, R/W cca 500 MB itd... sad je pitanje za one koji imaju ssd, da li se isplati dati 800 kn za takvo nesto (oce li padati cijena?). puno surfam i gledam filmove, skidam torrente... da li se isplati dati 800 kn za ubrzanje racunala (koliko ce ubrzanje biti, ne znam posto nikad nisam radio na ssd-u)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice